Vrhunske slike na dohvat ruke

Najnoviji digitalni fotoaparat kompanije Nikon, Coolpix S60 stiže nam kao savršen spoj tehnologije i stila. Krase ga čiste linije i kompaktan dizajn, jednostavna upotreba i vrhunska inovacija preuzeta iz Nikonove D-SLR linij.

Tijana Todorović

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 05.09.2008.

15:00

Default images

Napredni Nikon Coolpix S60 je stilizovani digitalni fotoaparat napravljen da prija svakom oku. Dolazi u širokom rasponu boja kućišta na kome dominira široki pozadinski LCD ekran dijagonale 9 cm osetljiv na dodir. Veliki touchscreen panel već na prvi pogled nagoveštava zadovoljstvo lakog kadriranja, lagano i zabavno manervisanje kroz funkcije, te puno zadovoljstvo pregleda snimljenih fotografija i filmova.

Namenjen da postane ljubimac i stalni pratilac Coolpix S60 će vas još više privući čim ga budete uzeli u ruke. Napravljen je od vrhunskog materijala, tanak je i lagan, ne opterećuje pri nošenju i može se poneti čak i u džepu. Opremljen je originalnom Nikonovom optikom na sklapanje koja ne narušava kompaktnost dizajna, a aluminijumska prednja ploča zakrivljenih kontura pobrinuće se da aparat savršeno odgovara svakoj veličini šake.

Visok kvalitet slika

Rezolucija od 10 megapiksela nudi oštre slike visokog kvaliteta sa NIKKOR objektivom, 5x zumom za dinamičko telefoto snimanje, a tu su i funkcije smanjenja vibracija zbog kojih ćete zaboraviti kako izgledaju zamućene fotke.

Visoka ISO osetljivost (do ISO 3200) sa dodatnim pikselima služi za dobijanje potrebne ekspozicije i oštrine, čak i u uslovima slabog osvetljenja. Obrade podataka dobijenih od senzora obavlja se u samom aparatu, a za veliku preciznost i brzinu obrade podataka zaslužan je ekskluzivni Nikonov sistem za obradu slike EXPEED, prvobitno osmišljen za nagrađivane profesionalne D-SLR fotoaparate, a sada deo karaktera Coolpix S60.

Zahvaljujući funkciji izbora najboljeg snimka, fotoaparat može da napravi do 10 uzastopnih snimaka i automatski sačuva najoštriji, što je idealno za makro snimanje izbliza, kada je teško izbeći pomeranje fotoaparata.

Pored navedenih, od naprednih funkcija tu su još automatski izbor scene, poboljšani sistem za prepoznavanje lica, tajmer za osmeh sa prepoznavanjem treptaja oka, funkciju za snimanje video zapisa, te snimanje time-lapse filmova pri brzini od 30 kadrova u sekundi, sa formatom do 640x480 piksela, i HDMi izlaz. Ovaj izlaz omogućiće vam da fotoaparat povežete na HDMi TV i uživate u slikama većeg formata, a da se pritom ne ugrozi kvalitet slike.

Coolpix S60 je stilizovani džepni fotoaparat spreman za svaki izazov koji mu postavite. Nudi visok nivo funkcionalnosti i savršen kvalitet slika koji ćete dobiti pri slikanju zahtevnih objekata i u gotovo bilo kom okruženju sa lošim uslovima za snimanje, kao što su plaže/sneg, zalazak sunca, sumrak ili svitanje.

U paketu uz Coolpix S60 očekuje vas kaiš, punjiva baterija i punjač, USB i audio/video kablovi, olovka za ekran, Coolpix softverski paket i 2 GB besplatnog prostora na mreži za skladištenje fotografija kroz uslugu my Picturetown kompanije Nikon. Fotoaparat će biti pušten u prodaju krajem septembra 2008, a očekivana cena je 349 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: