Tehnopolis

Četvrtak, 23.09.2010.

15:34

Drugo mesto za B92 Android aplikaciju

Na drugom "Vip Android izazov" takmičenju, u najpopularnijoj kategoriji - Informacije, B92 aplikacija za Android uređaje osvojila je drugo mesto.

Izvor: B92

Default images

Ovogodišnji konkurs imao je 68 prijavljenih aplikacija, u četiri kategorije - Informacije, u kojoj se nalazila skoro polovina prijavljenih, Zabava, Mobilne aplikacije komercijalnih sajtova i Najbolje unapređene aplikacije prethodnog konkursa.

Ovogodišnji nagradni fond iznosio je 22.000 evra, koje će podeliti 12 najboljih aplikacija po oceni žirija, proglašenih danas i dve aplikacije po izboru korisnika i programera.

U kategoriji Informacije prvu nagradu, u iznosu od 2.000 evra, osvojila je aplikacija Vipovanje!, koja korisnicima omogućava da razmenjuju informacije o važnim mestima i događajima, dok je treće mesto osvojila aplikacija koja informiše o polascima i i dolascima sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, pod nazivom Red Letenja.

Drugu nagradu osvojila je B92 aplikacija, o kojoj se dodatno možete informisati na www.b92.net/lab/android/.

Prvonagrađeni u kategoriji Mobilne aplikacije komercijalnih servisa je Pozovi Taxi! – aplikacija koja omogućava korisniku da jednim pritiskom na dugme ili putem SMS-a pozove taksi u Beogradu ili Novom Sadu, drugu Mala biblioteka, koja daje informacije o knjigama, pretraživanje naslova i naručivanje izdanja,a treću Beogradska Berza, putem koje korisnici mogu pratiti kretanja berzanskih indeksa, promene cena akcija i crtanje dijagrama.

Assault lite – akciona 2D igra osvojila je prvo mesto u kategoriji Zabava, dok su druga dva zauzele aplikacije RPG Izazov i Šejker.

Nagrađene aplikacije u kategoriji Najbolje unapređene aplikacije prethodnog konkursa su ArsAnd2, ParkingBot i aplikacija GpsG, koja daje pregled linija gradskog saobraćaja u Beogradu sa preporučenim najbržim rutama.
Novčani iznos za drugoplasirane iznosi 500 evra, dok su trećeplasirani dobili telefon HTC Desire.

Osim ovih, sve aplikacije su konkurenti i za nagradu programera i nagradu korisnika, a glasanje za ove dve nagrade počinje 1. oktobra. Ko su dobitnici iznosa od 2.000 i 8.000 evra biće poznato 22. oktobra.

Korisnici za svoje omiljene aplikacije mogu glasati putem specijalne aplikacije u okviru Android Vip menija, a korisnici i programeri mogu glasati samo jednom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: