Evo kako da preventivno negujete kosu

Sprečiti je bolje nego lečiti, a to se odnosi i na kosu i apsolutno je primenljivo kada govorimo o negovanju kose.

Izvor: Miloš Fijatoviæ

Subota, 27.09.2014.

19:22

Default images

Najbolje vodite računa o kosi i najbolje je pazite kada uopšte ne dozvolite da se ona ošteti, jer je popravljanje kvaliteta daleko napornijii proces. Ovo ne znači da kosa ne treba da se farba ili tretitra na neki drugi način, već da se to mora uraditi planski i znalački.

Prevancija oštećenja kosa je način da na duži i jako dugačak rok imate kosu koja je kvalitetna i sa kojom ćete biti zadovoljni svaki put kada se pogledate u ogledalo, svaki put kada se očešljate i svaki put kada prođete rukom kroz kosu. Za kvalitetnu kosu je nepohodno da se o njoj starate na pravilan način i to ne tako što ćete posle nekog agresivnog tretmana da stavite pakovanje za oporavak kose, nego tako što ćete razmisliti i posavetovati se pre nego što taj tretman uopšte uradite.

Promena izgleda kose, promena boje ili teksture treba da bude u skladu sa postojaćim stanjem kose i sa mogućnošću vlasi da podnese određene tretmane. Pravilna procena sposobnosti vlasi da izdrži neki hemijski proces je ključna. Ne treba posebno da naglašavam da ovakvu procenu treba da da neko ko je za to kvalifikovan, pa je neophodno da se poseti frizerski salon makar radi konsutacija.

Ako se kosa posle tretmana pretvori u gumiranu masu ili ako se pretvori u žicu tada tretman nije trebalo ni raditi. Kosa koja je previše tretirana i previše oštećena to pokazuje. Moguće je to oštećenje i prikriti, ali to zahteva mnogo svakodnevnog truda i veštine u radu sa kosom, a rezultat uglavnom nije zadovoljavajući.

Farbanje kose u sopstvenom izvođenju ja danas uobičajeno, a ujedno je i faktor koji najviše oštečuje kosu.

Miloš Fijatović,
frizerski salon “Fijatović”

Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: