Barsa potpisala skupljeg od Nejmara!

Osman Dembele je novi igrač Barselone i najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa stadiona Kamp Nou. Ko bude hteo da ga kupi, moraće da plati 400 miliona evra.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 28.08.2017.

18:15

Barsa potpisala skupljeg od Nejmara!
Getty images

Borusija je pristala da proda 20-godišnjeg napadača za fiksnih 105 miliona evra, što može narasti do 150 miliona evropskih novčanica sa uračunatim bonusima.

Dembele je potpisao petogodišnji ugovor i predstavljen je na stadionu pred oko 17.000 navijača "Blaugrane".

Dembele je do sada dao šest golova na 32 utakmice za Borusiju iz Dortmunda u koju je stigao prošlog leta iz Rena. Nešto uspešnija epizoda u Renu donela mu je 12 golova u 26 utakmica.

"Čast je igrati sa Leom Mesijem. On je najbolji igrač u istorij fudbala. Ovde sam da učim", rekao je po dolasku u Barsu Dembele. Dodao je da je prelazak u Barselonu ostvarenje sna.

Barselona se ovoga puta ogradila od greške koju je napravila sa Nejmarom jer je Brazilac otišao kada je PSŽ platio otkupnu klauzulu od 222 miliona evra. Međutim, kako se kreću cene transfera u evropskom fudbalu, ukoliko se Dembele pokaže kao Nejmar možda i za njega platežno moćne ekipe reše da daju enormnu svotu novca.

Do dolaska Dembelea je u istoriji Barselone zvanično bio najskuplji prelazak Luisa Suaresa iz Liverpula koji je pre tri godine došao za 81 milion formirao napadački trio MSN (Mesi, Suares, Nejmar).

Nezvanično, najskuplji je bio upravo Nejmar koji je koštao oko 100 miliona evra iako je saopšteno je da plaćen tek nešto više od 52 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: