Ponedeljak, 28.08.2017.

18:15

Barsa potpisala skupljeg od Nejmara!

Osman Dembele je novi igrač Barselone i najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa stadiona Kamp Nou. Ko bude hteo da ga kupi, moraće da plati 400 miliona evra.

Izvor: MLJ

Barsa potpisala skupljeg od Nejmara! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

isteram zlo

pre 6 godina

hirurg, advokat, profesionalni sportista, nebitno je, nije pravedno ni realno da bilo koji covek godisnje zaradi preko milion eura, te pare i takav zivot je nerealan i nije pravedan, to sto su kapitalisti izmislili ovakav sistem kako bi izigravali bogove to je vec druga stvar.. narod je to dozvolio i niko ne sme da se buni jer narod je po prirodi plasljiv i podvodljiv, plase se da ce izgubiti i ono malo sto u stvari nemaju..

Winnetou

pre 6 godina

"Dembele je do sada dao šest golova na 32 utakmice za Borusiju iz Dortmunda u koju je stigao prošlog leta iz Rena. Nešto uspešnija epizoda u Renu donela mu je 12 golova u 26 utakmica."
Ukupno je postigao 18 golova u 58 profesionalnih utakmica?! Ne izgleda kao učinak koji treba platiti 150 miliona evra, zar ne?

neutralni felsh

pre 6 godina

@ Neutralni felš - zašto uopšte polemišeš sa navijačima Liverpula? Oni smatraju da su veliki klub, to su već neka teža mentalna stanja...
(Hegel, 28. avgust 2017 21:59)


pa sad... prvo, kolega andreas je poucan polemicar, moze da se iscacka neka korisna informacija, drugo, nema nista lepse od zdrave polemike u pola letnje noci, trece, liverpul jeste veliki klub. jeste da vec dugo vremena nisu u top-10 klubova po obrtu novca i fudbalskom uticaju (tipa real barsa bajern juve siti united psg celzi... arsenal je odavno ispao iz tog drustva, inter milan lacio takodje. naravno, ovde se ne gleda svetla istorija i davne titule, nego sadasnjica. govori se o klubovima kojima je osvajanje domace lige utesna nagrada, jer se gadja LS) - ali liverpul ima veliku bazu navijaca i poprilican uticaj, i najzad opet mirisu na ambiciozniji projekat. zato i pokazuju zube barseloni, jer misle da dolazi njihovih 5 minuta.

---

Auu sad kad mu messi pocne podvaljivati lopte u prostor a decko ko raketa brz jedva cekam
(Tacno, 28. avgust 2017 23:27)


da! i odlicno rola loptu pri prijemu i menja smer ko struja, odlican. jedini pravi fudbalski komentar do sada, medju nama filozofima. svaka cast!

Ljubisa livac

pre 6 godina

@Hegel

5 titula evropskog prvaka, drugi tim u Engleskoj po broju titula i kupova, najverniji navijaci, istorija, tradicija, pa recimo jos i finale u Istambulu. Objasni kako onda Liverpul nije veliki klub? Koji jos klub moze da se dici takvim podacima? Ne gleda se samo poslednja decenija za velicinu kluba vec celokupna njegova istorija i broj trofeja. Ali ti si verovatno novopeceni fan City-a pa to ne kontas.

Ljubisa livac

pre 6 godina

@Hegel

5 titula evropskog prvaka, drugi tim u Engleskoj po broju titula i kupova, najverniji navijaci, istorija, tradicija, pa recimo jos i finale u Istambulu. Objasni kako onda Liverpul nije veliki klub? Koji jos klub moze da se dici takvim podacima? Znas, ne gleda se samo poslednja decenija za velicinu kluba vec celokupna njegova istorija i broj trofeja.

neutralni felsh

pre 6 godina

(neutralni felsh, 28. avgust 2017 21:27) 

Da l' mislis da si Lav Tolstoj pa ce neko da procita sve to sto si napisao? 
Cak me mrzelo i da iskopiram.
(mkd, 28. avgust 2017 21:46)


indirektno si otkrio gde krijes pare... verovatno ispod bukvara.

Sandzak

pre 6 godina

105 miliona je prava cijena. 150 moze da bude ako osvoji zlatnu loptu zlatnu kopacku da preko 30 golova sezonu osvoji CL i ligu itd.
cijena je nista za danasnje trziste gdje jedan Morata kosta 80 .

Veliki brat

pre 6 godina

Treba lepo uvesti progresivne poreze na ovakve "troškove" klubova.

I ograničiti budžet za kupovinu igrača kao u SAD u pojedinim sportovima.


Pa, lepo, kad igrača platiš 3-4-5 ili 10 miliona evra, OK, 10-20% porez.
A kad ga platiš 20-40 miliona, onda 30-40% porez, a kad ga platiš preko 40 miliona, onda 90% porez, pa će više da ode državi nego tom igraču, i onda se klubovi neće frljati stotinama miliona, nego će novac davati u humanitarne svrhe.

Takođe, s obzirom na zarade igrača, treba sport mnogo jače oporezovati, jače nego i alkohol i cigarete. Jer su stadioni redovno puni, TV prava prodata većini država, prodaju se dresevi i drugi suveniri...
Od tog kolača treba preusmeriti značajniji deo novca u zdravstvo, školstvo, nauku i kulturu.

Nije normalno da vrhunski hirurg ili naučnik ne može da prebaci milion evra godišnje (osim u SAD, i to u privatnim bolnicama), ali zato neko polupismen za titranje lopte i zabavljanje širokih narodnih masa dobija desetine miliona.

Civilizacija je otišla "u tri lepe", posebno što ti polupismeni "milioneri" predstavljaju idole današnje omladine i jedini ideal su im popularnost i novac.

GORAN 027

pre 6 godina

LJudi komplikovano je to sa Kutinjom,VVD,i ostalim koji su u slicnoj situaciji.Mundijalska je godina,ako Kutinjo nece da igra za LFC a Klop resi da ga nepusti sleduju mu tribine,tako da moze da zaboravi na mundijal,a ne verujem da bi Kutinjo pristao na takav ishod.

Hegel

pre 6 godina

@ Neutralni felš - zašto uopšte polemišeš sa navijačima Liverpula? Oni smatraju da su veliki klub, to su već neka teža mentalna stanja...

neutralni felsh

pre 6 godina

(...) samo jos van dajk i kockice su za liverpul sklopljene. cak sada i prizeljkujem da uprava odere barsu do koze, ali mislim da barsa jednostavno nema dovoljno para.
(andreas kisser, 28. avgust 2017 19:30)


tvoj fudbalski svet je prepun izraza kao "samaranje", "demoliranje", "dranje"... slavodobitna verbalna agresija ili nesto drugo? ;)
salu na stranu - zasto ne pricas da kutinjo i dalje insistira da ga liverpul ne registruje za LS? sto verovatno znaci da i dalje planira u barselonu, verovatno na zimu...
plus, ako kutinjo ne pocne sa nastupima ove sezone, njemu ce trzisna cena ici na dole.
uzgred, sa van dajkom je skoro ista situacija kao sa kutinjom: igrac zeli u liverpul ali ga trenutni klub ne pusta, dok kupac insistira i pregovara direkt sa igracem... ako izuzmemo skauzerske alibi-price o fer pleju i blagovremenom "otkaznom roku, da nikom ne trpi sezona", svi pregovori i motivi su manje vise slicni. kad lvp pozeli van dajka onda je "super pojacanje za nas, ua pohlepni sautempton, sklapamo kockice", a kad barsa pozeli kutinja onda je "sram ih bilo, ali odracemo ih do koze", u susret definiciji licemerstva.
i za kraj, pitanje: zasto bi barsini i dalje pregovarali sa liverpulom koji je od pocetka resen da mu dize cenu u nebesa? bolje da ga savetuju da opusteno gricka semenke na tribinama i nervira upravu sve dok ga ne puste - u zimskom prelaznom roku, ako ne i za dan-dva.
taman da budu srecni ovi silni faktor-totalitarni umovi sto uzivaju dok pricaju "more jaaa bih njega na tribine, ne bi on meni ovo ono"... tako je, na tribine, da mu padne cena. bolje i za barsu, jeftinije ce proci ;)

neutralni felsh

pre 6 godina

jedan maradona je koštao 9 miliona dolara.ovo je iživljavanje
(slobinator, 28. avgust 2017 21:36)


tad je pivo kostalo 5 dm, sad ga kupis za 1 euro...

Daa

pre 6 godina

A prosle godine ste pljuvali Pogbu koji je doveden za 120m u najboljim godinama. Razbijao je u Juventusu, za reprezentaciju uvek igra dobro i u Junajtedu ce razbijati. Cak i prosle sezone gde je Junajted bio 6-ti on im je bio jedan od najboljih igraca po prosecnoj oceni. Tek cete videti kakvi ce sve panjevi biti placeni po 100, 200 miliona.

adriano_galliani

pre 6 godina

Pa, lepo, kad igrača platiš 3-4-5 ili 10 miliona evra, OK, 10-20% porez.
A kad ga platiš 20-40 miliona, onda 30-40% porez, a kad ga platiš preko 40 miliona, onda 90% porez, pa će više da ode državi nego tom igraču.

(Veliki brat, 28. avgust 2017 21:06)

Све си разумео осим да када ПСЖ плати Нејмара или Фарса Дембелеа не иду те паре играчима него клубовима. Иначе се порез регуларно плаћа и то у десетинама па и стотинама милиона годишње, то што медији не пишу посебне вести о томе је друга ствар па ти сад овде бесниш... Порез је обично 50-60% па ти види колике су те паре. Конкретно, писало се да је Нејмар на тих 222 милиона морао да плати још 70 милиона као порез, те је добио укупно 300 милиона када је откупио свој уговор.

Спорт ће пропасти када људи буду престали да га гледају.

Zvezda ponos Srbije

pre 6 godina

Vidi se kolko pratis kad si napisao da je dao samo 6 gola a sta je sa asistencijama.Covek je imao preko 20 asistencija.Ovaj ce da bude zver u barsi jos ima i podrsku u vidu messija i suareza tako da ce mu biti olaksan posao.E sad kad bi doveli jos jednog na sredini terena bilo bi dobro jer barsi fali dobra sredina kao pre sa xavijem a od kada njega nema vise su se oslanjali na napadacki trio

chombe

pre 6 godina

Verovatno je tacno da Mesi kadrira, ali u pozitivnom smislu. Ibra i Eto su veliki egomani i to je sigurno uticalo na ozbiljnost u igri, pa su pusteni niz vodu. A Sancez je bio sasvim dobar, ali je Suarez bolji. Nejmar je fantastican talenat, ali je zaista bio u senci Mesija i to bi bio jos bar dve-tri godine, a on je navikao u brazilskoj repki da se sve vrti oko njega, a ne da bude "mali od kuzine". Tako da je sve logicno. Mesi bira partnere u igri, a ne cirkuzante. A da je sebican, nije, bezbroj puta je to dokazao deleci pasove i kada je bila veca verovatnoca da bi on sam bolje zavrsio napad.

mkd

pre 6 godina

(neutralni felsh, 28. avgust 2017 21:27)

Da l' mislis da si Lav Tolstoj pa ce neko da procita sve to sto si napisao?
Cak me mrzelo i da iskopiram.

nik.

pre 6 godina

Nik: Da dodam tvom spisku i Pikea, Busketsa, Ter Štegena, pa, nažalost i Inijestu. Svi pobrojani su za- zbogom momci... Ali utisak mi je da je spisku očajnih prinova kumovao Mesi. On je „otpuštao“ svakog ko bi mu se približio da pokvari slavu: Ibra, Etoo, Vilja, Sančez...jedino izgleda gotivi Suareza, ali ga sve češće marginalizuje . A oterali su i Turea, Keitu, Pedra ...i vratili Delofeua , a dečko ni u Evertonu nije bio starter! Koji diletanti.

Nisi u pravu potpuno. Pep Gvardiola je oterao Etoa zeleci Ibru koji je te 2010te bio najbolji napadac na svetu a Eto nije bio ta klasa. Kasnije se ispostavilo kao jako los potez ali opet ne krivim Gvardiolu, svaki trener bi da ima najbolje igrace, a nakon toga Pep se sukobio sa Ibrom i insistirao da ode da bi dosao Vilja. Sanchez je otisao kada je dosao Suarez jer je shvatio da pored MSN nece igrati, a i losiji je igrac i sada a i bio te 2014-te od MSN-a. Vilja je jedini imao neki sukob sa Leom javni ali otisao kada je dosao Neymar... opet Messi je mnogo vise uradio za Barsu nego bilo ko drugi.Sto se tice Inieste itekako se ne slazem, veoma je dobro imati ga u timu, bolji je od svih ostalih veznjaka barse, iako nije brz kao nekad, jos uvek moze da prodje, da povuce kontru, da sjajan pas, izvede dobar dribling, i pretrci pratioca pored sebe, to ne mogu Gomes,Arda,Rafinja,Buskets...I naravno za Delofeua se slazem apsolutno ni po cemu ne zasluzuje prvu postavu Barse...

dare

pre 6 godina

Ovo je blaugrani bilo preko potrebno,da dobiju na dubini u napadu,al jos im fali bar 2 ili 3 vrhunska pojacanja da bi bili konkurentni Realu,PSG ili Bayernu..Na sredini im treba bar 1 igrac svetske klase ( npr Coutinho),ali i desni bek ,mozda i jos jedan vezni kako bi skroz osvezili taj deo terena. Ovaj mali je zaista zver,i zamislite samo kakvu ce francuzi imati reprezentaciju za par godina .Koliko je tu samo talenta.Mbape,Dembele,Lemar,Nkante,Pogba,Grizman itd..strasno

andreas kisser

pre 6 godina

Bar da ima sa kime Messi da igra.. u svakom slucaju srecno. Cekamo Kutinja ;)
(Forca Barca, 28. avgust 2017 18:48)

nacekacete se do sledeceg leta, a mozda ni tada. a ako ga i (vi) dovedete, to nece biti za manje od 160M evra (od toga bar 125M "na ruke"), koliko objektivno kutijno ne vredi! liverpul je danas inace opalio jos jedan samar barsi, koja je, nakon sto su dobili samar od nice za serija, kontaktirala lajpcig povodom nabija keite i dobili odgovor 'zao nam je, trenutno je na medicinskim pregledima u liverpulu' :-) liverpul je dogovrio transfer od oko £64M, ali od sledece sezone - otkupna klauzula od £48M, plus premijum za potpis unapred i bonusi! tako su svi zadovoljni... lajpcig zadrzava igraca jos godinu dana, a dobija vise para od klauzule, keita kome ce se ispuniti zelja da igra za klopa i LFC koji je kaparisao igraca oko koga bi se sledeceg leta digla velika prasina. tako da bi to mogla da vam bude vest dana u rubrici fudbal, umesto velicanja otkupne klauzule za dembelea! pored toga, liverpul je jutros ponudio £55M za lemara i monako je izgleda prihvatio ponudu. tako da se oko kutinja vise niko ne potresa previse u liverpulu, narocito nakon demoliranja arsenala juce. ako ostane, bice to premocna sredina i napad; ako ode, mane moze vise nego uspesno da ga zameni u sredini, sa lemarom na levom krilu. samo jos van dajk i kockice su za liverpul sklopljene. cak sada i prizeljkujem da uprava odere barsu do koze, ali mislim da barsa jednostavno nema dovoljno para.

neutralni felsh

pre 6 godina

Kakva ložačka ekipa!!!! Neće Katalonci proći grupu ove godine u LŠ!!!!!!
(Srbislav Srbić, 28. avgust 2017 19:11)


nije ekipa lozacka, nego tvoj komentar...

Barsa Barsa

pre 6 godina

Prvo dobro je sto je Barsa nekako otarasila Nejmara, on jednostavno mije mogao nista da napravi u Barsi, vise je smetao. Zbog njega Barsa dve godine imala susu trofeja. Verujte jos me boli stomak od Nejmarovih neiskoristenih zicera, ko mu je Messi servitao.Drugo. od Seikovih uzalud trosen novac na Nejmara, najvise ce profitirati Barsa i Liverpul. Barsa dovodi Dembelea i Kutinka, a Liverpul Lemara i vec potpisani Keita iz Lajpciga. Trece, Dembele za sada je priznat kao nada fudbala buducnodti zajedno sa Mbapeom i Asensiom.

klostridijum botulinum

pre 6 godina

andreas kisser
legendooo :-D

a dobro je da su na b92 konacno ukapirali da od katalonskih natpisa nema nista i da bez 130 na ruke liverpulu nema koutinja

bachi

pre 6 godina

Videli od Partizana ovakvo predstavjanje na stadionu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 28. avgust 2017 18:33)
Kompleksi su neizlečivi u tvom slučaju isfrustrirani panterčiću. Šta uradi Wandersone Cristaldo Fariase??!

Batalaka

pre 6 godina

Nik: Da dodam tvom spisku i Pikea, Busketsa, Ter Štegena, pa, nažalost i Inijestu. Svi pobrojani su za- zbogom momci... Ali utisak mi je da je spisku očajnih prinova kumovao Mesi. On je „otpuštao“ svakog ko bi mu se približio da pokvari slavu: Ibra, Etoo, Vilja, Sančez...jedino izgleda gotivi Suareza, ali ga sve češće marginalizuje . A oterali su i Turea, Keitu, Pedra ...i vratili Delofeua , a dečko ni u Evertonu nije bio starter! Koji diletanti.

zzz

pre 6 godina

Dembele, i zemlja Dembelija u kojoj se sa 100 miliona frlja kao da je nista. Uglavnom delatnosti koje su pune para, u nekom trenutku pocnu da posrcu, ali ovaj fudbal izgleda sve puniji i puniji.

komsha

pre 6 godina

Smejali se ljudi Murinju kada je rekao da ce transfer Pogbe za 3-4 godine da bude jeftin....
(mr.wolf, 28. avgust 2017 19:19)

Tih 100m ce svakako biti mega promasaj ukoliko se Pogba ozbiljno ne popravi.

Luiz

pre 6 godina

Videli od Partizana ovakvo predstavjanje na stadionu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 28. avgust 2017 18:33)
Dobro je sto se vasi igraci ne predstavljaju tako, da im njiva bude prvo sto vide kad dodju

Maksa

pre 6 godina

Pogledajte samo tu sliku! Izraz lica tamnoputog igrača od sto miliona sa dresom na kome piše unicef sve govori, neprocenjivo. Za sve ostalo tu je mastercard....

nik.

pre 6 godina

Uprava se nije otarasila viškova poput Daglasa, Munira, Arde, Alkasera, Gomeša, Rakitića, Turana, Vermelena, Rafinju ... Jedva su uspeli da oteraju Matjea i Sampera, prodali Telja koji je bolji od Alkasera i Munira za siću. A doveli su osim Dembelea dva igrača Semeda i Paulinja od kojih Paulinjo nikako nije igrač kakav im treba. Npr. Kondogbija bi bio idealan, kao što je to bio Ture... Odustali su od dovodjenja sjajnog Serija koji je igrač sa vizijom i idejom, , pregledom igre, a sada će verovatno juriti Kutinja ali Liverpul neće hteti da ga pusti i Di Mariu ali Al Kelafi će im se smejati u lice. Prelazni rok ne traje od juče, uprava je morala da dovede bolje i da lošije rasproda, makar i za manji novac ovako plaćaju Gomeša i Alkasera da se brukaju, Daglasa da sedi na klupi, a Rafinju da bude povredjen... A ako do sada nisu uspeli da ubede liverpul, teško će sada, liverpul ima sve u svojim rukama i može da zadrži Kutinja koji bi onda sa tim morao da se pomiri....

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Nekoliko vesti iznad ove se govori o razvoju programa Neurolink.
Ideja Neuralinka je da poveže ljudski mozak sa mašinom preko uređaja koji je jedva vidljiv ljudskom oku.
Projekat kreće kad se skupi 100 miliona € a za sad imaju 27 miliona.

Ovaj lik je kupljen za 100 miliona €.

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Nekoliko vesti iznad ove se govori o razvoju programa Neurolink.
Ideja Neuralinka je da poveže ljudski mozak sa mašinom preko uređaja koji je jedva vidljiv ljudskom oku.
Projekat kreće kad se skupi 100 miliona € a za sad imaju 27 miliona.

Ovaj lik je kupljen za 100 miliona €.

Luiz

pre 6 godina

Videli od Partizana ovakvo predstavjanje na stadionu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 28. avgust 2017 18:33)
Dobro je sto se vasi igraci ne predstavljaju tako, da im njiva bude prvo sto vide kad dodju

Maksa

pre 6 godina

Pogledajte samo tu sliku! Izraz lica tamnoputog igrača od sto miliona sa dresom na kome piše unicef sve govori, neprocenjivo. Za sve ostalo tu je mastercard....

nik.

pre 6 godina

Uprava se nije otarasila viškova poput Daglasa, Munira, Arde, Alkasera, Gomeša, Rakitića, Turana, Vermelena, Rafinju ... Jedva su uspeli da oteraju Matjea i Sampera, prodali Telja koji je bolji od Alkasera i Munira za siću. A doveli su osim Dembelea dva igrača Semeda i Paulinja od kojih Paulinjo nikako nije igrač kakav im treba. Npr. Kondogbija bi bio idealan, kao što je to bio Ture... Odustali su od dovodjenja sjajnog Serija koji je igrač sa vizijom i idejom, , pregledom igre, a sada će verovatno juriti Kutinja ali Liverpul neće hteti da ga pusti i Di Mariu ali Al Kelafi će im se smejati u lice. Prelazni rok ne traje od juče, uprava je morala da dovede bolje i da lošije rasproda, makar i za manji novac ovako plaćaju Gomeša i Alkasera da se brukaju, Daglasa da sedi na klupi, a Rafinju da bude povredjen... A ako do sada nisu uspeli da ubede liverpul, teško će sada, liverpul ima sve u svojim rukama i može da zadrži Kutinja koji bi onda sa tim morao da se pomiri....

zzz

pre 6 godina

Dembele, i zemlja Dembelija u kojoj se sa 100 miliona frlja kao da je nista. Uglavnom delatnosti koje su pune para, u nekom trenutku pocnu da posrcu, ali ovaj fudbal izgleda sve puniji i puniji.

komsha

pre 6 godina

Smejali se ljudi Murinju kada je rekao da ce transfer Pogbe za 3-4 godine da bude jeftin....
(mr.wolf, 28. avgust 2017 19:19)

Tih 100m ce svakako biti mega promasaj ukoliko se Pogba ozbiljno ne popravi.

neutralni felsh

pre 6 godina

Kakva ložačka ekipa!!!! Neće Katalonci proći grupu ove godine u LŠ!!!!!!
(Srbislav Srbić, 28. avgust 2017 19:11)


nije ekipa lozacka, nego tvoj komentar...

dare

pre 6 godina

Ovo je blaugrani bilo preko potrebno,da dobiju na dubini u napadu,al jos im fali bar 2 ili 3 vrhunska pojacanja da bi bili konkurentni Realu,PSG ili Bayernu..Na sredini im treba bar 1 igrac svetske klase ( npr Coutinho),ali i desni bek ,mozda i jos jedan vezni kako bi skroz osvezili taj deo terena. Ovaj mali je zaista zver,i zamislite samo kakvu ce francuzi imati reprezentaciju za par godina .Koliko je tu samo talenta.Mbape,Dembele,Lemar,Nkante,Pogba,Grizman itd..strasno

Ljubisa livac

pre 6 godina

@Hegel

5 titula evropskog prvaka, drugi tim u Engleskoj po broju titula i kupova, najverniji navijaci, istorija, tradicija, pa recimo jos i finale u Istambulu. Objasni kako onda Liverpul nije veliki klub? Koji jos klub moze da se dici takvim podacima? Ne gleda se samo poslednja decenija za velicinu kluba vec celokupna njegova istorija i broj trofeja. Ali ti si verovatno novopeceni fan City-a pa to ne kontas.

adriano_galliani

pre 6 godina

Pa, lepo, kad igrača platiš 3-4-5 ili 10 miliona evra, OK, 10-20% porez.
A kad ga platiš 20-40 miliona, onda 30-40% porez, a kad ga platiš preko 40 miliona, onda 90% porez, pa će više da ode državi nego tom igraču.

(Veliki brat, 28. avgust 2017 21:06)

Све си разумео осим да када ПСЖ плати Нејмара или Фарса Дембелеа не иду те паре играчима него клубовима. Иначе се порез регуларно плаћа и то у десетинама па и стотинама милиона годишње, то што медији не пишу посебне вести о томе је друга ствар па ти сад овде бесниш... Порез је обично 50-60% па ти види колике су те паре. Конкретно, писало се да је Нејмар на тих 222 милиона морао да плати још 70 милиона као порез, те је добио укупно 300 милиона када је откупио свој уговор.

Спорт ће пропасти када људи буду престали да га гледају.

Daa

pre 6 godina

A prosle godine ste pljuvali Pogbu koji je doveden za 120m u najboljim godinama. Razbijao je u Juventusu, za reprezentaciju uvek igra dobro i u Junajtedu ce razbijati. Cak i prosle sezone gde je Junajted bio 6-ti on im je bio jedan od najboljih igraca po prosecnoj oceni. Tek cete videti kakvi ce sve panjevi biti placeni po 100, 200 miliona.

nik.

pre 6 godina

Nik: Da dodam tvom spisku i Pikea, Busketsa, Ter Štegena, pa, nažalost i Inijestu. Svi pobrojani su za- zbogom momci... Ali utisak mi je da je spisku očajnih prinova kumovao Mesi. On je „otpuštao“ svakog ko bi mu se približio da pokvari slavu: Ibra, Etoo, Vilja, Sančez...jedino izgleda gotivi Suareza, ali ga sve češće marginalizuje . A oterali su i Turea, Keitu, Pedra ...i vratili Delofeua , a dečko ni u Evertonu nije bio starter! Koji diletanti.

Nisi u pravu potpuno. Pep Gvardiola je oterao Etoa zeleci Ibru koji je te 2010te bio najbolji napadac na svetu a Eto nije bio ta klasa. Kasnije se ispostavilo kao jako los potez ali opet ne krivim Gvardiolu, svaki trener bi da ima najbolje igrace, a nakon toga Pep se sukobio sa Ibrom i insistirao da ode da bi dosao Vilja. Sanchez je otisao kada je dosao Suarez jer je shvatio da pored MSN nece igrati, a i losiji je igrac i sada a i bio te 2014-te od MSN-a. Vilja je jedini imao neki sukob sa Leom javni ali otisao kada je dosao Neymar... opet Messi je mnogo vise uradio za Barsu nego bilo ko drugi.Sto se tice Inieste itekako se ne slazem, veoma je dobro imati ga u timu, bolji je od svih ostalih veznjaka barse, iako nije brz kao nekad, jos uvek moze da prodje, da povuce kontru, da sjajan pas, izvede dobar dribling, i pretrci pratioca pored sebe, to ne mogu Gomes,Arda,Rafinja,Buskets...I naravno za Delofeua se slazem apsolutno ni po cemu ne zasluzuje prvu postavu Barse...

chombe

pre 6 godina

Verovatno je tacno da Mesi kadrira, ali u pozitivnom smislu. Ibra i Eto su veliki egomani i to je sigurno uticalo na ozbiljnost u igri, pa su pusteni niz vodu. A Sancez je bio sasvim dobar, ali je Suarez bolji. Nejmar je fantastican talenat, ali je zaista bio u senci Mesija i to bi bio jos bar dve-tri godine, a on je navikao u brazilskoj repki da se sve vrti oko njega, a ne da bude "mali od kuzine". Tako da je sve logicno. Mesi bira partnere u igri, a ne cirkuzante. A da je sebican, nije, bezbroj puta je to dokazao deleci pasove i kada je bila veca verovatnoca da bi on sam bolje zavrsio napad.

neutralni felsh

pre 6 godina

jedan maradona je koštao 9 miliona dolara.ovo je iživljavanje
(slobinator, 28. avgust 2017 21:36)


tad je pivo kostalo 5 dm, sad ga kupis za 1 euro...

Veliki brat

pre 6 godina

Treba lepo uvesti progresivne poreze na ovakve "troškove" klubova.

I ograničiti budžet za kupovinu igrača kao u SAD u pojedinim sportovima.


Pa, lepo, kad igrača platiš 3-4-5 ili 10 miliona evra, OK, 10-20% porez.
A kad ga platiš 20-40 miliona, onda 30-40% porez, a kad ga platiš preko 40 miliona, onda 90% porez, pa će više da ode državi nego tom igraču, i onda se klubovi neće frljati stotinama miliona, nego će novac davati u humanitarne svrhe.

Takođe, s obzirom na zarade igrača, treba sport mnogo jače oporezovati, jače nego i alkohol i cigarete. Jer su stadioni redovno puni, TV prava prodata većini država, prodaju se dresevi i drugi suveniri...
Od tog kolača treba preusmeriti značajniji deo novca u zdravstvo, školstvo, nauku i kulturu.

Nije normalno da vrhunski hirurg ili naučnik ne može da prebaci milion evra godišnje (osim u SAD, i to u privatnim bolnicama), ali zato neko polupismen za titranje lopte i zabavljanje širokih narodnih masa dobija desetine miliona.

Civilizacija je otišla "u tri lepe", posebno što ti polupismeni "milioneri" predstavljaju idole današnje omladine i jedini ideal su im popularnost i novac.

Zvezda ponos Srbije

pre 6 godina

Vidi se kolko pratis kad si napisao da je dao samo 6 gola a sta je sa asistencijama.Covek je imao preko 20 asistencija.Ovaj ce da bude zver u barsi jos ima i podrsku u vidu messija i suareza tako da ce mu biti olaksan posao.E sad kad bi doveli jos jednog na sredini terena bilo bi dobro jer barsi fali dobra sredina kao pre sa xavijem a od kada njega nema vise su se oslanjali na napadacki trio

GORAN 027

pre 6 godina

LJudi komplikovano je to sa Kutinjom,VVD,i ostalim koji su u slicnoj situaciji.Mundijalska je godina,ako Kutinjo nece da igra za LFC a Klop resi da ga nepusti sleduju mu tribine,tako da moze da zaboravi na mundijal,a ne verujem da bi Kutinjo pristao na takav ishod.

andreas kisser

pre 6 godina

Bar da ima sa kime Messi da igra.. u svakom slucaju srecno. Cekamo Kutinja ;)
(Forca Barca, 28. avgust 2017 18:48)

nacekacete se do sledeceg leta, a mozda ni tada. a ako ga i (vi) dovedete, to nece biti za manje od 160M evra (od toga bar 125M "na ruke"), koliko objektivno kutijno ne vredi! liverpul je danas inace opalio jos jedan samar barsi, koja je, nakon sto su dobili samar od nice za serija, kontaktirala lajpcig povodom nabija keite i dobili odgovor 'zao nam je, trenutno je na medicinskim pregledima u liverpulu' :-) liverpul je dogovrio transfer od oko £64M, ali od sledece sezone - otkupna klauzula od £48M, plus premijum za potpis unapred i bonusi! tako su svi zadovoljni... lajpcig zadrzava igraca jos godinu dana, a dobija vise para od klauzule, keita kome ce se ispuniti zelja da igra za klopa i LFC koji je kaparisao igraca oko koga bi se sledeceg leta digla velika prasina. tako da bi to mogla da vam bude vest dana u rubrici fudbal, umesto velicanja otkupne klauzule za dembelea! pored toga, liverpul je jutros ponudio £55M za lemara i monako je izgleda prihvatio ponudu. tako da se oko kutinja vise niko ne potresa previse u liverpulu, narocito nakon demoliranja arsenala juce. ako ostane, bice to premocna sredina i napad; ako ode, mane moze vise nego uspesno da ga zameni u sredini, sa lemarom na levom krilu. samo jos van dajk i kockice su za liverpul sklopljene. cak sada i prizeljkujem da uprava odere barsu do koze, ali mislim da barsa jednostavno nema dovoljno para.

Ljubisa livac

pre 6 godina

@Hegel

5 titula evropskog prvaka, drugi tim u Engleskoj po broju titula i kupova, najverniji navijaci, istorija, tradicija, pa recimo jos i finale u Istambulu. Objasni kako onda Liverpul nije veliki klub? Koji jos klub moze da se dici takvim podacima? Znas, ne gleda se samo poslednja decenija za velicinu kluba vec celokupna njegova istorija i broj trofeja.

Batalaka

pre 6 godina

Nik: Da dodam tvom spisku i Pikea, Busketsa, Ter Štegena, pa, nažalost i Inijestu. Svi pobrojani su za- zbogom momci... Ali utisak mi je da je spisku očajnih prinova kumovao Mesi. On je „otpuštao“ svakog ko bi mu se približio da pokvari slavu: Ibra, Etoo, Vilja, Sančez...jedino izgleda gotivi Suareza, ali ga sve češće marginalizuje . A oterali su i Turea, Keitu, Pedra ...i vratili Delofeua , a dečko ni u Evertonu nije bio starter! Koji diletanti.

Barsa Barsa

pre 6 godina

Prvo dobro je sto je Barsa nekako otarasila Nejmara, on jednostavno mije mogao nista da napravi u Barsi, vise je smetao. Zbog njega Barsa dve godine imala susu trofeja. Verujte jos me boli stomak od Nejmarovih neiskoristenih zicera, ko mu je Messi servitao.Drugo. od Seikovih uzalud trosen novac na Nejmara, najvise ce profitirati Barsa i Liverpul. Barsa dovodi Dembelea i Kutinka, a Liverpul Lemara i vec potpisani Keita iz Lajpciga. Trece, Dembele za sada je priznat kao nada fudbala buducnodti zajedno sa Mbapeom i Asensiom.

bachi

pre 6 godina

Videli od Partizana ovakvo predstavjanje na stadionu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 28. avgust 2017 18:33)
Kompleksi su neizlečivi u tvom slučaju isfrustrirani panterčiću. Šta uradi Wandersone Cristaldo Fariase??!

neutralni felsh

pre 6 godina

(...) samo jos van dajk i kockice su za liverpul sklopljene. cak sada i prizeljkujem da uprava odere barsu do koze, ali mislim da barsa jednostavno nema dovoljno para.
(andreas kisser, 28. avgust 2017 19:30)


tvoj fudbalski svet je prepun izraza kao "samaranje", "demoliranje", "dranje"... slavodobitna verbalna agresija ili nesto drugo? ;)
salu na stranu - zasto ne pricas da kutinjo i dalje insistira da ga liverpul ne registruje za LS? sto verovatno znaci da i dalje planira u barselonu, verovatno na zimu...
plus, ako kutinjo ne pocne sa nastupima ove sezone, njemu ce trzisna cena ici na dole.
uzgred, sa van dajkom je skoro ista situacija kao sa kutinjom: igrac zeli u liverpul ali ga trenutni klub ne pusta, dok kupac insistira i pregovara direkt sa igracem... ako izuzmemo skauzerske alibi-price o fer pleju i blagovremenom "otkaznom roku, da nikom ne trpi sezona", svi pregovori i motivi su manje vise slicni. kad lvp pozeli van dajka onda je "super pojacanje za nas, ua pohlepni sautempton, sklapamo kockice", a kad barsa pozeli kutinja onda je "sram ih bilo, ali odracemo ih do koze", u susret definiciji licemerstva.
i za kraj, pitanje: zasto bi barsini i dalje pregovarali sa liverpulom koji je od pocetka resen da mu dize cenu u nebesa? bolje da ga savetuju da opusteno gricka semenke na tribinama i nervira upravu sve dok ga ne puste - u zimskom prelaznom roku, ako ne i za dan-dva.
taman da budu srecni ovi silni faktor-totalitarni umovi sto uzivaju dok pricaju "more jaaa bih njega na tribine, ne bi on meni ovo ono"... tako je, na tribine, da mu padne cena. bolje i za barsu, jeftinije ce proci ;)

neutralni felsh

pre 6 godina

(neutralni felsh, 28. avgust 2017 21:27) 

Da l' mislis da si Lav Tolstoj pa ce neko da procita sve to sto si napisao? 
Cak me mrzelo i da iskopiram.
(mkd, 28. avgust 2017 21:46)


indirektno si otkrio gde krijes pare... verovatno ispod bukvara.

isteram zlo

pre 6 godina

hirurg, advokat, profesionalni sportista, nebitno je, nije pravedno ni realno da bilo koji covek godisnje zaradi preko milion eura, te pare i takav zivot je nerealan i nije pravedan, to sto su kapitalisti izmislili ovakav sistem kako bi izigravali bogove to je vec druga stvar.. narod je to dozvolio i niko ne sme da se buni jer narod je po prirodi plasljiv i podvodljiv, plase se da ce izgubiti i ono malo sto u stvari nemaju..

Sandzak

pre 6 godina

105 miliona je prava cijena. 150 moze da bude ako osvoji zlatnu loptu zlatnu kopacku da preko 30 golova sezonu osvoji CL i ligu itd.
cijena je nista za danasnje trziste gdje jedan Morata kosta 80 .

mkd

pre 6 godina

(neutralni felsh, 28. avgust 2017 21:27)

Da l' mislis da si Lav Tolstoj pa ce neko da procita sve to sto si napisao?
Cak me mrzelo i da iskopiram.

neutralni felsh

pre 6 godina

@ Neutralni felš - zašto uopšte polemišeš sa navijačima Liverpula? Oni smatraju da su veliki klub, to su već neka teža mentalna stanja...
(Hegel, 28. avgust 2017 21:59)


pa sad... prvo, kolega andreas je poucan polemicar, moze da se iscacka neka korisna informacija, drugo, nema nista lepse od zdrave polemike u pola letnje noci, trece, liverpul jeste veliki klub. jeste da vec dugo vremena nisu u top-10 klubova po obrtu novca i fudbalskom uticaju (tipa real barsa bajern juve siti united psg celzi... arsenal je odavno ispao iz tog drustva, inter milan lacio takodje. naravno, ovde se ne gleda svetla istorija i davne titule, nego sadasnjica. govori se o klubovima kojima je osvajanje domace lige utesna nagrada, jer se gadja LS) - ali liverpul ima veliku bazu navijaca i poprilican uticaj, i najzad opet mirisu na ambiciozniji projekat. zato i pokazuju zube barseloni, jer misle da dolazi njihovih 5 minuta.

---

Auu sad kad mu messi pocne podvaljivati lopte u prostor a decko ko raketa brz jedva cekam
(Tacno, 28. avgust 2017 23:27)


da! i odlicno rola loptu pri prijemu i menja smer ko struja, odlican. jedini pravi fudbalski komentar do sada, medju nama filozofima. svaka cast!

klostridijum botulinum

pre 6 godina

andreas kisser
legendooo :-D

a dobro je da su na b92 konacno ukapirali da od katalonskih natpisa nema nista i da bez 130 na ruke liverpulu nema koutinja

Winnetou

pre 6 godina

"Dembele je do sada dao šest golova na 32 utakmice za Borusiju iz Dortmunda u koju je stigao prošlog leta iz Rena. Nešto uspešnija epizoda u Renu donela mu je 12 golova u 26 utakmica."
Ukupno je postigao 18 golova u 58 profesionalnih utakmica?! Ne izgleda kao učinak koji treba platiti 150 miliona evra, zar ne?

Hegel

pre 6 godina

@ Neutralni felš - zašto uopšte polemišeš sa navijačima Liverpula? Oni smatraju da su veliki klub, to su već neka teža mentalna stanja...

Luiz

pre 6 godina

Videli od Partizana ovakvo predstavjanje na stadionu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 28. avgust 2017 18:33)
Dobro je sto se vasi igraci ne predstavljaju tako, da im njiva bude prvo sto vide kad dodju

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

Nekoliko vesti iznad ove se govori o razvoju programa Neurolink.
Ideja Neuralinka je da poveže ljudski mozak sa mašinom preko uređaja koji je jedva vidljiv ljudskom oku.
Projekat kreće kad se skupi 100 miliona € a za sad imaju 27 miliona.

Ovaj lik je kupljen za 100 miliona €.

Hegel

pre 6 godina

@ Neutralni felš - zašto uopšte polemišeš sa navijačima Liverpula? Oni smatraju da su veliki klub, to su već neka teža mentalna stanja...

Barsa Barsa

pre 6 godina

Prvo dobro je sto je Barsa nekako otarasila Nejmara, on jednostavno mije mogao nista da napravi u Barsi, vise je smetao. Zbog njega Barsa dve godine imala susu trofeja. Verujte jos me boli stomak od Nejmarovih neiskoristenih zicera, ko mu je Messi servitao.Drugo. od Seikovih uzalud trosen novac na Nejmara, najvise ce profitirati Barsa i Liverpul. Barsa dovodi Dembelea i Kutinka, a Liverpul Lemara i vec potpisani Keita iz Lajpciga. Trece, Dembele za sada je priznat kao nada fudbala buducnodti zajedno sa Mbapeom i Asensiom.

andreas kisser

pre 6 godina

Bar da ima sa kime Messi da igra.. u svakom slucaju srecno. Cekamo Kutinja ;)
(Forca Barca, 28. avgust 2017 18:48)

nacekacete se do sledeceg leta, a mozda ni tada. a ako ga i (vi) dovedete, to nece biti za manje od 160M evra (od toga bar 125M "na ruke"), koliko objektivno kutijno ne vredi! liverpul je danas inace opalio jos jedan samar barsi, koja je, nakon sto su dobili samar od nice za serija, kontaktirala lajpcig povodom nabija keite i dobili odgovor 'zao nam je, trenutno je na medicinskim pregledima u liverpulu' :-) liverpul je dogovrio transfer od oko £64M, ali od sledece sezone - otkupna klauzula od £48M, plus premijum za potpis unapred i bonusi! tako su svi zadovoljni... lajpcig zadrzava igraca jos godinu dana, a dobija vise para od klauzule, keita kome ce se ispuniti zelja da igra za klopa i LFC koji je kaparisao igraca oko koga bi se sledeceg leta digla velika prasina. tako da bi to mogla da vam bude vest dana u rubrici fudbal, umesto velicanja otkupne klauzule za dembelea! pored toga, liverpul je jutros ponudio £55M za lemara i monako je izgleda prihvatio ponudu. tako da se oko kutinja vise niko ne potresa previse u liverpulu, narocito nakon demoliranja arsenala juce. ako ostane, bice to premocna sredina i napad; ako ode, mane moze vise nego uspesno da ga zameni u sredini, sa lemarom na levom krilu. samo jos van dajk i kockice su za liverpul sklopljene. cak sada i prizeljkujem da uprava odere barsu do koze, ali mislim da barsa jednostavno nema dovoljno para.

bachi

pre 6 godina

Videli od Partizana ovakvo predstavjanje na stadionu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe ??!, 28. avgust 2017 18:33)
Kompleksi su neizlečivi u tvom slučaju isfrustrirani panterčiću. Šta uradi Wandersone Cristaldo Fariase??!

Batalaka

pre 6 godina

Nik: Da dodam tvom spisku i Pikea, Busketsa, Ter Štegena, pa, nažalost i Inijestu. Svi pobrojani su za- zbogom momci... Ali utisak mi je da je spisku očajnih prinova kumovao Mesi. On je „otpuštao“ svakog ko bi mu se približio da pokvari slavu: Ibra, Etoo, Vilja, Sančez...jedino izgleda gotivi Suareza, ali ga sve češće marginalizuje . A oterali su i Turea, Keitu, Pedra ...i vratili Delofeua , a dečko ni u Evertonu nije bio starter! Koji diletanti.

komsha

pre 6 godina

Smejali se ljudi Murinju kada je rekao da ce transfer Pogbe za 3-4 godine da bude jeftin....
(mr.wolf, 28. avgust 2017 19:19)

Tih 100m ce svakako biti mega promasaj ukoliko se Pogba ozbiljno ne popravi.

neutralni felsh

pre 6 godina

Kakva ložačka ekipa!!!! Neće Katalonci proći grupu ove godine u LŠ!!!!!!
(Srbislav Srbić, 28. avgust 2017 19:11)


nije ekipa lozacka, nego tvoj komentar...

Maksa

pre 6 godina

Pogledajte samo tu sliku! Izraz lica tamnoputog igrača od sto miliona sa dresom na kome piše unicef sve govori, neprocenjivo. Za sve ostalo tu je mastercard....

dare

pre 6 godina

Ovo je blaugrani bilo preko potrebno,da dobiju na dubini u napadu,al jos im fali bar 2 ili 3 vrhunska pojacanja da bi bili konkurentni Realu,PSG ili Bayernu..Na sredini im treba bar 1 igrac svetske klase ( npr Coutinho),ali i desni bek ,mozda i jos jedan vezni kako bi skroz osvezili taj deo terena. Ovaj mali je zaista zver,i zamislite samo kakvu ce francuzi imati reprezentaciju za par godina .Koliko je tu samo talenta.Mbape,Dembele,Lemar,Nkante,Pogba,Grizman itd..strasno

neutralni felsh

pre 6 godina

(...) samo jos van dajk i kockice su za liverpul sklopljene. cak sada i prizeljkujem da uprava odere barsu do koze, ali mislim da barsa jednostavno nema dovoljno para.
(andreas kisser, 28. avgust 2017 19:30)


tvoj fudbalski svet je prepun izraza kao "samaranje", "demoliranje", "dranje"... slavodobitna verbalna agresija ili nesto drugo? ;)
salu na stranu - zasto ne pricas da kutinjo i dalje insistira da ga liverpul ne registruje za LS? sto verovatno znaci da i dalje planira u barselonu, verovatno na zimu...
plus, ako kutinjo ne pocne sa nastupima ove sezone, njemu ce trzisna cena ici na dole.
uzgred, sa van dajkom je skoro ista situacija kao sa kutinjom: igrac zeli u liverpul ali ga trenutni klub ne pusta, dok kupac insistira i pregovara direkt sa igracem... ako izuzmemo skauzerske alibi-price o fer pleju i blagovremenom "otkaznom roku, da nikom ne trpi sezona", svi pregovori i motivi su manje vise slicni. kad lvp pozeli van dajka onda je "super pojacanje za nas, ua pohlepni sautempton, sklapamo kockice", a kad barsa pozeli kutinja onda je "sram ih bilo, ali odracemo ih do koze", u susret definiciji licemerstva.
i za kraj, pitanje: zasto bi barsini i dalje pregovarali sa liverpulom koji je od pocetka resen da mu dize cenu u nebesa? bolje da ga savetuju da opusteno gricka semenke na tribinama i nervira upravu sve dok ga ne puste - u zimskom prelaznom roku, ako ne i za dan-dva.
taman da budu srecni ovi silni faktor-totalitarni umovi sto uzivaju dok pricaju "more jaaa bih njega na tribine, ne bi on meni ovo ono"... tako je, na tribine, da mu padne cena. bolje i za barsu, jeftinije ce proci ;)

nik.

pre 6 godina

Uprava se nije otarasila viškova poput Daglasa, Munira, Arde, Alkasera, Gomeša, Rakitića, Turana, Vermelena, Rafinju ... Jedva su uspeli da oteraju Matjea i Sampera, prodali Telja koji je bolji od Alkasera i Munira za siću. A doveli su osim Dembelea dva igrača Semeda i Paulinja od kojih Paulinjo nikako nije igrač kakav im treba. Npr. Kondogbija bi bio idealan, kao što je to bio Ture... Odustali su od dovodjenja sjajnog Serija koji je igrač sa vizijom i idejom, , pregledom igre, a sada će verovatno juriti Kutinja ali Liverpul neće hteti da ga pusti i Di Mariu ali Al Kelafi će im se smejati u lice. Prelazni rok ne traje od juče, uprava je morala da dovede bolje i da lošije rasproda, makar i za manji novac ovako plaćaju Gomeša i Alkasera da se brukaju, Daglasa da sedi na klupi, a Rafinju da bude povredjen... A ako do sada nisu uspeli da ubede liverpul, teško će sada, liverpul ima sve u svojim rukama i može da zadrži Kutinja koji bi onda sa tim morao da se pomiri....

Sandzak

pre 6 godina

105 miliona je prava cijena. 150 moze da bude ako osvoji zlatnu loptu zlatnu kopacku da preko 30 golova sezonu osvoji CL i ligu itd.
cijena je nista za danasnje trziste gdje jedan Morata kosta 80 .

neutralni felsh

pre 6 godina

(neutralni felsh, 28. avgust 2017 21:27) 

Da l' mislis da si Lav Tolstoj pa ce neko da procita sve to sto si napisao? 
Cak me mrzelo i da iskopiram.
(mkd, 28. avgust 2017 21:46)


indirektno si otkrio gde krijes pare... verovatno ispod bukvara.

Ljubisa livac

pre 6 godina

@Hegel

5 titula evropskog prvaka, drugi tim u Engleskoj po broju titula i kupova, najverniji navijaci, istorija, tradicija, pa recimo jos i finale u Istambulu. Objasni kako onda Liverpul nije veliki klub? Koji jos klub moze da se dici takvim podacima? Ne gleda se samo poslednja decenija za velicinu kluba vec celokupna njegova istorija i broj trofeja. Ali ti si verovatno novopeceni fan City-a pa to ne kontas.

klostridijum botulinum

pre 6 godina

andreas kisser
legendooo :-D

a dobro je da su na b92 konacno ukapirali da od katalonskih natpisa nema nista i da bez 130 na ruke liverpulu nema koutinja

Veliki brat

pre 6 godina

Treba lepo uvesti progresivne poreze na ovakve "troškove" klubova.

I ograničiti budžet za kupovinu igrača kao u SAD u pojedinim sportovima.


Pa, lepo, kad igrača platiš 3-4-5 ili 10 miliona evra, OK, 10-20% porez.
A kad ga platiš 20-40 miliona, onda 30-40% porez, a kad ga platiš preko 40 miliona, onda 90% porez, pa će više da ode državi nego tom igraču, i onda se klubovi neće frljati stotinama miliona, nego će novac davati u humanitarne svrhe.

Takođe, s obzirom na zarade igrača, treba sport mnogo jače oporezovati, jače nego i alkohol i cigarete. Jer su stadioni redovno puni, TV prava prodata većini država, prodaju se dresevi i drugi suveniri...
Od tog kolača treba preusmeriti značajniji deo novca u zdravstvo, školstvo, nauku i kulturu.

Nije normalno da vrhunski hirurg ili naučnik ne može da prebaci milion evra godišnje (osim u SAD, i to u privatnim bolnicama), ali zato neko polupismen za titranje lopte i zabavljanje širokih narodnih masa dobija desetine miliona.

Civilizacija je otišla "u tri lepe", posebno što ti polupismeni "milioneri" predstavljaju idole današnje omladine i jedini ideal su im popularnost i novac.

mkd

pre 6 godina

(neutralni felsh, 28. avgust 2017 21:27)

Da l' mislis da si Lav Tolstoj pa ce neko da procita sve to sto si napisao?
Cak me mrzelo i da iskopiram.

Ljubisa livac

pre 6 godina

@Hegel

5 titula evropskog prvaka, drugi tim u Engleskoj po broju titula i kupova, najverniji navijaci, istorija, tradicija, pa recimo jos i finale u Istambulu. Objasni kako onda Liverpul nije veliki klub? Koji jos klub moze da se dici takvim podacima? Znas, ne gleda se samo poslednja decenija za velicinu kluba vec celokupna njegova istorija i broj trofeja.

adriano_galliani

pre 6 godina

Pa, lepo, kad igrača platiš 3-4-5 ili 10 miliona evra, OK, 10-20% porez.
A kad ga platiš 20-40 miliona, onda 30-40% porez, a kad ga platiš preko 40 miliona, onda 90% porez, pa će više da ode državi nego tom igraču.

(Veliki brat, 28. avgust 2017 21:06)

Све си разумео осим да када ПСЖ плати Нејмара или Фарса Дембелеа не иду те паре играчима него клубовима. Иначе се порез регуларно плаћа и то у десетинама па и стотинама милиона годишње, то што медији не пишу посебне вести о томе је друга ствар па ти сад овде бесниш... Порез је обично 50-60% па ти види колике су те паре. Конкретно, писало се да је Нејмар на тих 222 милиона морао да плати још 70 милиона као порез, те је добио укупно 300 милиона када је откупио свој уговор.

Спорт ће пропасти када људи буду престали да га гледају.

chombe

pre 6 godina

Verovatno je tacno da Mesi kadrira, ali u pozitivnom smislu. Ibra i Eto su veliki egomani i to je sigurno uticalo na ozbiljnost u igri, pa su pusteni niz vodu. A Sancez je bio sasvim dobar, ali je Suarez bolji. Nejmar je fantastican talenat, ali je zaista bio u senci Mesija i to bi bio jos bar dve-tri godine, a on je navikao u brazilskoj repki da se sve vrti oko njega, a ne da bude "mali od kuzine". Tako da je sve logicno. Mesi bira partnere u igri, a ne cirkuzante. A da je sebican, nije, bezbroj puta je to dokazao deleci pasove i kada je bila veca verovatnoca da bi on sam bolje zavrsio napad.

Zvezda ponos Srbije

pre 6 godina

Vidi se kolko pratis kad si napisao da je dao samo 6 gola a sta je sa asistencijama.Covek je imao preko 20 asistencija.Ovaj ce da bude zver u barsi jos ima i podrsku u vidu messija i suareza tako da ce mu biti olaksan posao.E sad kad bi doveli jos jednog na sredini terena bilo bi dobro jer barsi fali dobra sredina kao pre sa xavijem a od kada njega nema vise su se oslanjali na napadacki trio

neutralni felsh

pre 6 godina

jedan maradona je koštao 9 miliona dolara.ovo je iživljavanje
(slobinator, 28. avgust 2017 21:36)


tad je pivo kostalo 5 dm, sad ga kupis za 1 euro...

nik.

pre 6 godina

Nik: Da dodam tvom spisku i Pikea, Busketsa, Ter Štegena, pa, nažalost i Inijestu. Svi pobrojani su za- zbogom momci... Ali utisak mi je da je spisku očajnih prinova kumovao Mesi. On je „otpuštao“ svakog ko bi mu se približio da pokvari slavu: Ibra, Etoo, Vilja, Sančez...jedino izgleda gotivi Suareza, ali ga sve češće marginalizuje . A oterali su i Turea, Keitu, Pedra ...i vratili Delofeua , a dečko ni u Evertonu nije bio starter! Koji diletanti.

Nisi u pravu potpuno. Pep Gvardiola je oterao Etoa zeleci Ibru koji je te 2010te bio najbolji napadac na svetu a Eto nije bio ta klasa. Kasnije se ispostavilo kao jako los potez ali opet ne krivim Gvardiolu, svaki trener bi da ima najbolje igrace, a nakon toga Pep se sukobio sa Ibrom i insistirao da ode da bi dosao Vilja. Sanchez je otisao kada je dosao Suarez jer je shvatio da pored MSN nece igrati, a i losiji je igrac i sada a i bio te 2014-te od MSN-a. Vilja je jedini imao neki sukob sa Leom javni ali otisao kada je dosao Neymar... opet Messi je mnogo vise uradio za Barsu nego bilo ko drugi.Sto se tice Inieste itekako se ne slazem, veoma je dobro imati ga u timu, bolji je od svih ostalih veznjaka barse, iako nije brz kao nekad, jos uvek moze da prodje, da povuce kontru, da sjajan pas, izvede dobar dribling, i pretrci pratioca pored sebe, to ne mogu Gomes,Arda,Rafinja,Buskets...I naravno za Delofeua se slazem apsolutno ni po cemu ne zasluzuje prvu postavu Barse...

Winnetou

pre 6 godina

"Dembele je do sada dao šest golova na 32 utakmice za Borusiju iz Dortmunda u koju je stigao prošlog leta iz Rena. Nešto uspešnija epizoda u Renu donela mu je 12 golova u 26 utakmica."
Ukupno je postigao 18 golova u 58 profesionalnih utakmica?! Ne izgleda kao učinak koji treba platiti 150 miliona evra, zar ne?

zzz

pre 6 godina

Dembele, i zemlja Dembelija u kojoj se sa 100 miliona frlja kao da je nista. Uglavnom delatnosti koje su pune para, u nekom trenutku pocnu da posrcu, ali ovaj fudbal izgleda sve puniji i puniji.

Daa

pre 6 godina

A prosle godine ste pljuvali Pogbu koji je doveden za 120m u najboljim godinama. Razbijao je u Juventusu, za reprezentaciju uvek igra dobro i u Junajtedu ce razbijati. Cak i prosle sezone gde je Junajted bio 6-ti on im je bio jedan od najboljih igraca po prosecnoj oceni. Tek cete videti kakvi ce sve panjevi biti placeni po 100, 200 miliona.

GORAN 027

pre 6 godina

LJudi komplikovano je to sa Kutinjom,VVD,i ostalim koji su u slicnoj situaciji.Mundijalska je godina,ako Kutinjo nece da igra za LFC a Klop resi da ga nepusti sleduju mu tribine,tako da moze da zaboravi na mundijal,a ne verujem da bi Kutinjo pristao na takav ishod.

neutralni felsh

pre 6 godina

@ Neutralni felš - zašto uopšte polemišeš sa navijačima Liverpula? Oni smatraju da su veliki klub, to su već neka teža mentalna stanja...
(Hegel, 28. avgust 2017 21:59)


pa sad... prvo, kolega andreas je poucan polemicar, moze da se iscacka neka korisna informacija, drugo, nema nista lepse od zdrave polemike u pola letnje noci, trece, liverpul jeste veliki klub. jeste da vec dugo vremena nisu u top-10 klubova po obrtu novca i fudbalskom uticaju (tipa real barsa bajern juve siti united psg celzi... arsenal je odavno ispao iz tog drustva, inter milan lacio takodje. naravno, ovde se ne gleda svetla istorija i davne titule, nego sadasnjica. govori se o klubovima kojima je osvajanje domace lige utesna nagrada, jer se gadja LS) - ali liverpul ima veliku bazu navijaca i poprilican uticaj, i najzad opet mirisu na ambiciozniji projekat. zato i pokazuju zube barseloni, jer misle da dolazi njihovih 5 minuta.

---

Auu sad kad mu messi pocne podvaljivati lopte u prostor a decko ko raketa brz jedva cekam
(Tacno, 28. avgust 2017 23:27)


da! i odlicno rola loptu pri prijemu i menja smer ko struja, odlican. jedini pravi fudbalski komentar do sada, medju nama filozofima. svaka cast!

isteram zlo

pre 6 godina

hirurg, advokat, profesionalni sportista, nebitno je, nije pravedno ni realno da bilo koji covek godisnje zaradi preko milion eura, te pare i takav zivot je nerealan i nije pravedan, to sto su kapitalisti izmislili ovakav sistem kako bi izigravali bogove to je vec druga stvar.. narod je to dozvolio i niko ne sme da se buni jer narod je po prirodi plasljiv i podvodljiv, plase se da ce izgubiti i ono malo sto u stvari nemaju..