“Maja na mreži”: Knjiga o velikoj Maji Ognjenović

U Beogradu i Novom Sadu promovisana je knjiga “Maja na mreži” o Maji Ognjenović, jednoj od najboljih odbojkašica sveta i dugogodišnjem kapitenu Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

12:59

“Maja na mreži”: Knjiga o velikoj Maji Ognjenović
Foto: Getty Images

Autor je Jovo Vuković, dugogodišnji novinar i publicista.

U knjizi je predstavljen odbojkaški put Maje Ognjenović, dug četvrt veka, na kojem je osvajala evropske, svetske i olimpijske medalje, kao i mnoga priznanja za individualni kvalitet, poput tri zvanja najboljeg dizača u Evropi.

“Saradnja sa mnom nije bila laka, a zahvalnost dugujem Jovi zbog odluke da od svih uspešnih sportista u našoj zemlji njegov odabir padne baš na mene. Moja karijera jeste pri kraju, ali sam uvek želela da se svi moji usponi i padovi pretoče u neku priču ili knjigu. To je velika stvar za jednog sportistu. Nadam se da će biti vremena za neko dopunsko izdanje i možda još neku medalju”, rekla je Maja u izjavi za “Sport Network”.

Autor, nekad i sam odbojkaš, povod za pisanje knjige našao je u činjenici da je Majina blistava sportska karijera rezultat retkog talenta i upornog rada, praćenog mnogim odricanjima, zbog čega može biti uzor mnogima.

“Moguće je da je Maja poželela da napiše priču o sebi. Ali, moguće je i da je Maja shvatila da joj pisanje ne ide tako dobro kao igranje odbojke, koju pretvara u čaroliju. Zato je dobro što se pojavio Jovo koji mnogo bolje piše nego što igra odbojku”, navodi se u recenziji sportskog novinara Zorana Šećerova, koji dodaje da je u pitanju životopis odbojkašice čija je blistava karijera nadmašila čak i veličinu kontinenta na kome je stasala.

Pre ove, Vuković je napisao još šest knjiga iz oblasti sporta: "Braća Grbić - zajedno do zvezda", "Raki - jedna karijera", "Toza - tobđžija sa Salajke", "Ja, Šeki - Dragoslav Šekularac" i "Moca", o legendarnom fudbaleru Partizana Momčilu Vukotiću.

Knjiga se može poručiti putem telefona 063/752-777-1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: