U nedelju srpski Superboul

Završna predstava ove sezone, jedanaesti finalni duel za titulu šampiona Srbije – Serbian Bowl XI, biće odigran se u nedelju od 16.30 sati.

Izvor: ÐN

Subota, 04.07.2015.

23:50

Default images
saaf.rs

Najveća utakmica američkog fudbala u Srbiji biće igrana na stadionu FK „Kabel“ u Novom Sadu, gde će domaći Djuksi pokušati da posle nekoliko godina dominacije preotmu tron aktuelnim šampionima, beogradskim Vukovima.

Ova dva kluba trebalo je da nedelju dana kasnije da odigraju i finale regionalne CEFL, ali su se dogovorili da podignu ulog i u jednom meču odluče o obe titule.

Posle mnogo godina, Vukovi ne ulaze kao favorite u ovaj meč. Novosađani su ove sezone bez poraza u domaćem šampionatu, a u međusobnom susretu u regularnom delu savladali su Beograđane rezultatom 38:14.

„Očekujem pobedu! Uvek verujem u pobedu Vojvoda, a naročito posle ovako dobre sezone koju smo završili na prvom mestu bez poraza. Igramo na našem stadionu, ali mislim da to Vukovima ne predstavlja problem, jer se radi o iskusnoj ekipi. Međutim, novosadski navijači znaju dobro da grme, da naprave atmosferu. Vojvode su godinama u samom vrhu američkog fudbala u Srbiji, ali uvek nam je nedostajalo nešto za poslednji stepenik, neki jard, blok, tekl. Ova sezona je pokazala da je ekipa spremna, uigrana, svesna da je titula jako blizu. U nedelju izlazimo na teren puni adrenalina i želje“, rekao je defanzivni linijaš Novosađana Nebojša Mirković.

Aktuelni šampioni ne planiraju da olako prepuste titulu. U odnosu na prvi meč, defanzivni deo tima jači je za lajnbekera Dekstrela Simonsa.

„Ekipa Novog Sada svakako ima sjajan tim ove godine, što su i pokazali zauzevši prvo mesto u regularnom delu. S druge strane, naš jedini poraz je upravo onaj iz utakmice sa Djuksima i još od posednjeg zvižduka tog dana strpljivo smo čekali još jednu priliku, za nas i najbitniju, jer pobednik ovog meča biće upisan u istoriji kao šampion Srbije“, istakao je Ivan Nedeljković, strong sejfti Vukova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: