Filipović: Srbi kao Portugalci

Nekadašnji jugoslovenski fudbaler Zoran Filipović rekao je da je Portugal favorit protiv Srbije, ali i da ima veći pritisak jer igra na domaćem terenu.

Izvor:

Četvrtak, 26.03.2015.

23:40

Default images
StarSport

"Srbija je u teškoj situaciji, ali ti ljudi se u takvim prilikama ujedine i pokušavaju da pruže najbolje od sebe. Portugalu neće biti lako", rekao je Filipović portugalskim medijima.

Portugal je drugi na tabeli Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat sa šest bodova, pet više od Srbije koja je pretposlednja.

"U bivšoj Jugoslaviji, ali i u periodu Srbije i Crne Gore, u teškim vremenima reprezentacija je uvek postavljala odlične rezultaete. Mentalitet igrača i naroda je sličan portugalskom", kazao je on.

Filipović je dodao i da je Portugal favorit, ali da ima veći pritisak jer igra na domaćem terenu.

On je posebno istakao zvanično najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda.

"Postoji igrač koji pravi razliku u fudbalu, a to je Kristijano Ronaldo. Od njega se najviše očekuje i Srbi to znaju", kazao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Briža, Benfike i Boavište.

Prema Filipovićevim rečima, u reprezentaciji Srbije se ističu dobra odbrana, kao i iskusni igrači, koji nastupaju za jake klubove.

Utakmica između Srbije i Portugala igraće se u nedelju od 20.45 na stadionu Benfike Lužu u Lisabonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: