Gvineja posle 120' u polufinalu KAN

Reprezentacija Ekvatorijalne Gvineje napravila je najveći uspeh u svojoj istoriji, pošto se eliminacijom Tunisa plasirala u polufinale Afričkog kupa nacija.

Izvor:

Subota, 31.01.2015.

23:38

Default images
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Domaćini najkvalitetnijeg afričkog takmičenja savladali su Tunižane tek posle drame i produžetaka 2:1 (1:1, 0:0).

Meč u Bati protekao je u velikoj nervozi oba tima, da bi prvi pogodak videli tek u 70. minutu, kada je Tunis poveo. Matlouti je probio po desnom boku, a Akaiči sa peterca poslo loptu u mrežu.

I taman kada se činilo da će Tunižani u polufinale, umešao se glavni arbitar Ražindraparsad Sečurn iz Mauricijusa, kada je prevideo simulaciju i svirao penal za domaćina u 91. minutu. Siguran izvođač bio je Havijer Balboa, pa se otišlo u produžetke.

Napadač Eštorila je zatim u 102. minutu pobegao odbrani Tunisa i doneo 119. selekciji sa FIFA rang liste najveći uspeh u svojoj istoriji.
Ekvatorijalna Gvineja se tako pridružila DR Kongu, koji je bio bolji od Konga u prvom četvrtfinalnom meču, a u polufinalu će igrati sa boljim iz duela Gana – Gvineja.

Četvrtfinalni mečevi Afrički kupa nacija:

Kongo – DR Kongo 2:4 (0:0)
Tunis – Ekvatorijalna Gvineja 1:2 (1:1, 0:0)

nedelja:
17.00 Gana – Gvineja
20.30 Obala Slonovače – Alžir

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: