DR: Ako bude moguće, da se odmorimo

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ne sumnja u motivaciju svojih igrača pred utakmicu sa Zadrom i istakao da će pokušati da neke odmori.

Izvor: JT

Nedelja, 18.01.2015.

14:59

Default images
Starsporthoto

‘Crveno-beli’ dočekuju Zadrane u ponedeljak u 20.30 u hali “Pionir” u okviru 18. kola ABA lige i juriće 18. trijumf u regionalnom takmičenju. Hrvatski klub, s druge strane, trenutno ima po osam pobeda i poraza.

U dvoranu Pionir nam dolazi ekipa Zadra, koja je u odličnoj formi, sastavljena od kvalitetnih, iskusnih i mladih igrača. Ono što su pokazali u poslednjih sedam mečeva iz kojih su slavili šest puta dovoljno govori o njihovoj igri i da će sigurno pokušati da nas iznenade na našem parketu. To su uspeli da urade i protiv Cedevite, Partizana i u poslednjem derbiju protiv ekipe Cibone. Dolaze u dobrom ambijentu, ali mi želimo da slavimo i osvojimo dva boda”, naglasio je Radonjić, “Naravno, posle Galatasaraja treba voditi računa da se ovaj meč kvalitetno iskoristi i da, osim osvajanja novih bodova, iskoristimo još neke stvari i da gradimo ono što je najbitnije, a to je da nakon ovog meča budemo još bolji”.

Zvezdin strateg objasnio je da postoji ideja da se nosioci igre odmore ukoliko to dozvoli tok meča.

Imali smo težak meč protiv Galatasaraja, a posle nas čeka Barselona. Sigurno da postoji ideja da se ovaj meč iskoristi maksimalno i da neke stvari koje smo zamislili da uradimo kroz duel protiv Zadra i ostvarimo, a između ostalog to je i da odmorimo naše pokretačke snage, ako bude prilike”, najavio je Radonjić.

Radonjić je priznao da poraz od turskog tima sa 74:65 nije bio prijatan.

Sigurno da nam ne prija poraz i da, kao i nijedan poraz do sada, nije bio drag. Činjenice su da je moglo bolje da se odigra protiv Galatasaraja, koji poseduje iskustvo i kvalitet koji je i iskoristio. Mi nismo uspeli da u nekim momentima koje smo morali da iskoristimo napravimo prednost i da kroz bolja rešenja, bolji šut i bolju odbranu dođemo do povoljnijih situacija i da ih savladamo. Ali, ono što je bitno jeste da se iz tog meča izvuku pouke na kojim moramo da radimo kako bismo već sutra nešto primenili, a naravno i da u narednom periodu budemo bolji i da igramo onako kako smo to radili nekoliko meseci unazad”, istakao je Radonjić.

Trener Zvezde smatra da njegovi izabranici neće imati problem da se usredsrede na meč sa Dalmatinacima, iako uskoro sleduje veoma teško gostovanje u Barseloni.

Moraće da se koncentrišu. Očekujem da ne bude problema i da se odradi dobar posao, kao i da zadaci koji budu postavljeni, a biće vrlo jasni, budu i izvršeni i da ostvarimo cilj, a to je osvajanje nova dva boda”, zaključio je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: