Radžon Rondo ide u Dalas

Boston Seltiksi i Dalas Meveriksi nezvanično su dugovorili trejd koji će Radžona Ronda poslati u teksaški tim, prenosi ESPN.

Izvor: AK

Četvrtak, 18.12.2014.

19:52

Default images

Najtrofejniji tim NBA lige Boston će od šampiona iz 2011. dobiti centra Brendana Rajta, pleja Džamira Nelsona i Džeja Kraudera uz dva pika, prve i druge runde.

Dolaskom Ronda Dalas će imati jednu od veoma atraktivnijih startnih petorki sa Dirkom Novickim, Montom Elisom, Tajsonom Čendlerom i Čendlerom Parsonsom.

Već godinu dana se spekuliše o trejdu najboljeg igrača Seltiksa, jer Rondu sledećeg leta ističe ugovor. On ove sezone ima fantastičan prosek od 8,3 poena, 10,8 asistencija i 7,5 skokova po utakmici.

"Priče o trejdu su deo mog života otkako sam ovde. To je jednostavno deo toga", prokomentarisao je Rondo glasine o trejdu nakon pobede nad Orlandom u sredu

Rizik za Dalas je što će Rondo moći da napusti tim na leto kao slobodan agent, ukoliko ne postignu dogovor o novom ugovoru.

To bi moglo da uništi planove Mevsa za budućnost, jer imaju nekoliko veterana u timu, a dovođenjem Ronda bi se odrekli nekoliko pikova na draftu.

Dalas je letos doveo dva veoma važna igrača Parsonsa i Čendlera, ali treneru Riku Karlajlu nedostaje pravi ofanzivni lider na parketu za konkretniju borbu za titulu.

Meveriksi su trenutno šesti na Zapadu sa skorom 19-8, a dobili su sedam od poslednjih deset utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: