Radnički posle drame u polufinalu

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca plasirali su se u poolufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su u dramatičnoj utakmici u Nišu pobedili Vojvodinu sa 77:75.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2012.

21:06

Default images

Tri minuta pre kraja favorizovani Kragujevčani imali su pet poena zaostatka ali su u finišu ipak uspeli da dođu do trijumfa i plasmana u polufinale.

Protivnik ekipe Miroslava Nikolića u borbi za finale u subotu biće Partizan koji je u prvom četvrtfinalu pobedio Mega Vizuru sa 98:69.

Dejvid Sajmon postigao je 17 poena za Radnički, jedan manje ubacio je Stiven Marković, a 12 je ubacio Majkl Skot. Sa druge strane, Strahinja Milošević je imao 16 poena, a Stefan Stojačić 13.

Za razliku od Partizana, koji je protiv Mega Vizure počeo nešto lošije utakmicu, Radnički je protiv Vojvodine krenuo ozbiljno i već u prvoj deonici je preuzeo kontrolu nad utakmicom. Odlično su igrali Stiven Marković i Majkl Skot, pa je posle deset minuta tim Miroslava Nikolića imao plus sedam - 26:19.

Vojvodina je u drugoj četvrtini zaigrala znatno bolje i u finišu prvog dela potpuno je uhvatila priključak. Novosađani su napravili seriju 7-0 u finišu i posle 20 minuta favorizovani Radnički je imao samo dva poena viška (43:41).

Početkom nastavka Vojvodina je uspela i da povede (48:47), ali usledila je serija Kragujevčana 14-3 i tim iz Šumadije je došao do dvocifrene prednosti. Delovalo je tada da će tim Mute Nikolića ipak rutinski slaviti ali to se nije dogodilo. Ekipa Vojvodine je od tog trenutka napravila neverovatnu seriju 15-1 i šest minuta pre kraja imala je plus četiri (66:62).

Usledila je prava drama u finišu, Nikolić je na parket vratio Sajmona koji je postigao nekoliko vezanih koševa, ali Vojvodina je uspevala da zadrži prednost do samog finiša. Minut pre kraja pri vođstvu Radničkog 74:73 Zeković je promašio čist zicer pod košem Radničkog, ali i pored toga Vojvodina je dobila priliku za produžetak jer je Majkl Skot promašio jedno slobodno bacanje.

Ipak, Dunđerski nije uspeo da položi pošto ga je Skot izblokirao i Radnički je uspeo da se plasira u polufinale gde ga u subotu čeka Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: