Slavlje Veldona na “Indiju 500“

Britanac Den Veldon pobednik je jubilarnog, 100. izdanja legendarne trke „Indijanapolis 500“, koja je vožena u nedelju.

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2011.

23:07

Default images

Veldon je neverovatnom srećom došao do drugog trijumfa na stazi „Indijanapolis Motor Spidvej“, pošto je samo nekoliko trenutaka ranije bio drugi.

Pred samu poslednju krivinu trke u vođstvu se nalazio domaći vozač Džej Ar Hildebrend, ali je baš tada udario u zid i u olupini prošao kroz cilj, ali ga je Veldon, ipak, pretekao.

Da nije bilo tog udesa, Hildebrend bi postao prvi ruki posle Elija Kastronevesa koji je trijumfovao na legendarnoj trci. Brazilcu je to pošlo za rukom 2001. godine. 23-godišnji Amerikanac je na kraju bio drugi, dok se njemu i Veldonu na podijumu pridružio Grejem Rejel.

Ovo je fantastičan uspeh za sve u timu Brajan Herta Autosport Volim sve oko Indijanapolisa – tradiciju, navijače, istoriju“, rekao je Veldon posle proslave pobede tokom koje se tradicionalno umesto šampanjca pije mleko, „Dao sam sve od sebe, i znao sam da neki momci imaju problema sa gorivom. Ali, prošle dve godine sam bio drugi, i nikada se nisam predavao. Osećaj je neverovatan“.

Veldon je bio šesti na stazi, a deset krugova pre kraja držao je petu poziciju. Ipak, vratio se u konkurenciju za trijumf kada je tada vodeći Bertrand Baget otišao u boks na dolivanje goriva, a potom je pretekao i Skota Diksona, pre nego što je Hildebrend udario u zid.

Iza prve trojice sledili su Toni Kanan i Oriol Servija, a tokom 100. izdanja „Indija 500“ bile su 23 promene u vođstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: