Epilog Kontadorovog slučaja na sudu

Španska biciklistička federacija objavila je da očekuje da će slučaj Alberta Kontadora biti razrešen tek na Sudu za arbitražu u sportu.

Izvor: B92, Reuters

Subota, 18.12.2010.

18:48

Default images

Trostruki pobednik trke „Tur d’Frans“ je tokom ovogodišnjeg izdanja te trke bio pozitivan na klebuterol i od objavljivanja tih rezultata je pod suspenzijom.

Španac je za pozitivan nalaz okrivio pokvareno meso, a taj slučaj trenutno istražuje upravo Španska federacija, koja mora da odluči da li će ga kazniti ili ne.

Ne očekujem rešenje pre sredine januara“, rekao je Huan Karlos Kastano, prvi čovek Španske biciklističke federacije, „Mislimo da će slučaj na kraju završiti na Sudu za arbitražu u sportu jer nijedna strana neće biti zadovoljna ishodom. Ovo definitivno nije lak slučaj i zahteva temeljnu istragu“.

28-godišnji Kontador, jedan od samo petorice biciklista koji ima pobede na sve tri trke iz „veličanstvene trojke“, „Turu“, „Điru“ i „Vuelti“, ukoliko bude proglašen krivim suočava se sa dvogodišnjom suspenzijom i oduzimanjem pobede na ovogodišnjem izdanju najprestižnije trke na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: