Grbić: “Srećan sam i ponosan”

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da je prezadovoljan plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva u Italiji.

Izvor: JT

Utorak, 05.10.2010.

20:52

Default images

Srbija je do prilike da se bori za medalju na planetarnom šampionatu došla posle trijumfa nad Rusijom, koja je obeležila takmičenje svojim kalkulacijama.

“I ljudski i sportski ne mogu da opišem koliko mi je drago što smo pobedili i to najmanje zbog rezultata”, rekao je Grbić.

Kad čujem da neko izgubi namerno da bi došao u moju grupu jer misli da će tako lakše da prođe dalje to mi malo smeta. Mislim da nam je svima to smetalo i da nam je još više dalo snage i morala da odigramo kako smo odigrali i zbog toga sam prezadovoljan i ponosan jer smo pokazali da ako kalkulišeš to ti se, pre ili kasnije, obije o glavu. I rezultatski i moralo”, dodao je Grbić.

Kapiten selekcije Srbije je istakao da su on i njegovi saigrači došli do trijumfa jer su sve vreme verovali u sebe.
Beta
Znali smo da su i oni pod velikim pritiskom i da ako budemo ušli u egal situaciju, da igramo poen po poen, da imamo velike šanse jer se Rusima tu poremeti sigurnost. U tom smislu mislim da smo bili jako agresivni i verovali i u prvom i u četvrtom setu, kad smo gubili, da smo ostali da igramo i verovali. To se videlo, oni su to znali i zbog toga smo pobedili”, naglasio je Grbić.

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković je posle pobede nad Rusijom rekao da je pravda pobedila.

Sada je retko ko srećniji od nas svih. Mislim da smo u jednoj izvanrednoj i dugačkoj borbi uspeli da pobedimo favorizovane Ruse, koji su hteli da igraju baš protiv nas i da im budemo lakši protivnik. Mi nismo birali, čekali smo ih i mislim da smo tako i igrali, čvrsto i strpljivo, kad je bilo najpotrebnije. Probaćemo da ovo sada ostavimo po strani i da se posvetimo polufinalu”, istakao je Kolaković.

Srbija će se u polufinalu, u subotu od 17 časova u Rimu, sastati sa pobednikom grupe Q, pobednikom meča između Kube i Bugarske, koji se igra u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: