Makabi se pojačava

Jedan od najboljih izraelskih košarkaša Lior Elijanu vratio se u Makabi, klub u kome je praktično počeo profesionalnu košarkašku karijeru.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 01.09.2010.

09:54

Default images

Elijahu je sa „ponosom Izraela“ potpisao petogodišnji ugovor. 25-godišnji igrač je prošlu sezonu proveo u Španiji u ekipi Kaha Laborala, sa kojom je osvojio nacionalnu titulu.

Dolaskom Elijahua, praktično je zatvorena impresivna centarska linija ekipe iz Tel Aviva u kojoj su još i Sofoklis Skorcanitis, Ričard Hendriks, Dejvid Blu, Janiv Grin, Elišaj Kadir i Džef Fut.

Elijahu je u Makabi prvi put došao 2006. godine iz Hapoela Galila i odmah je postao jedan od lidera ekipe. U sezoni 2008/09 bio je biran za najboljeg igrača meseca u Evroligi, pošto je protiv Cibone upisao 42 indeksna poena, sa 24 poena, 17 skokova i 6 asistencija.

Prošle sezone u Vitoriji, Elijahu je u Evroligi u proseku upisivao 8.4 poena i 3.4 skoka. On je bio jedan od ključnih igrača nacionalnog tima koji se ovog leta kvalifikovao na Evropski šampionat 2011. godine. Elijahu je u proseku u kvalifikacijama imao 13.9 poena i 5.9 skokova.

Makabi je takođe pojačao i bekovsku liniju dovođenjem plejmejkera Džeremija Parga koji dolazi iz Hapoela Galila. 24-godišnji Amerikanac je potpisao jednogodišnji ugovor, a zameniće Mihaila Torensa, koji je prošlog meseca potpisao za Makabi, ali je pre dve nedelje na trening kampu u Sjedinjenim Državama kolabirao na treningu.

Džeremi Pargo je mlađi brat Džanera Parga, koji je pre dve sezone igrao za sadašnjeg trenera Makabija Dejvida Blata u moskovskom Dinamu. Džeremi je profesionalni debi imao prošle sezone, a pre toga je igrao za Univerzitet Gonzaga. On je bio jedan od najzaslužnijih što je Galil u finalu izraelskog šampionata iznenadio Makabi i preoteo mu titulu.

„Veoma smo srećni što smo doveli Džeremija. On je veoma talentovan igrač i pravi pobednik. Mlad je i svakog dana se popravlja. Doneće nam dosta kreativnosti u napadu, dobar je u odbrani i sjajno koristi otvoren teren. Veoma smo srećni što se odrekao NBA ugovora i pristupio Makabiju“, rekao je trener kluba iz Tel Aviva Blat.

U međuvremenu, Makabi je produžio saradnju sa plejmejkerom Doronom Perkinsom do 2012. godine.

Košarkaši Makabija ove sezone igraće u grupnoj fazi Evrolige zajedno sa prvakom Srbije Partizanom MTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: