Terzić se nada pobedi u Ankari

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da će njegova ekipa pokušati dobro da odigra na završnom turniru Evropske lige.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2010.

14:08

Default images

Odbojkašice Srbije će u subotu od 16 sati igrati protiv Izraela u polufinalu završnog turnira Evrolige u Ankari, gde brane trofej osvojen prošle godine.

U drugom polufinalu igraju Bugarska i Turska.

"Poslednjih godina smo pričali kako nam je takmičenje na Gran priju nedostupno i pored dobrih rezultata koje je ova generacija postigla. Ove godine imamo dve šanse, prva je kroz trijumf u Evroligi, a druga je znatno teža, pošto bismo morali da igramo kvalifikacije. Na poslednje dve utakmice protiv Bugarske pokazali smo da možemo dobro da odigramo", rekao je Terzić na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Rezultati u Evroligi su bili dobri, izgubili smo samo jednu utakmicu, ali igra nije bila zadovoljavajuća. Kako je takmičenje odmicalo igrali smo sve bolje. Nadam se da ćemo dobru igru iz poslednja dva meča sa Bugarskom ponoviti, a ako je moguće da još bolje odigramo. Imamo realne šanse da odigramo dve kvalitetne utakmice i na kraju pobedimo", dodao je on.
Selektor Srbije rekao je da je stručni štab sakupio informacije o ekipi Izraela i da smatra da je njegov tim kvalitetniji.

"Dobro je što će Izrael igrati u istom sastavu kao u grupnoj fazi takmičenja. To je nova reprezentacija, sastavljena od ruskih naturalizovanih igrača. Nije naivna, ali mi smo za klasu kvalitetniji", rekao je Terzić.

Libero Srbije Suzana Ćebić rekla je da ekipa želi da odbrani trofej u Evroligi.

"Izrael ne poznajemo, ali mi želimo da osvojimo Evroligu. Da bismo to uradile moramo da pobedimo na obe utakmice, bez obzira ko će nam biti protivnik", rekla je Ćebićeva.

Reprezentativka Maja Ognjenović rekla je da je ekipa ispunila glavni cilj plasmanom na završni tirnir.

"Glavni cilj je bio odlazak na 'fajnal for'. Dobro smo igrale poslednje dve utakmice u Bugarskoj, forma je na vrhuncu, tempirali smo je za Ankaru. Želimo da pružimo najbolju igru na predstojeće dve utakmice", rekla je Ognjenovićeva.

"Ekipa Izraela je nepoznanica, nikada nismo igrale protiv njih, ali pripremićemo se na najbolji način. U finalu bismo želele da igramo protiv Turske, da se ponovi meč iz prošle godine. Ali, i jer su nam ostali dužnici zbog poraza od 2:3 na prošlom Evropskom prvenstvu", dodala je ona.

Reprezentacija i stručni štab Srbije sutra od 14 sati putuju u Tursku, a na spisku selektora Terzića nalaze se:

Tehničari: Maja Ognjenović i Bojana Živković.
Korektori: Jovana Brakočević i Ana Bjelica.
Libero: Suzana Chebić.
Blokeri: Nataša Krsmanović, Stefana Veljković i Milena Rašić.
Primači: Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Jovana Vesović i Jasna Majstorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: