Jovanović: "Liverpul je moja želja"

Srpski fudbaler Milan Jovanović istakao je da odlazak Rafe Benitesa iz Liverpula nijednog trenutka nije doveo u pitanje njegov prelazak u taj klub.

Izvor: LB

Četvrtak, 15.07.2010.

19:42

Default images

Jovanović je rekao da je uvek znao šta želi i da odlazak španskog stručnjaka nije ništa promenio, bez obzira na činjenicu da je baš Benites insistirao da Jovanović tokom leta, kao slobodan igrač, dođe na 'Enfild' iz belgijskog Standarda.

"Odlučio sam da pređem u Liverpul i to je to. To je veoma jednostavno", istakao je Jovanović u ekskluzivnom intervjuu za zvanični sajt Liverpula.

"Liverpul je oduvek bio moja želja. Bio sam presrećan kada sam potpisao ugovor, to je bio sjajan dan u mojoj karijeri i mom životu. Znao sam da klub prati moje igre u Standardu, kao i u reprezentaciji Srbije. Iskreno Liverpul je bio moj jedini izbor i drago mi je što su pregovori završeni uspešno. Sada želim da u naredne tri godine pružim svoj maksimum i da se dokažem u klubu", dodao je srpski internacionalac.

"Liverpul je sigurno jedan od najvećih klubova na svetu – za mene možda i najveći. To je klub sa neverovatnom istorijom, klub koji je pet puta osvajao Ligu šampiona", objasnio je Jovanovic, koji je u sredu uveče stigao u Švajcarsku, gde se 'crveni' pripremaju za narednu sezonu

On se u četvrtak ujutru prvi put susreo sa novim trenerom i saigračima, kada je odradio i svoj prvi trening. Jovanović je prethodno igrao na Mundijalu u Južnoj Africi, gde je postigao pobedonosni gol za Srbiju u duelu sa Nemačkom (1:0). Ipak, 29-godišnjak sigurno neće biti u startnoj postavi na predstojećem prijateljskom meču sa Al-Hilalom.

"Ne mogu da sačekam da zaigram na Enfildu i čujem najbolju navijačku himnu na svetu. Jedva čekam da zaigram u timu sa Toresom, Džerardom, Kujtom, Maskeranom i Reinom - to su neki od najboljih fudbalera na svetu. Teško mi je da navijačima objasnim šta mogu da očenkuju od mene, priču ostavljam drugima. Svestan sam da ću morati da igram dobro i kvalitetno svaki put kada dobijem priliku."

"Radujem se što ću raditi sa trenerom Hodžsonom , kao i sa svim igračima. Nadam se da nas očekuje uspešna sezona", rekao je Jovanović, koji će u Liverpulu nositi čuvenu desetku.

"Tošak, Barns...Dobro znam igrače koji su nosili taj broj. Međutim, broj ništa ne znači, jedina bitna stvar je kako ja igram", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: