Semenja propušta šampionat Afrike

Južnoafrička atletičarka Kaster Semenja usled loše forme neće učestvovati na šampionatu Afrike.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2010.

14:25

Default images

Semenji je Međunarodna atletska federacija (IAAF) posle višemesečne pauze zbog provere pola nedavno odobrila da se takmiči.

Predstavnici Južnoafričke atletske federacije (ASA) konsultovali su se sa trenerom 19. godišnje spotristkinje i odlučili da je ne uvrste u tim za šampionat Afrike koji počinje 28. jula u Najrobiju.

Kako je u saopštenju ASA navedeno, Semenja će, možda, učestvovati na Igrama Komonvelta koje se održavaju u oktobru ove godine.
Južnoafrikanka se ne takmiči od avgusta prošle godine, kada je osvojila titulu u trci na 800 metara na sampionatu sveta u Berlinu.

Semenja je odmah po završetku prvenstva sveta podvrgnuta testovima provere pola, zbog sumnji koje je izazvao nagli napredak njenih rezultata u poslednjih godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: