Borković pokorio Petrovac

Treću trku šampionata Srbije na brdskim stazama voženoj u Petrovcu na Mladi obeležio je Dušan Borković.

Izvor:

Ponedeljak, 14.06.2010.

14:28

Default images

Borković je pored toga što je ubedljivo pobedio u generalnom plasmanu, postavio je i novi rekord staze u vremenu 1:11.637 minuta.

U sklopu priprema za 43. Srbija reli koji se održava narednog vikenda na Divčibarama i okolini Beogradu, mladi Pančevac u Micubiši Lanseru IX evolucije, rutinski je oduvao konkurenciju. Darko Božilović osvojio je drugo mesto u generalnom plasmanu, a Vitomir Cvetić treće.

Staza u Petrovcu na Mlavi ukupne dužine 2.170 metara iziskivala je tri vožnje od starta do cilja, jer tako nalaže Pravilnik. Prilično dinamična, sa klizavom asfaltnom površinom, i po velikoj vrućini, izvlačila je maksimum od vozača, automobila, pneumatika i, naravno, mehaničara. Od ukupno 37 takmičara posle tehničkog i verifikacije u subotu, na cilju posle tri vožnje u nedelju stiglo je 32 takmičara.

Manjak od pet automobilista na kraju trećeg takmičenja za šampionat Srbije, inače prvog održanog na domaćim stazama, premijerno je održano u BiH, a drugo u Makedoniji, može se objasniti mehaničkim kvarovima i odustajanjem usled izletanja, na svu sreću bez posledica po vozače.

Nebojša Atanacković, drugo brdo zaredom ne završava, ovoga puta zbog kvara na menjaču, dok je Srđan Petrović imao bliski susret sa bankinom u trenutku, kada je i sam poput Borkovića odrađivao lakši trening za Srbija reli.

Rezultati:
Klasa 1: Miloš Spasojević, Nikola B. Đurić, Bojan Milanović
Klasa 2: Vladimir Šekularac, Radoslav Vukosavljević, Zoran Jablić
Klasa 4: Branko Zirojević, Vladimir Panić, Aleksandar Mladenović
Klasa 5: Darko Božilović, Nikola Đurić, Goran Pašalić
Klasa 6: Dejan Radoičić, Uroš Brkić, Mario Zahirović
Klasa 7: Vitomir Cvetić, Slobodan Nikolić, Branko Todorović
Klasa 8: Saša Toroman, Milutin Milić, Miloš Brkić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: