Nova pravila za šampionat na krugu

Šampionat Srbije na kružnim stazama startuje prvog vikenda juna duplom trkom na autodromu Zalužani kod Banjaluke.

Izvor:

Sreda, 26.05.2010.

18:35

Default images

Upravni Odbor SAKSS (Sportskog auto karting saveza Srbije) zbog dve trke tokom jednog jednog vikena, doneo je odluku o smanjenju broja krugova.

Pravilnik takmičenja nalaže da takmičari odrade minimum 50 kilometara, da bi trka bila regularna.

Zbog velikog napora, novčanih izdataka i noviteta za domaće klubove, tačnije mehaničare i vozače, odlučeno je da se u subotu 5. juna vozi deset krugova ili sprint trka, a sutradan, u nedelju, 16 krugova. Na takav način bi takmičari sačuvali mašine za nedelju, odnosno mehaničari bi imali manje posla u slučaju kvara tokom subotnje trke.

Upravni odbor takođe je potvrdio da će na stazi na Ušću, na Novom Beogradu, biti održana trka GT automobila 27. Juna. Na njoj će se voziti kontra dugački krug u vremenu od dva plus dva sata. Levi krug je bio standard i osnovna verzija koja je vožena godinama, a zbog zahteva o bezbednosti učesnika, odlučeno je da se vozi desni krug plus pravac pored zgrade Palate Srbije i natrag.

O istom trošku i naši takmičari voziće treću trku šampionata Srbije na kružnim stazama. Po kojoj satnici će se odvijati do sada nesvakidašnji događaja auto sporta, ostaje da se obelodani, ali će ljubiteljima sporta brzina, za sada biti dovoljno što je dilema razrešena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: