U finalu SP igraju Rusija i Češka

U finalu Svetskog prvenstva u hokeju, u Nemačkoj, igraće reprezentacije Rusije i Češke.

Izvor: LB

Nedelja, 23.05.2010.

00:03

Default images

Hokejaši Rusije su u polufinalu, u završnici meča, savladali Nemačku rezultatom 2:1 i zadržali šansu da osvoje treću uzastopnu titulu svetskog prvaka.

Prethodno je u prvom polufinalu Češka bila bolja od Švedske sa 3:2, posle izvođenja penala. Šveđani su se tako plasirali u prvo finale SP od 2006. godine.

Reprezentativci Rusije su na dobrom putu da se iskupe za neočekivanu eliminaciju sa Olimpijskih igara u Vankuveru, kada su takmičenje završili u četvrtfinalu.

Pobedonosni gol za 'zbornaju' postigao je igrač Detroit Red Vingsa Pavel Datsjuk, koji je dva minuta pre kraja meča iskoristio veliku grešku odbrane domaće selekcije.

Nemci su prethodno neočekivano poveli golom kapitena Marsela Goča i stigli na korak od istorijskog uspeha i plasmana u prvo finale još od daleke 1953. godine. Rusi su izjednačili sredinom drugog perioda preko još jednog NHL igrača, Evgenija Malkina, člana Pitsburg Pingvinsa.

Sa druge strane, Česi su se provukli pored Šveđana rezultatom 3:2, tek posle boljeg izvođenja penala. Šveđani su dva puta vodili, ali su Česi oba puta uspevali da izjednače. Krajem treće deonice Česi su gubili sa 2:1, ali samo osam sekundi pre kraja fantastični Karel Rahunek postiže čudesni gol koji je njegov tim spasao poraza i utakmicu odveo u produžetak. Pobedonosni gol koji je češku odveo u finale postigao je Jan Marek.

Lukaš Kašpar i Linus Omark su prethodno postigli golove za Češku, odnosno Švedsku, da bi potom golman Tomaš Vokoun zaustavio odlučujući udarac Tonija Martensona.

Šveđani su tako poraženi i u drugom duelu sa Česima, poštio su prethodno od njih poraženi i u grupnoj fazi takmičenja (2:1).

Finale se igra u nedelju od 20:30 časova, dok je meč za treće mesto naprogramu 16:15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: