Srbija želi EP košarkašica 2013.

Košarkaški savez Srbije obavestio je FIBA da je zainteresovan za organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2013. godine.

Izvor:

Sreda, 19.05.2010.

12:05

Default images

Osim Srbije, kandidati su još Belorusija, Francuska i Slovačka. FIBA Evropa je otkrila i koje su zemlje zainteresovane za organizaciju muškog Evrobasketa, iste godine - Bosna i Hercegovina, Hrvataska, Slovenija, Češka, Nemačka i Italija.

Srbija se proteklih godina pokazala kao sjajan organizator velikih takmičenja – od seniorskog Evropskog prvenstva 2005, a kome je prethodio juniorski kontinentalni šampionat, preko SP juniora 2007. u Novom Sadu i EP juniorki, iste godine, u istom gradu, pa EJOF-a 2008, sve do Univerzijade koja je održana prošlog leta.

Zainteresovane federacije će tokom juna dobiti detaljnu dokumentaciju o uslovima koje je potrebno zadovoljiti za organizaciju Šampionata, a rok za zvanično podnošenje kandidature je 31. avgust. Delegacija FIBA Evrope u septembu i oktobru izvršiće inspekciju objekata i infrastrukture kandidata, a konačna odluka o organizatoru biće donata posle prezentacije kandidata, na jesenjem zasedanju borda FIBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: