Toni: "Rafi je prioritet zdravlje"

Stric i trener trećeg tenisera sveta Toni Nadal izjavio je da je Rafaelu Nadalu prioritet zdravlje, a ne želja da bude prvi na svetu.

Izvor: AY

Sreda, 28.04.2010.

11:21

Default images

Posle izuzetno dominantnih godinu dana, Nadal je sa prvog pao na treće mesto na ATP listi zbog dugotrajnih problema sa kolenima. Iako je izgledalo da je Španac zablistao u punom sjaju, pošto je osvojio šestu uzatopnu titulu na Mastersu u Monte Karlu, ipak je morao da se povuče sa turnira u Barseloni pošto je morao da odmara kolena.

Ove nedelje Španac će ipak braniti titulu na Mastersu u Rimu, iako je neizvesno da li će potom, na poslednjoj proveri pred Rolan Garos, nastupati na Mastersu u Madridu.

"Pretpostavljam da će igrati nešto manje. Odluka da propusti turnir u Barseloni prvenstveno je u vezi sa njegovom odlukom da bude odmorniji za predstojeću sezonu, to je bila teška odluka, ali ovako će biti bolji za Rolan Garos i Vimbldon", rekao je Toni Nadal.

Četvorostruki osvajač Rolan Garosa prvi put je doživeo poraz na Gren slemu na šljaci prošle godine od Robina Soderlinga, za šta je delimično razlog bila i povreda kolena, zbog koje potom tri meseca nije igrao.

"Rafi nije plasman najbitniji, već samo želi da bude potpuno spreman za svaki tunir na kome će učestvovati, da zna da je u najboljoj formi i da ima šanse da se takmiči za titule. Naravno, ukoliko dobro igra na turnirima, i plasman će mu biti odličan, tako da to valjda ide jedno sa drugim", zaključio je Toni Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: