Zlatne plakete za bivše asove

Udruženje državnih reprezentativaca Srbije (UDRS) uručilo je zlatne plakete bivšim asovima Stjepanu Bobeku, Franji Mihaliću, Milunki Lazarević i Nataši Luković.

Izvor: AY

Četvrtak, 15.04.2010.

14:47

Default images

Nekadašni odbojkaški reprezentativac, akademik Vasilije Krestić, naglasio je da je Udruženje "od zaborava otrglo mnoge sportiste i vratilo im ljudsko dostojanstvo". "Reprezentativci su do pre deset godina bili zapostavljeni.Taj zaborav je boleo mnogo više zbog činjenice da su tokom svog takmičarskog veka naučili na aplauze i priznanja", podsetio je Krestić.

On je naglasio da je UDRS zahvaljujući "ogromnom entuzijazmu i nepokolebljivoj veri" predsednika Milice Stojadinović uspelo da "savlada sve prepreke" i ukaže na potrebu da se zaslužnim sportistima "obezbedi dostojno mesto u društvu".

"Stojadinović je bila osnovni pokretač aktivnosti Udruženja, bez kojeg danas ne bi bilo ni nacionalnih penzija i medicinske nege za obolele bivše sportiste", rekao je Krestić.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Goran Kreclović obećao je bivšim državnim reprezentativcima da ubuduće više neće biti kašnjenja sa isplatama nacionalnih penzija.

"Potrudićemo se i da rešimo problem prostorija u kojem bi bilo sedište Udruženje, čiji su članovi dali ogroman doprinos u afirmaciji našeg sporta", naveo je Kreclović na svečanosti kojoj su prisustvovali brojni zaslužni sportisti i treneri.

Udruženje državnih reprezentativaca Srbije ovog aprila slavi desetogodišnjicu postojanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: