Dijega Maradonu ujeo sopstveni pas

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona morao je da bude operisan u utorak rano ujutru jer ga je za lice ujeo jedan od njegovih pasa.

Izvor: Saša Ozmo

Utorak, 30.03.2010.

17:38

Default images

Četvorogodišnji šar-pei tri puta je ujeo Maradonu dok su se igrali kod kuće u Buenos Airesu, a legendarni fudbaler prebačen je na privatnu kliniku u Palermu i oporavak teče po planu.

Šar-pei je rasa psa koja dolazi iz Guandonga (Kina), a inače su inteligentni, posvećeni, vole da se igraju, ali potrebno ih je pažljivo dresirati. Obično važe za mirne pse koji se lako prepoznaju po veoma naboranoj koži plavo-crnom jeziku.

Kako navodi veb.sajt dogbredinfo.com, karakter šar-peija zavisi od načina na koji ga vlasnik tretira – ako mu se dozvoli da pomisli da je on gazda, šar-pei ume problematično da se ponaša, a takođe su mu potrebne i redovne šetnje.

Prema DNK analizama, stručnjaci su zaključili da je šar-pei jedna od najstarijih rasa pasa.

Dijego Maradona jedan je od najboljih fudbalera svih vremena, a selektor Argentine postao je 29. oktobra 2008. godine. ’Gaučosi’ se na Svetskom prvenstvu 2010. godine nalazi u grupi B sa Grčkom, Nigerijom i Južnom Korejom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: