Gabor Kasa 23. u Portugaliji

Srpski reprezentativac iz subotičkog Spartaka Gabor Kasa zauzeo je 23. mesto u generalnom plasmanu trke „Velika nagrada Portugalije“.

Izvor: LB

Nedelja, 28.03.2010.

22:23

Default images

Kasa, stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) i član mešovitog tima „Biciklistički centar UCI“ imao je, posle tri etape, 88 sekundi slabije vreme od pobednika trke Holanđanina Toma Dumolina, koji je tri etape prevezao za 6:24, 37 časova, pretekavši Partugalca Nelsona Oliveiru za 13 sekundi i člana Kasine ekipe Gregorija Brenesa iz Kostarike za 19 sekunde.

Ekipa „Biciklistički centar UCI“ ponovila je prošlogodišnji uspeh i pobedila u generalnom plasmanu u konkurenciji 15 reprezentacija. Trka je bodovana za svetski Kup nacija za bicikliste do 23 godine.

U poslednjoj etapi, oko mesta Guarda, kriterijumskoj trci, slavio je Dumolin koji je stazu od 17,5 kilometra prevezao za 24,41 minut. Oliveira je bio drugi sa četiri sekunde zaostatka, dok je treće mesto pripalo Kasinom suvozaču Kostarikancu Brenesu sa 19 sekundi zaostatka. Kasa je etapu završio na 35. mestu, u konkurenciji 80 biciklista, sa 69 sekundi slabijim vremenom u odnosu pobednika.

Rus Argueles koji je dve etape nosio žutu majicu, (u prvoj je pobedio, u drugoj je bio treći) treću deonicu je završio na 17. mestu sa minutom zaostatka, pa je tako izgubio lidersku poziciju.

Tim „Biciklistički centar UCI“ je slavio sa vremenom19:16,05 časova ispred Kolumbije koja je imala 23 sekunde slabije vreme i Španije koja je za pobednikom kasnila 35 sekundi.

Prošle godine Kasa je bio treći u ukupnom plasmanu brdskih ciljeva i 33. u generalnom plasmanu na ovoj trci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: