Sarkozi zahteva oštre kazne

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi zatražio je od nadležnih organa da se navijačima PSŽ-a, koji su se za vikend tukli na ulicama Pariza, sudi po novom zakonu.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 03.03.2010.

17:54

Default images

Incijativa za usvajanje novog zakona o sprečavanju huliganizma pokrenuta je posle prošlogodišnjih velikih nereda u predgrađima Pariza, a njime je predviđeno da svi, za koje se utvrdi da pripadaju uličnim bandama, mogu da budu osuđeni na jednogodišnju kaznu zatvora, uz novčanu kaznu od 15.000 evra.

"Predsednik zahteva od vlade da reaguje odlučno i da primeni novi zakon, koji je u sredu stupio na snagu. Samo brza i odlučna akcija može da spreči huligane, čije je ponašanje potpuno neprihvatljivo", izjavio je predstavnik za štampu francuske vlade Luk Šatel posle sednice kabineta.

Dve grupe navijača 'Pari Sen Žermena' sukoble su se u Parizu, prošlog vikenda, posle utakmice protiv Olimpika iz Marseja, koja je odigrana na 'Parku prinčeva'. Tom prilikom teško je povređen jedan 38-godišnjak, koji se još uvek nalazi u komi.

Policija je saopštila da je do sada uhapšeno 18 huligana i da su protiv njih podnete krivične prijave.

Fudbalski klub Pari Sen Žermen saopštio je da svojim navijačima neće više nabavljati karte za gostujuće utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: