Murinjo vs. Čelsi, Sevilja u Moskvi

U sredu se igraju poslednja dve utakmice prvih mečeva 1/8 finala Lige šampiona kada se u derbiju faze sastaju Inter i Čelsi, a CSKA dočekuje Sevilju.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

23:25

Default images

Žoze Murinjo će prvi put voditi tim protiv Čelsija sa kojim je dve godine dominirao u Engleskoj, dok će Karlo Anćeloti prvi put od odlaska iz Milana imati velikog rivala sa druge strane. U drugom duelu CSKA igra prvi meč u novoj godini, a u Moskvi će gostovati Sevilju. Trebalo bi da vidimo i četiri Sribina, Stankovića, Ivanovića, Krasića i Dragutinovića.

Liga šampiona, osmina finala:
Štutgart – Barselona 1:1 (1:0)
Kakau 25 - Ibrahimović 52
Olimpijakos – Bordo 0:1 (0:1)
Siani 45

sreda:
20.45h CSKA Moskava (Rusija) – Sevilja (Španija)
20.45h Inter (Italija) – Čelsi (Engleska)

16. februar:
Milan – Mančester junajted 2:3 (1:1)
Ronaldinjo 3, Sedorf 85 – Skols 36, Runi 67, 75
Lion – Real Madrid 1:0 (0:0)
Makun 47

17. februar:
BajernFiorentina 2:1 (1:0)
Roben 48p, Klose 89 – Kroldrup 50
PortoArsenal 2:1 (1:1)
Varela 11, Falkao 51 – Kembel 18

Inter – Čelsi

Žoze Murinjo (Beta)
Utakmica između prvaka Italije, milanskog Intera, i londonskog Čelsija, na "Đuzepe Meaci" predstavlja derbi osmine finala Lige šampiona. Uz neosporan kvalitet i mnogo asova u timovima oba rivala, dodatnu draž okršaju daje trenersko sučeljavanje nekadašnjeg menadžera Čelsija Žozea Murinja i Karla Anćelotija, koji je punih osam godina sedeo na klupi Milana, najvećeg rivala "neroazura".

Inter je pre nekoliko kola imao ubedljivu pednost u odnosu na Romu i Milan, ali je nakon tri uzatopna remija bez golova Murinjovom timu "vučica" prišla na samo pet bodova. Uz sve to 'neruazuri' i sam Murinjo su u velikoj 'svađi' sa sudijskom organizacijom Italije koja je najavila štrajk ukoliko Portugalac ne bude oštro kažnjen zbog ponašanja i odnosa prema arbitrima.

Žozeu Murinju sutrašnji duel biće prvi meč protiv bivšeg kluba, iz kojeg je otišao 2007. godine. Portugalac je sa Čelsijem osvojio dve titule prvaka Engleske i po jedan FA kup i Liga kup.

"Za mene nema tajni u igri Čelsija. Neće mi biti teško da spremim ekipu za ovu utakmicu. Zašto bi se plašili Čelsija? To je velika ekipa sa nekoliko svetskih igrača, ali takav je i Inter. Uostalom, dela će da pokažu više od reči. Nemam ništa da dokazujem u duelu sa Čelsijem. Karlo Anćeloti je ceo život radio u italijanskom fudbalu. On je čovek iz Milana i za sve o mojim igračima. U duelu sa engleskim ekipama intenzitet meča je ključan", poručio je Murinjo.
Karlo Anæeloti i Paolo Maldini (Beta)
Anćeloti je predvodio Milan u duelima sa Interom 18 puta i zabeležio veoma dobar skor od deset pobeda, tri remija i pet poraza. Duel između milanskog i londonskog kluba privućiće veliku pažnju ljubitelja fudbala i zbog podatka da se sastaju vodeće ekipe Premijer lige i Serije A.

Čelsi se nalazi u veoma dobroj formi, a zahvaljujći dobrim igrama i propustima najozbiljnijih pratilaca, Mančester junajteda i Arsenala, "plavci" su stekli prednost od četiri boda.

„Nisam uplašen. Moramo ograničiti Interove prednosti. Ono što se trenutno događa u tom klubu nije nam bitno, to neće imati velikog uticaja na utakmicu. Da bi ih pobedili moramo da odigramo najbolje kako znamo, ali i Inter takođe mora odigrati najbolje što može da bio dobio nas“.

Čelsi ima problema na levoj strani odbrane zbog povreda.

„Nedostaju nam dva leva beka, Beleti bi mogao da igra ali je dugo bio odsutan. Naćićemo rešenje za to ali odsustvo dva defanzivca je veliki problem. Poštujem Inter, znam koliko žele da osvoje ovaj trofej, ali to želi i Čelsi. Želimo da odigramo utakmicu visokog intenziteta ali na fer način“.

U odličnoj formi nalazi se napadač Didije Drogba, koji je u poslednje tri nedelje postigao pet golova.

"On je već godinama jedan od najboljih napadača na svetu. Nije mu potrebno mnogo da bi postizao golove. Jednom je imao dve šanse na utakmici i dao je dva gola. Uvek je na pravom mestu u pravom trenutku", rekao je golman Čelsija Petr Čeh.

Štrateg Čelsija Karlo Ančeloti na sutrašnjoj utakmici neće moći računa na povređene odbrambene igrače Ešlija Kola i Žulijana Beletija.

CSKA - Sevilja

Miloš Krasiæ (Beta)
Veoma zanimljiv meč očekuje nas u Moskvi gde CSKA dočekuje Sevilju. ’Armejcima’ će ovo biti prva zvanična utakmica u novoj godini jer ruska Premijer liga počinje tek u martu.

„Prijateljske utakmice, bez obzira na rezultat, ne mogu da se porede sa takmičarskim duelima. MOžemo se hvaliti formom koliko želimo ali će tek zvanična utakmica da nam da pravi odgovor na to. Siguran sam da nećemo imati problema ni na fizičkom ni na taktičkom planu ali tokom meča uvek ima uspona i padova. Moramo da igramo agresivno i da guramo do kraja da bi pobedili“.

Najjače oružje Španaca je napad koji predvode Frederik Kanute i Luis Fabijano.

„Sevilja ima nekoliko prvoklasnih napadača, Perotija, Navasa, Kanutea, Negreda, Kapela i Luis Fabijana. Iako poslednja dvojica neće igrati sutra, svi su veoma kvalitetni i timski i individualno. Međutim, kao i svaki drugi tim, i Sevilja ima svoje mane koje moramo da iskoristimo“.

Golman CSKA Igor Akinfejev ocenio je da je utakmica sa Seviljom jedna od najvažnijih u sezoni za moskovski klub.

"Nećemo imati mnogo ovakvih šansi. Ovo je nokaut faza Lige šampiona. Moramo svi da budemo kao jedan ako želimo da ostvarimo rezultat. Odsustvo Fabijana neće biti tragično po Sevilju, jer imaju još nekoliko vrhunskih igrača na toj poziciji", ocenio je ruski golman.

Trener ruskog tima Slutski izvešće sastav bez povređenog "veziste", jednog od ključnih igrača u ekipi Alana Dzagoeva, umesto koga će debitovati Japanac Keisuke Honda.
Igraèi Sevilje (Beta)
Za razliku od CSKA, ekipa Sevilje je uveliko u takmičarskoj formi, a prošlog vikenda ekipa Manola Himenesa je u prvenstvenoj utakmici savladala Majorku sa 3:1.

„Uvek je dobro kada u timu vlada harmonija. Imamo veoma dobru, ujedinjenu grupu igrača koji su sposobni za velike rezultate. Uvek postoje faktori koji ne zavise od trenera, kao što je teren, vreme, povrede, ali ja sam i dalje najodgovorniji za rezultat i ne tražim opravdanje ukoliko krene loše. CSKA je veoma snažan tim, tek jedan od dva ruska koji su osvajali Kup UEFA. Duel će biti rešen tek posle oba meča ali mi moramo igrati na pobedu i na prvom“.

„Svaki tim sanja o igranju u Ligi šampiona, ali samo velike ekipe ostaju u takmičenju. Moramo ići korak po korak, a prvi je plasman u četvrtfinale. Nadam se da će duga puza CSKA ići na našu ruku, međutim, oni su se s druge strane dugo spremali baš za ovaj meč dok smo mi često igrali i dve utakmice nedeljno. To je dakle mač sa dve oštrice“, zaključio je Himenes.

U dosadašnjim duelima sa ruskim ekipama Sevilja je zabeležila četiri pobede i po dva poraza i remija. CSKA je protiv španskih klubova pobedio dva puta i jednom odigrao nerešeno.

Revanš utakmica igra se 16. marta u Sevilji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: