Turk Telekom slavio u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezda poraženi su od turske ekipe Turk Telekom u četvrtom kolu druge faze Evrokupa rezultatom 78:76 (26:13, 8:29, 20:22, 24:12).

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

19:41

Default images

“Crveno-beli“ su katastrofalno odigrali prvu četvrtinu u kojoj je dominirao Dejmond Malet sa četiri trojke. Ipak u drugoj deonici je usledio veliki preokret i Zvezda je na odmor otišla sa +8. Tokom treče četvrtine domaći tim održava prednost od desetak poena. U poslednjih 10 minuta je stao Zvezdin napad, turski tim je uspeo da se vrati u igru i slavi posle penal završnice.

Zvezda je dobro otvorila utakmicu, koševima Radivojevića i Stevića povela sa 6:0. Međutim turski tim je brzo preokrenuo, i zahvaljujući trojkama Maleta serijom od 10:0 poveo sa 10:6. I nastavku prvog perioda igre Dejmond Malet je nastavio da pogađa trojke, Zvezda je bila neorganizovana u napadu i posle sedam minuta igre gosti su vodila sa čak 20:8. Štimac smanjuje na 20:10, u sledećem napadu “crveno-belima“ nije priznat regularan koš jer je lopta bila u silaznoj u putanji posle polaganja Videnova. Bjelica na drugoj strani iznerviran ovakovom sudijskom odlukom dobija nesportsku ličnu grešku. Zanimljivo je da je turski tim prvi faul na meču napravio tek 6 sekundi pre isteke prve četvrtine.

Videnov prvom trojkom na meču otvara drugu četvrtinu, ali na drugoj strani Malet postiže svoju petu trojku. U tom trenutku kreće Zvezdina serija, koševima Štimca, Tejlora i Bjelice i serijom 14:0 Zvezda ponovo vodi, 30:29. Zvezdina serija se nije tu završlia, turski tim postiže trojku, ali onda na drugoj strani trojke postižu Videnov i Tejlor, a posle uspešno realizovane kontre Nedovića “crveno-beli“ vode sa 40:32. Do kraja poluvremena pogađaju Bešok i Bjelica pa se na odmor odlazi sa rezultatom 42:34 za tim Aleksandra Trifunovića.
Oliver Steviæ (FoNet)
Posle prvih 20 minuta igre Zvezda je imala jedan skok više (20:19), ali je odnos u asistenicijama i ukradenim loptama bio 9:5 u korist Zvezde. Najefikasniji u domaćem timu je bio Videnov (3/4 za 3), Tejlor i Bjelica postiglu su po 7 poena.

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju sa dobrom igrom i u trećoj deonici. Posle zakucavanja Tejlora Zvezda vodi sa 56:40 sredinom treće četvrtine. “Crveno-beli“ igraju presing u odbrani kojim uspevaju da poremete napad Turk telekoma. U trećej četvrtine goste je u igri održavao Dadli svojim koševima. Poslednje poene u ovom delu igre postiže večeras odlični Oliver Stević za prednost Zvezda 64:54 pred poslednji period igre.

U poslednjoj četvrtini košarkaši Zvezde su počeli da greše u napadu i igraju neorganizovano. Posle trojke Videnova Zvezda je vodila sa 71:59, ali onda kreće serija gostiju. Vilson i Jarangum pogađaju trojke, a Bjelica postiže svoje prve poene u drugom poluvremenu postiže posle asistenicje Videnova za prednost domaćeg tima od +4, 73:69.
Vuk Radivojeviæ (BB)
Vilson promašuje dva slobodna bacanja, ali Vidnov promašuje trojku. Ipak na minut do kraja meča Zvezda je imala napad i dva poena prednosti, ali je kapiten Vuk Radivojević loše organizovao napad, i košarkaši u “crveno-belom“ nisu uspeli da upute šut ka košu za 24 sekunde. Na drugoj strani Vilson pogađa odlučujuću trojku za veliki preokret i vođstvo svog tima, 74:73. Do kraja susreta Malet je uspešno relaizovao sva četiri slobodna bacanja za svoj tim.

Ovo je košarkašima Crvene zvezde prvi poraz u drugoj fazi Evrokupa, dok je Turk telekom zabeležio prvu pobedu. Posle pobede češkog Nimburkom nad Gran Kanarijom (79:71), Crvenoj zvezdi je potrebna pobeda nad Nimburkom u Pioniru sa bilo kojom razlikom, i poraz od Gran Kanarije sa manje od 30 poena razlike. Ekipe Turk Telekoma i Nimburka su se posle pobeda u ovom kolu uključile u borbu za prolaz u četvrtfinale Evrokupa.

Crvena zvezda: Kešelj, Kikanović 2, Radosavljević, Rondović, Tejlor 16 (6 skokova), Nedović 2, Stević 18 (9/10 za 2. 8 skokova, indeks 33), Radivojević 4, Videnov 16, Štimac 9 (6 skokova), Bjelica 9.

Turk Telekom: Lang 10 (6 skokova), Erdogan, Vilson 15 (8 skokova), Jarangum 8, Ašik 2, Bešok 2, Šenturk 4, Dadli 12, Sonkol, Malet 25 (7/11 za 3, 4/4 za 1. 4 asistencije).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: