Preokret Arsenala, Kajt junak Kopa

Odigrane su dve utakmice Premijer lige u sredu, a pobede na svom terenu zabeležili su Arsenal i Liverpul

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2010.

23:33

Default images

Arsenal je u samo tri dana i drugi put pobedio Bolton sa 4:2, iako su gosti vodili 2:0 posle prvih pola sata igre. ’Tibdžije’ sada dele prvo mesto na tabeli sa Čelsijem koji ima meč manje. Liverpul je konačno odigrao jednu dobru utakmicu i na svom ’Enfildu’ sa 2:0 pobedio Totenhem, a oba gola postigao je Dirk Kajt.

Bolton je na ’Emirejtsu’ vodio već posle 30 minuta golovima Kejhila u 7. i Tejlora u 28. minutu iz penala. Međutim, u završnici prvog dela igre Tomaš Rosicki postiže gol koji je najavio povratak domaćina. U nastavku meča Arsenal je potpuno dominirao i predvođen sjajnim Seskom Fabregasom prvo izjednačio, upravo preko Španca u 52. minutu, a onda potpuno preokrenuo rezultat u 65. golom defanzivca Vermelena. Tačku na sjajnu pratiju ’tobdžija’ stavio je Andrej Aršavin pet minuta pre kraja.

Liverpul se nalazi u velikoj rezultatskoj, ali i kadrovskoj krizi. ’Crvenima’ iz Merzisajda ne igraju ključni igrači, Džerard, Tores u Benajun, a za vikend su u 90. minutu ostali bez pobede protiv Stouka. U sredu je na ’Enfild’ došao Totenhem koji igra u veoma dobroj formi, ali su igrači Rafe Benitesa ipak obradovali svog trenera, pre svih Dirk Kajt. Holanđanin je već u šestom minutu doneo prednost Liverpulu na asistenciju Alberta Akvilanija, a onda je u 90. iz penala potvrdio velika tri boda neophodna u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

Premijer liga:
Arsenal – Bolton 4:2 (1:2)
Rosicki 44, Fabregas 52, Vermelen 65, Aršavin 85 – Kejhil 7, Tejlor 28p
Liverpul – Totenhem 2:0 (1:0)
Kajt 6, 90p

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: