Kubica razmišlja da ode iz Renoa

Menadžer Roberta Kubice Danijele Moreli izjavio je da nije sigurno da li će Poljak ostati u Renou, iako ima potpisan ugovor za narednu sezonu.

Izvor: B92, Reuters

Četvrtak, 17.12.2009.

11:58

Default images

Reno je u utorak objavio da će ostati u Formuli 1, ali da je deo akcija tima prodat firmi Ženi Kapital iz Luksemburga. Upravo to je razlog Kubicinog premišljanja, ali je Moreli istakao da Poljak mora da dobije više informacija o planovima tima da bi doneo odluku.

"Želeli bismo da znamo više o firmi Ženi Kapital i šta ko radi u timu, jer partner može da bude ili miran ili onaj koji sve kontroliše", rekao je Moreli.

Reno je u utorak, takođe, objavio da će prodati značajan deo akcija parnerima iz Luksemburga, ali da će zajedno voditi tim.

"Sve se promenilo u pogledu situacije kakva je bila kada smo potpisali ugovor i veoma je bitno da nam Reno da sve informacije", istakao je Moreli, "Mi nismo protiv novih ljudi u timu, ali je važno da znamo ko će voditi tim i kakva će strategija biti. Za nas bi ona mogla da bude i dobra i loša. Potrebno nam je neko vreme da razmotrimo novu situaciju, tako da još uvek nije sigurno da li će Robert ostati ili otići iz ekipe".

U Kubicinom ugovoru, koji je potpisao početkom oktobra, trebalo bi da postoji i klauzula u slučaju promene vlasničke strukture, jer u to vreme nije bilo sigurno da li će Reno ostati u Formuli 1.

Ipak, ako se odluči da raskine ugovor sa Renoom Kubica nema puno opcija jer bi od ekipa koje nemaju kompletirane vozačke postave jedino Mercedes GP mogao da izađe u susret njegovim željama. Iako je sigurno da se Poljak nalazi na listi želja nemačke ekipe sve će, međutim, zavisiti od toga da li će Mihael Šumaher odlučiti da se vrati u Formulu 1 ili ne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: