Domen Lorbek prešao u Helios

Slovenački bek Domen Lorbek novo je pojačanje Heliosa iz Domažala, za koji je već nastupao u sezoni 2004/2005.

Izvor: B92, EuroBasket

Sreda, 02.12.2009.

17:53

Default images

Lorbeku je krajem novembra istekao dvomesečni ugovor sa španskim Kahasolom, a sa Heliosom je potpisao jednomesečni ugovor kako bi ostao u formi dok traži inostrani angažman. Za tim iz Sevilje Slovenac je odigrao osam utakmica, a za prosečno 12 minuta na terenu beležio je 2,9 poena. Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj ubacivao je 5,9 poena, a najbolju partiju odigrao je protiv Srbije sa 22 poena.

Lorbek je prošlu sezonu proveo u Benetonu, a u Evrokupu je prosečno imao 8,8 poena i 2,4 skoka. U italijanskom šampionatu beležio je prosečno 6 poena i 2,3 skoka.

Domen Lorbek ima 24 godine i visok je 198cm. Prvi profesionalni ugovor imao je sa kranjskim Triglavom, a posle Heliosa nastupao je za Olimpiju, Estudijantes, Beneton i do nedavno za Kahasol.

Helios je trenutno 12. na tabeli Jadranske lige, a nedavno je doveo i Miloša Paravinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: