Eklston: Trenutno nema VN Britanije

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston objavio je da čelnici “Silverstona” moraju da pristanu na dogovor do 9. decembra ili 2010. godine neće biti trke u Britaniji.

Izvor: B92, eurosport

Nedelja, 22.11.2009.

17:44

Default images

Rok koji je Eklston dao poklapa se sa sastankom Svetske automobilske federacije (FIA) na kojem bi trebalo da bude usaglašena finalna verzija kalendara trka za 2010. godinu. “Na sastanku 9. decembra trka će biti izbačena iz kalendara. Ako ne bude potpisan ugovor do tada neće biti ni trke za Veliku nagradu Britanija”, istakao je Eklston.

Gran Pri Velike Britanije zakazan je za 11. jul, a prvobitno je domaćin trebalo da bude staza “Donington park”, na kojoj je do sada bila vožena samo jedna trka u Formuli 1, Velika nagrada Evrope 1993. godine. “Donington” je do višegodišnjeg dogovora sa Eklstonom došao prošle godine i tako je preoteo domaćinstvo “Silverstonu”, ali organizatori nisu uspeli da nabave dovoljno finansijskih sredstava za trku naredne godine. Upravo zato vlasnici “Silverstona” ne žele da organizuju samo trku sledeće sezone, već žele novi ugovor na nekoliko godina.

U ovom trenutku nema trke za Veliku nagradu Britanije. “Silverstonu” je ponuđen ugovor, koji je do sada mogao već da bude potpisan, ali nije”, naglasio je Eklston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: