Sreda, 04.11.2009.

18:34

'Sent Džejms Park' promenio ime

Jedan od najpoznatijih engleskih stadiona, dom Njukasla 'Sent Džejms Park' promenio je ime i ubuduće će biti poznat kao "Sportsdajrekt Sent Džejms Park".

Izvor: B92, Beta

Default images

Njukasl je prošle nedelje saopštio da od sledeće sezone namerava da proda prava za ime stadiona, ali je odlučeno da stadion do kraja ove sezone nosi naziv kompanije (Sportsdirect) vlasnika "Svraka" Majka Ešlija. Čelnici kluba nisu razmatrali koliko će zainteresovane koštati da promene ime poznatog stadiona, koji već 117 godina nosi ime 'Sent Džejms Park'.

Izvršni direktor Njukasla, koji ove sezone igra u drugom po rangu takmičenju u Engleskoj Čempionšipu, Derek Lambijas rekao je da će klubu dobro doći novi prihodi, koji će biti iskorišćeni za kupovinu novih igrača.

"Ako ovakav potez donese klubu sredstva sve ćemo uložiti u našu ekipu", rekao je Lambijas za BBC.

Međutim, ovakvom odlukom čelnici kluba rizikuju novo nezadovoljstvo navijača, koje se još nije stišalo zbog ispadanja iz Premijer lige prethodne sezone, ali i zbog namere vlasnika da povuče Njukasl sa tržišta pošto nije uspeo da pronađe kupca.

Ešli je prodavao Njukasl za 80 miliona funti, a klub je kupio pre dve godine za 134 miliona funti.

Vrednost fudbalskog kluba Njukasl opala je posle ispadanja u Čempionšip čiji je trenutno lider sa 30 bodova iz 15 odigranih kola.

Dva prvoplasirana tim iz Čempionšipa plasiraće se direktno u Premijerligu u sezoni 2010/2011, dok će četiri sledeća tima na tabeli igrati baraž za preostalo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: