Šumaher: “Povratak neracionalan”

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher izjavio je da je odluku da želi da zameni povređenog Felipea Masu doneo emocionalno, a ne racionalno.

Izvor: B92, Reuters

Utorak, 03.11.2009.

15:58

Default images

Brazilac je pretpeo povrede opasne po život tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske u julu, a Šumaher, koji se povukao iz Formule 1 2006. godine, bio je favorit da ga zameni do kraja sezone u Ferariju. Ipak, Nemac je morao da odustane od povratka zbog povrede vrata.

To nije bila prava racionalna odluka, već veoma emocionalna. U to vreme sam mislio ‘zašto da ne, biće to samo privremeno i neverovatno zabavno'”, istakao je Šumaher.

Nemac je naglasio da je razmišljao o razlozima za i protiv povratka posle razgovora koji je imao sa prvim čovekom italijanske ekipe Lukom di Montecemolom.

Posle sastanka sa Di Montecemolom razmišljao sam o svemu, posebno o tome što je Felipe bio u pitanju, a on mi je kao brat. Jedan od razloga za povlačenje je bio i on jer je zaslužio da ostane u timu i ima vrhunski bolid. Upravo zbog toga što je on taj koji je imao nesreću lako mi je bilo da ubedim sebe da to mogu i pristao sam”, dodao je sedmostruki šampion.

Uprkos tome što je odustao od povratka padokom kruže spekulacije da bi, ipak, mogao da se vrati ako Masa ne bude spreman za start naredne sezone. Upitan da li razmišlja o povratku u šampionat u kojem je dugo dominirao kratko i jasno je rekao:

U ovom trenutku, ne”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: