Vujošević: "Greške+sudije=poraz"

Trener Partizana Duško Vujošević kaže da je njegov tim zbog sopstvenih grešaka, ali i sudijskih, izgubio od Unikahe 72:64 u prvom kolu Evrolige

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2009.

23:36

Default images

"Veći deo utakmice bili smo u vođstvu, ali se ta prednost postepeno topila. Glupo smo gubili lopte, naročito u trećoj četvrtini, ali moram da kažem da smo i drastiično oštećeni kod sudija pošto kriterijum niji bio isti za obe ekipe. Zadovoljan sam prikazanim, mislim da je ovaj mladi tim veći deo meča odigrao kvalitetno", rekao je Vujošević.

Trener 'crno-belih' bio je zadovoljan Lesteroom Mekalebom, pojačanjem na poziciji plejmejkera.

"Iskreno, nisam očekivao da ću moći toliko da računam na Mekaleba, ali je on u igri proveo 28 minuta. Ono što me posebno raduje jeste napredak mladih igrača i nadam se da će i ova sezona biti uspešna i trofejna".

Centar Partizana Aleksandar Marić kaže da je sliovit početak meča kasnije koštao 'crno-bele' trijumfa.

"Bila je ovo teška utakmica. Počeli smo utakmicu sa previše ritma, tu se istrošili dosta. što nas je na kraju koštalo pobede".
Kapiten šampiona Srbije Petar Božić rekao je da mu je žao zbog propuštene prilike da se pobedi u prvom kolu Evrolige.

"Aito je poznat kao trener koji voli presing sa malo udvajanja i više preuzimanja. To je i dovelo do naših jeftino izgubljenih lopti, koje su nas koštale pobede. Kontrolisali smo meč tokom većeg dela, igrali dobro, ali su nas te izgubljene lopte dovele do toga da stanemo. Žao mi je jer je propuštena dobra i velika šansa, iako nismo kompletni ni dovoljno uigrani".

"Partizan ima pobednički mentalitet, ne mislim da će poraz uticati na mlade igrače, jer je svima karakter dobro ispitan pre dolaska. Mi starosedeoci smo tu da im pomognemo u tom smislu. Idemo dalje, glavu gore. Čeka nas još 80 teških utakmica i ako ćemo zbog ove da upadnemo u lošu formu, onda se i ne bismo bavili ovim poslom", rekao je kapiten crno-belih.

Trener Unikahe Aito Garsija Reneses umnogome se slaže sa Marićem u oceni meča.

"Loše smo počeli sezonu (tri poraza u ACB ligi), a i ovde nismo dobro igrali prvo poluvreme. Nismo bili dovoljno agresivni i loše smo igrali odbranu. U drugom delu igre bili smo mnogo bolji i Partizan nije mogao da izdrži taj intenzitet. Možda je i razlog njihov plej, koji se priključio timu tek pre nekoliko dana", izjavio je Aito i dodao da takođe nije zadovoljan suđenjem.

Partizan u nedelju igra mče četvrtog kola NLB lige sa Hemofarmom, a rival u drugoj rundi Evrolige je Efes Pilsen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: