Tipsarević osvojio turnir u Monsu

Srpski teniser Janko Tipsarević pobednik je ’čelendžera’ u belgijskom Monsu, pošto je savladao Ukrajinca Sergeja Stahovskog sa 7:6, 6:2.

Izvor: B92

Nedelja, 11.10.2009.

19:07

Default images

Tipsareviću je to jubilarna, deseta titula na ’čelendžer’ turnirima, a na takmičenjima nižeg ranga ima još dve titule. Na najvišem nivou Tipsarević još nije osvojio turnir. Treći reket Srbije je na putu do trofeja eliminisao Sergeja Bubku, Alehandra Falju, Stiva Darsisa i sada Stahovskog. Janko je došao do druge titule u Monsu, pošto je prethodno slavio 2006. godine.

U prvom setu nije bilo brejka, iako je srpski teniser imao čak pet prilika da stvori ozbiljiniju prednost. Stahovski je propustio jednu brejk šansu, a u taj brejku Tipsarević je slavio sa 7-4.

Tipsarević je iskoristio brejk priliku u ranoj fazi drugog seta i činilo se da će lako doći do pobede. Sve do poslednje gema Stahovski u drugom setu nije došao ni do prilike za brejk, a onda je u poslednjem gemu imao tri (dve u nizu). Ipak, Tipsarević je uspeo da anulira sve tri i dođe do trijmfa.

Tipsarević je za trijumf u Belgiji nagrađen sa 110 ATP bodova i 15.300 evra, dok je Stahovski zaradio 65 bodova i devet hiljada evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: