Federer traži rešenje za Nadala

Rodžer Federer, drugi teniser sveta, smatra da će mu u eventualnom duelu sa Nadalom na Rolan Garosu pomoći to što ove godine do sada nisu igrali na šljaci.

Izvor: B92, Reuters

Ponedeljak, 11.05.2009.

18:36

Default images

„Moguće je da je Rafa imao malu prednost u Parizu proteklih godina upravo zato što me je i ranije pre Garosa dobijao na šljaci. To mu daje samopouzdanje i moguće je da mu je to olakšalo posao u Parizu. Ove godine nismo igrali na šljaci, ali nadam se da ćemo igrati ovde (u Madridu). Ali, čak i da se ne sastanemo, to bi moglo da bude dobro"

„Mislim da on (Nadal) trenutno igra najbolji tenis u život. Ali, i dalje verujem da mogu da ga pobedim, bio sam nadomak trijumfa u Melburnu i na Vimbldonu. Znam da imam igru kojom mogu da ga pobedim čak i na šljaci, iako me je tu već mnogo puta dobijao“.

Švajcarac je potom rekao da je zadovoljan nivoom svoje igre.

„Srećan sam kako igram i poboljšavam se svake nedelje. Iza mene je prilično težak početak sezone s obzirom da još nemam titulu, ali mislim da mi malo nedostaje da okrenem situaciju u svoju korist. Mučio sam se protiv najvećih rivala, ali sam uvek bio blizu pobede i nadam se da ću u budućnosti uspeti i da trijumfujem. Osećam da mi je sve u redu sa igrom“, izjavio je 27-godišnji Federer.
Drugi igrač sveta ne misli da angažuje stalnog trenera, iako je bez njega od maja 2007. kada je otpustio Tonija Rouča.

„Trenutno sam zadovoljan situacijom, u mom timu je sve mirno, a ja treniram veoma naporno kako bih vratio svoju igru. Ipak, ja sam otvorena osoba i uvek tražim način da poboljšam igru, tako da nema problema ako neko želi da me posavetuje, ali toga trenutno nema“.

Nadal je pre nekoliko dana kritikovao organizatore turnira u Madridu zbog želje da se igra na plavoj šljaci, a Federer deli mišljenje svog najvećeg rivala.

„Mislim da nema šansi da se igra na plavoj šljaci. Video sam je samo vozeći se kolima (pored jednog terena na kojem je postavljena), ali mi smo protiv toga, crvena (narandžasta) je tradicionalna boja“, rekao je Federer, inače predsednik Saveta igrača.

Federer je slobodan u prvom kolu turnira u Madridu, a u drugom se sastaje Robinom Soderlingom, koji je pobedio Igora Andrejeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: