Ponedeljak, 11.05.2009.

18:36

Federer traži rešenje za Nadala

Rodžer Federer, drugi teniser sveta, smatra da će mu u eventualnom duelu sa Nadalom na Rolan Garosu pomoći to što ove godine do sada nisu igrali na šljaci.

Izvor: B92

Federer traži rešenje za Nadala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Pindar

pre 14 godina

Srbende!
Fino ovo podsmevanje najvecem igracu u istoriji?
Prija vam, a?
Osecate se nekako vazni kada se podsmevate legendi?
OK, uzivajte u pakosti, ali ... nece vam od toga biti nista bolje.
Uzdravlje

Zex

pre 14 godina

Tisina vi "navijaci" juce ste poceli da gledate tenis i vec ste strucnjaci, Federer je najbolji igrac u istoriji tenisa i verujem da ce se vratiti na stari put, a sto ne i na prvo mesto...

Antilopije

pre 14 godina

kakvo samo lajanje na fedex-a ovdje... pa slicno je bilo i prije US-opena, OZI-opena, pa on osvoji jedan, a drugi udje u finale... uostalom, kad je rijec o nekom foliranju, zar ga isti njegovi protivnici 6 puta zaredom nijesu proglasili za Fair play tenisera... ne vidim da ce to djokovic ikada uspjeti... uzalud mu i to izigravanje klovna po teniskim terenima... svakom normalnom je to ogavno, ipak je tenis gospodski sport... uostalom, i ovaj nadal, igra kao navijen, ali sjetite se soderlinga i vimbldona i izvlacenja gaca iz zadnjice... ipak to vise dolici fudbalerima... kako god, mozete olajavati fedex-a, ali covjek ima 13 GS... a vidjecemo kad ce to osvojiti neki od vasih favorita... zivi bili pa vidjeli...

tuzno

pre 14 godina

Niko ti ne brani da navijas za Federera, ali mogao bi da ostavis Novaka na miru.
Novak mozda nije bolji igrac od Federera (bar za sada), ali je 100 puta veci sportista i covek od Federera.
Ako je neko folirant i uobrazen onda je to upravo Federer. Kao sportista je nula. Niko ne moze da ospori njegove igracke kvalitete i uspehe koje je napravio, ali Novaka nazivati folirantom je poslednja stvar koju mozes da kazes.
Po iskrenosti, fer pleju i sportskom ponasanju Novak je 10 klasa iznad Federera.
Reci za Novaka da je folirant je isto kao da si rekao da je Majaka Tereza bila fasista, a da je Hitler bio borac za ljudka prava.
Normalnim ljudima to tako zvuci.
Ili ti sam ne verujes u to sto pricas ili su ti potpuno poremecene moralne vrednosti?
Verovatno su kriminalci i mafijasi tvoji idoli, a postene ljude smatras budalama.
U tom slucaju mogu samo da te zalim.

ja

pre 14 godina

S jedne strane ga razumem. On je jednostavno tip igraca koji pre svega razmislja o gren slemovima. Iako je u poslednjih godinu i po dana u najvecoj krizi, iako nije osvojio ni jedan masters - ipak je uspeo da osvoji 1 GS i igra 3 GS finala.

Medjutim postoji ovde drugi problem, a to je cinenica koju je neko ovde pomenuo da je Federer u poslednjih 11 mecheva protiv Mareja, Djokovica i Nadala imao 11 poraza i 0 pobeda.
Znaci nema vise samo Nadal samopouzdanje u mechevima protiv njega , vec i Djokovic i Marej.
Mislim da ce se to samopouzdanje osetiti vec na narednim GS, jer ako mozete da pobedite Federera na najvecim mastersima, zasto ne bi mogli i na gren slemu.
Marej je svoju seriju pobeda protiv Federera (5 pobeda u nizu) zapoceo upravo posle US Opena (poslednje Federerove tirule), a Novak tek nedavno u Majamiju (mada se 2 uzastopne pobede i ne mogu nazvati pravom serijom).

Tacno je da se na GS igra na 3 dobijena seta i da mozda tu Federer vidi svoju prednost u odnosu na Mareja i Djokovica.
Medjutim izgleda da ne shvata koliko su i ova dvojica psihcki ojacala i da njima mozda jos vise odgovara igranje u 3 seta.
Marej bi bez problema mogao da igra i u 6 dobijenih setova, a i Djokovicu nije lako uzeti 3 seta na sljaci.
Uostalom Federer nikad nije ni pobedio Djokovica na sljaci. Ima onu jednu pobedu iz proslogdisnjeg Monte Karla kada mu je Novak predao zbog zdravstvenih problema u mechu u kome je bilo prilicno izjednaceno.
Razumljivo je i to sto uglavnom prica o Nadalu, jer je ipak Nadal taj koji mu je zadao najteze udarce.
Protiv njega je igrao 7 gren slem finala od kojih je 5 izgubio. To je ono sto Federera najvise boli.
Bez obzira na ove njegove izjave ne bi smeo niko da ga podcenjuje na narednim gren slemovima.
Jednostavno neko ko je na poslednjih 15 gren slemova osvojio 9 GS titula, igrao 5 finala i samo jedno polufinale - nikako nije za podcenjivanje.
Mozda je na naredna 2 GS najbolja prilika da se "srusi" Federer.
Dok god ga Novak i Marej ne budu pobedjiivali na GS turnirima - on ih nece smatrati boljim igracima od sebe, a ako se to desi 2-3 puta u nizu, verovatno ce Federer poceti ozbiljnije da razmislja i o povlacenju iz tenisa.

Bilo bi dobro da na RG Novak ide na Federera u polufinalu, jer ipak Novak na sljaci ima mnogo vece sanse protiv Federera; u odnosu na Mareja, koji najvece sanse protiv Federera ima na betonu to jest na US Openu.

cika toma

pre 14 godina

opaaa. nesto mi se cini da je cika ex-fed potpuno izgubio kompas ;)

ps: kvota na njegovu pobedu protiv nadala na RG je 21:1 !!!! i on misli da ga pobedi muahahahahahaha

boombar

pre 14 godina

Ja mislim da će Federer, ukoliko preživi prvu nedelju na RG, sigurno igrati u finalu.
Što bi rek'o Valter :"živi bili pa videli".
Idemo dalje

Gogo

pre 14 godina

Ja bata Rafajel bi' necto da ka'em mome drugu Ro'eru u stikovima

Zdravko Colic : "Ne veruj mi nocas BICE SUZA SLIVOVI CE TECI."

Nada Obric : "NADAM SE NADAM SE a i srce vjeruje, da mi dooolaaaaze bolje godine..."

:::)))))

Pozdrav svim osporavateljima g. jaoj sto sam dzen tlmen (bolje da je dzena::))) jaoj sto sam fin u koje ubrajavam i mea parvitas....

Rafaelica

pre 14 godina

Biće uspeh ako dospeš do finala. Ali, bez psihoterapeuta teško, jer si na terenu prilično izgubio samopouzdanje. Protiv Nadala na RG-u, nekoliko gemova, sem ako ti Rafa ne pokloni set zbog straha da ne kloneš psihički potpuno.

me

pre 14 godina

U razlicitim polovinama zreba ste i susret je nemoguc pre finala a ti do finala nema teoretske sanse da stignes tako da nema ni potrebe da trazis to resenje.

zaki93

pre 14 godina

Izvini, koliko si Nadalu uzeo gemova u proslogodisnjem finalu??
Da te podsetim, samo 4!!!
Nadal te pocistio sa terana sa 6:1 6:3 6:0 ...
Prihvati cinjenicu da, iako si drugi na svetu, na Roland Garros ulazis kao cetvrti favorit za osvajanje trofeja...
I ako se ne secas, poslednjih 11 duela sa Nadalom, Djokovicem i Murrayem si izgubio...
Tako da, budimo realni, ako uopste udjes u finale ( iako su mu sanse za to 1 : 100000000000000000 ), budi sretan ako Nadalu uzmes toliko gemova koliko si mu uzeo prosle godine ( podsecam 4!!!!!! )...

K2S6RJ

pre 14 godina

Ispravili ste, stavili ste ,,predsednik'', nije fora! :)
Joj bate ti koji si zaduzen da citas ovo, da sam na tvom mjestu pobudalio bih, matere mi, kakvih se ti sve gluposti nacitas. :) Bila bi fora da skupljas i onda jednom objavis ,,Najvece odvale''. :)
Mada kontam, sigurno zaradis neku kintu ali opet, zivote... :)
Puno pozdrava. :P
p.s. Ja sam onaj koji stavlja kao svoje ime ove simbole, pusti mi nekad komentar svega ti. :)

Pačja škola

pre 14 godina

Pišete o Federeru kao da nikad nikoga nije pobedio, kao da nikad ništa nije osvojio i kao da nema 28. godina. Šta mislite, hoće li Đoković u 28. uzeti US Open? I još 12 pored toga, i još 55 raznih drugih turnira. Smanjite glupi nivo pisanja, bez obzira što vas mentalitet sredine vuče da budeti necivilizovani. Gde je sada onaj - "Imajte poštovanja"?

Slobo

pre 14 godina

Federer:"...Ali, i dalje verujem da mogu da ga pobedim(na Roland Garosu)."
Posle ove izjave postavlja se logicno pitanje. Ako je Gaske na kokainu, na cemu je Federer?
(InSoFunny, 11. maj 2009 19:51)

KOMENTAR SEZONE ....

marko

pre 14 godina

Bravo na optimizmu koji posedujes,to je odlicno primetio ovde jedan od komentatora.Samo ne razumem ljude koji se javljaju i pisu gluposti,pa kako vas ne mrzi vise?Federer je potreban tenisu,a ne neki foliranti kome publika svugde zvizdi na svakom turniru,primer poslednji turnir u Rimu.Naravno da ga ocekujem u finalu RG,jel tu nece dozvoliti iznenadjenja.Naravno prvo opipavanje pulsa izmedju Federera i Nadala ce biti u finalu Madrida.GO ROGER.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Ako je to isti intervju koji je juče bio na "INDEXU",zašto i vi niste preveli deo u kojem,opet,spominje Novaka.Kaže da će,po njemu,Noletu biti teže baš zato što je već više puta ove godine igrao protiv Rafe i gubio.

Ima pravo da veruje,nada se i zašto da ne,kao i naša JJ,osvoji Garos.

Dely

pre 14 godina

Daj federer nemoj nas vise sve nasmijavati sa izjavama,nadal suti i delje li delje..Ti si postao kralj izjava,sve dok si manje pricao rezultati su bili tu..

Goran

pre 14 godina

Smešno! Ako je Federer zadovoljan kako sad igra onda je zreo za penziju, a ne za Nadala.
Prvo treba da nauči kako da pobedi Novaka Đokovića, Marreya, Vavrinku, a čini mi se da će se lista na sledećim turnirima povećati.
Bolje bi mu bilo da se dobro pripremi za prvo kolo Roland Garosa nego što se razmeće.

Vlada

pre 14 godina

E upravo mi se to svidja kod Federera,sto je nepopravljivi optimista.Njegov problem je na psihickoj bazi,i ukoliko to stanje popravi,eto nama starog Federera.

djole_bg

pre 14 godina

Tesko ce jos dugo neko da pobedi (spremnog) Nadala na RG (u tri dobijena seta, na sljaci). Ako ce na nekom turniru da izgubi to je u Madridu, iz nekoliko razloga.
1.Nije preveliki ljubitelj turnira u Madridu ko uvertiru za RG (nije voleo ni njegovu predhodnicu- Stutgart)
2.Sljaka u Madridu je jedna od brzih
3.Nadal ima najtezi moguci zreb na sljaci od kad igra tenis (Montanjes- Almagro- Verdasko/Ferer- Djokovic- Federer/Marej)

Naravno to ne znaci da Rafa nije apsolutni favorit protiv bilo koga od njih, ali jednostavno svako od ovih protivnika u najboljoj formi bi mogo Nadala da namuci i natera na maksimum ako nista drugo, sto mu nikako ne treba pred RG, al sa druge stane da Nadal nije Nadal i da ne ide maksimumom na svaku lopticu a ne u svaki mec, ne bi bio to sto jeste.. U svakom slucaju teze nije moglo za Nadala sto znaci da ce bar biti zanimljivo.. :)

Konfucije

pre 14 godina

Nadji ti resenje za Novaka, Mareja, Vavrinku... pa tek onda za Nadala trazi!!
Ali kako mi se cini, uskoro ces da trazis resenje i za Kubota, Troickog, Bozoljca...

InSoFunny

pre 14 godina

Federer:"...Ali, i dalje verujem da mogu da ga pobedim(na Roland Garosu)."
Posle ove izjave postavlja se logicno pitanje. Ako je Gaske na kokainu, na cemu je Federer?

milan

pre 14 godina

Samo napred! Nadam se da si je dingospo napokon poceo da terenira, ili samo prica u prazno... Malo nervi, forhend, bekhend, i ponovo najbolji! Go for it!

Zheljko

pre 14 godina

ti uskoro padas sa .2 pozicije
ti u skorije vreme imas negativan skor protiv mareja i djokovica

i to ti mislis da ide laganicom da pobedis njih dvoje (ako prodju do polufinala s tobom)

bolje o tome razmisljaj pre nadala jer forma se ne dize tek tako od loseg igra sa vise od 45 lakih gresaka u mec sa najboljima preko dan-dva

InSoFunny

pre 14 godina

Federer:"...Ali, i dalje verujem da mogu da ga pobedim(na Roland Garosu)."
Posle ove izjave postavlja se logicno pitanje. Ako je Gaske na kokainu, na cemu je Federer?

Slobo

pre 14 godina

Federer:"...Ali, i dalje verujem da mogu da ga pobedim(na Roland Garosu)."
Posle ove izjave postavlja se logicno pitanje. Ako je Gaske na kokainu, na cemu je Federer?
(InSoFunny, 11. maj 2009 19:51)

KOMENTAR SEZONE ....

Konfucije

pre 14 godina

Nadji ti resenje za Novaka, Mareja, Vavrinku... pa tek onda za Nadala trazi!!
Ali kako mi se cini, uskoro ces da trazis resenje i za Kubota, Troickog, Bozoljca...

djole_bg

pre 14 godina

Tesko ce jos dugo neko da pobedi (spremnog) Nadala na RG (u tri dobijena seta, na sljaci). Ako ce na nekom turniru da izgubi to je u Madridu, iz nekoliko razloga.
1.Nije preveliki ljubitelj turnira u Madridu ko uvertiru za RG (nije voleo ni njegovu predhodnicu- Stutgart)
2.Sljaka u Madridu je jedna od brzih
3.Nadal ima najtezi moguci zreb na sljaci od kad igra tenis (Montanjes- Almagro- Verdasko/Ferer- Djokovic- Federer/Marej)

Naravno to ne znaci da Rafa nije apsolutni favorit protiv bilo koga od njih, ali jednostavno svako od ovih protivnika u najboljoj formi bi mogo Nadala da namuci i natera na maksimum ako nista drugo, sto mu nikako ne treba pred RG, al sa druge stane da Nadal nije Nadal i da ne ide maksimumom na svaku lopticu a ne u svaki mec, ne bi bio to sto jeste.. U svakom slucaju teze nije moglo za Nadala sto znaci da ce bar biti zanimljivo.. :)

zaki93

pre 14 godina

Izvini, koliko si Nadalu uzeo gemova u proslogodisnjem finalu??
Da te podsetim, samo 4!!!
Nadal te pocistio sa terana sa 6:1 6:3 6:0 ...
Prihvati cinjenicu da, iako si drugi na svetu, na Roland Garros ulazis kao cetvrti favorit za osvajanje trofeja...
I ako se ne secas, poslednjih 11 duela sa Nadalom, Djokovicem i Murrayem si izgubio...
Tako da, budimo realni, ako uopste udjes u finale ( iako su mu sanse za to 1 : 100000000000000000 ), budi sretan ako Nadalu uzmes toliko gemova koliko si mu uzeo prosle godine ( podsecam 4!!!!!! )...

Pačja škola

pre 14 godina

Pišete o Federeru kao da nikad nikoga nije pobedio, kao da nikad ništa nije osvojio i kao da nema 28. godina. Šta mislite, hoće li Đoković u 28. uzeti US Open? I još 12 pored toga, i još 55 raznih drugih turnira. Smanjite glupi nivo pisanja, bez obzira što vas mentalitet sredine vuče da budeti necivilizovani. Gde je sada onaj - "Imajte poštovanja"?

Vlada

pre 14 godina

E upravo mi se to svidja kod Federera,sto je nepopravljivi optimista.Njegov problem je na psihickoj bazi,i ukoliko to stanje popravi,eto nama starog Federera.

Dely

pre 14 godina

Daj federer nemoj nas vise sve nasmijavati sa izjavama,nadal suti i delje li delje..Ti si postao kralj izjava,sve dok si manje pricao rezultati su bili tu..

tuzno

pre 14 godina

Niko ti ne brani da navijas za Federera, ali mogao bi da ostavis Novaka na miru.
Novak mozda nije bolji igrac od Federera (bar za sada), ali je 100 puta veci sportista i covek od Federera.
Ako je neko folirant i uobrazen onda je to upravo Federer. Kao sportista je nula. Niko ne moze da ospori njegove igracke kvalitete i uspehe koje je napravio, ali Novaka nazivati folirantom je poslednja stvar koju mozes da kazes.
Po iskrenosti, fer pleju i sportskom ponasanju Novak je 10 klasa iznad Federera.
Reci za Novaka da je folirant je isto kao da si rekao da je Majaka Tereza bila fasista, a da je Hitler bio borac za ljudka prava.
Normalnim ljudima to tako zvuci.
Ili ti sam ne verujes u to sto pricas ili su ti potpuno poremecene moralne vrednosti?
Verovatno su kriminalci i mafijasi tvoji idoli, a postene ljude smatras budalama.
U tom slucaju mogu samo da te zalim.

Goran

pre 14 godina

Smešno! Ako je Federer zadovoljan kako sad igra onda je zreo za penziju, a ne za Nadala.
Prvo treba da nauči kako da pobedi Novaka Đokovića, Marreya, Vavrinku, a čini mi se da će se lista na sledećim turnirima povećati.
Bolje bi mu bilo da se dobro pripremi za prvo kolo Roland Garosa nego što se razmeće.

Zheljko

pre 14 godina

ti uskoro padas sa .2 pozicije
ti u skorije vreme imas negativan skor protiv mareja i djokovica

i to ti mislis da ide laganicom da pobedis njih dvoje (ako prodju do polufinala s tobom)

bolje o tome razmisljaj pre nadala jer forma se ne dize tek tako od loseg igra sa vise od 45 lakih gresaka u mec sa najboljima preko dan-dva

Rafaelica

pre 14 godina

Biće uspeh ako dospeš do finala. Ali, bez psihoterapeuta teško, jer si na terenu prilično izgubio samopouzdanje. Protiv Nadala na RG-u, nekoliko gemova, sem ako ti Rafa ne pokloni set zbog straha da ne kloneš psihički potpuno.

me

pre 14 godina

U razlicitim polovinama zreba ste i susret je nemoguc pre finala a ti do finala nema teoretske sanse da stignes tako da nema ni potrebe da trazis to resenje.

marko

pre 14 godina

Bravo na optimizmu koji posedujes,to je odlicno primetio ovde jedan od komentatora.Samo ne razumem ljude koji se javljaju i pisu gluposti,pa kako vas ne mrzi vise?Federer je potreban tenisu,a ne neki foliranti kome publika svugde zvizdi na svakom turniru,primer poslednji turnir u Rimu.Naravno da ga ocekujem u finalu RG,jel tu nece dozvoliti iznenadjenja.Naravno prvo opipavanje pulsa izmedju Federera i Nadala ce biti u finalu Madrida.GO ROGER.

Zex

pre 14 godina

Tisina vi "navijaci" juce ste poceli da gledate tenis i vec ste strucnjaci, Federer je najbolji igrac u istoriji tenisa i verujem da ce se vratiti na stari put, a sto ne i na prvo mesto...

milan

pre 14 godina

Samo napred! Nadam se da si je dingospo napokon poceo da terenira, ili samo prica u prazno... Malo nervi, forhend, bekhend, i ponovo najbolji! Go for it!

ja

pre 14 godina

S jedne strane ga razumem. On je jednostavno tip igraca koji pre svega razmislja o gren slemovima. Iako je u poslednjih godinu i po dana u najvecoj krizi, iako nije osvojio ni jedan masters - ipak je uspeo da osvoji 1 GS i igra 3 GS finala.

Medjutim postoji ovde drugi problem, a to je cinenica koju je neko ovde pomenuo da je Federer u poslednjih 11 mecheva protiv Mareja, Djokovica i Nadala imao 11 poraza i 0 pobeda.
Znaci nema vise samo Nadal samopouzdanje u mechevima protiv njega , vec i Djokovic i Marej.
Mislim da ce se to samopouzdanje osetiti vec na narednim GS, jer ako mozete da pobedite Federera na najvecim mastersima, zasto ne bi mogli i na gren slemu.
Marej je svoju seriju pobeda protiv Federera (5 pobeda u nizu) zapoceo upravo posle US Opena (poslednje Federerove tirule), a Novak tek nedavno u Majamiju (mada se 2 uzastopne pobede i ne mogu nazvati pravom serijom).

Tacno je da se na GS igra na 3 dobijena seta i da mozda tu Federer vidi svoju prednost u odnosu na Mareja i Djokovica.
Medjutim izgleda da ne shvata koliko su i ova dvojica psihcki ojacala i da njima mozda jos vise odgovara igranje u 3 seta.
Marej bi bez problema mogao da igra i u 6 dobijenih setova, a i Djokovicu nije lako uzeti 3 seta na sljaci.
Uostalom Federer nikad nije ni pobedio Djokovica na sljaci. Ima onu jednu pobedu iz proslogdisnjeg Monte Karla kada mu je Novak predao zbog zdravstvenih problema u mechu u kome je bilo prilicno izjednaceno.
Razumljivo je i to sto uglavnom prica o Nadalu, jer je ipak Nadal taj koji mu je zadao najteze udarce.
Protiv njega je igrao 7 gren slem finala od kojih je 5 izgubio. To je ono sto Federera najvise boli.
Bez obzira na ove njegove izjave ne bi smeo niko da ga podcenjuje na narednim gren slemovima.
Jednostavno neko ko je na poslednjih 15 gren slemova osvojio 9 GS titula, igrao 5 finala i samo jedno polufinale - nikako nije za podcenjivanje.
Mozda je na naredna 2 GS najbolja prilika da se "srusi" Federer.
Dok god ga Novak i Marej ne budu pobedjiivali na GS turnirima - on ih nece smatrati boljim igracima od sebe, a ako se to desi 2-3 puta u nizu, verovatno ce Federer poceti ozbiljnije da razmislja i o povlacenju iz tenisa.

Bilo bi dobro da na RG Novak ide na Federera u polufinalu, jer ipak Novak na sljaci ima mnogo vece sanse protiv Federera; u odnosu na Mareja, koji najvece sanse protiv Federera ima na betonu to jest na US Openu.

K2S6RJ

pre 14 godina

Ispravili ste, stavili ste ,,predsednik'', nije fora! :)
Joj bate ti koji si zaduzen da citas ovo, da sam na tvom mjestu pobudalio bih, matere mi, kakvih se ti sve gluposti nacitas. :) Bila bi fora da skupljas i onda jednom objavis ,,Najvece odvale''. :)
Mada kontam, sigurno zaradis neku kintu ali opet, zivote... :)
Puno pozdrava. :P
p.s. Ja sam onaj koji stavlja kao svoje ime ove simbole, pusti mi nekad komentar svega ti. :)

Antilopije

pre 14 godina

kakvo samo lajanje na fedex-a ovdje... pa slicno je bilo i prije US-opena, OZI-opena, pa on osvoji jedan, a drugi udje u finale... uostalom, kad je rijec o nekom foliranju, zar ga isti njegovi protivnici 6 puta zaredom nijesu proglasili za Fair play tenisera... ne vidim da ce to djokovic ikada uspjeti... uzalud mu i to izigravanje klovna po teniskim terenima... svakom normalnom je to ogavno, ipak je tenis gospodski sport... uostalom, i ovaj nadal, igra kao navijen, ali sjetite se soderlinga i vimbldona i izvlacenja gaca iz zadnjice... ipak to vise dolici fudbalerima... kako god, mozete olajavati fedex-a, ali covjek ima 13 GS... a vidjecemo kad ce to osvojiti neki od vasih favorita... zivi bili pa vidjeli...

nikol dž. femija

pre 14 godina

Ako je to isti intervju koji je juče bio na "INDEXU",zašto i vi niste preveli deo u kojem,opet,spominje Novaka.Kaže da će,po njemu,Noletu biti teže baš zato što je već više puta ove godine igrao protiv Rafe i gubio.

Ima pravo da veruje,nada se i zašto da ne,kao i naša JJ,osvoji Garos.

boombar

pre 14 godina

Ja mislim da će Federer, ukoliko preživi prvu nedelju na RG, sigurno igrati u finalu.
Što bi rek'o Valter :"živi bili pa videli".
Idemo dalje

cika toma

pre 14 godina

opaaa. nesto mi se cini da je cika ex-fed potpuno izgubio kompas ;)

ps: kvota na njegovu pobedu protiv nadala na RG je 21:1 !!!! i on misli da ga pobedi muahahahahahaha

Pindar

pre 14 godina

Srbende!
Fino ovo podsmevanje najvecem igracu u istoriji?
Prija vam, a?
Osecate se nekako vazni kada se podsmevate legendi?
OK, uzivajte u pakosti, ali ... nece vam od toga biti nista bolje.
Uzdravlje

Gogo

pre 14 godina

Ja bata Rafajel bi' necto da ka'em mome drugu Ro'eru u stikovima

Zdravko Colic : "Ne veruj mi nocas BICE SUZA SLIVOVI CE TECI."

Nada Obric : "NADAM SE NADAM SE a i srce vjeruje, da mi dooolaaaaze bolje godine..."

:::)))))

Pozdrav svim osporavateljima g. jaoj sto sam dzen tlmen (bolje da je dzena::))) jaoj sto sam fin u koje ubrajavam i mea parvitas....

Pačja škola

pre 14 godina

Pišete o Federeru kao da nikad nikoga nije pobedio, kao da nikad ništa nije osvojio i kao da nema 28. godina. Šta mislite, hoće li Đoković u 28. uzeti US Open? I još 12 pored toga, i još 55 raznih drugih turnira. Smanjite glupi nivo pisanja, bez obzira što vas mentalitet sredine vuče da budeti necivilizovani. Gde je sada onaj - "Imajte poštovanja"?

marko

pre 14 godina

Bravo na optimizmu koji posedujes,to je odlicno primetio ovde jedan od komentatora.Samo ne razumem ljude koji se javljaju i pisu gluposti,pa kako vas ne mrzi vise?Federer je potreban tenisu,a ne neki foliranti kome publika svugde zvizdi na svakom turniru,primer poslednji turnir u Rimu.Naravno da ga ocekujem u finalu RG,jel tu nece dozvoliti iznenadjenja.Naravno prvo opipavanje pulsa izmedju Federera i Nadala ce biti u finalu Madrida.GO ROGER.

Zex

pre 14 godina

Tisina vi "navijaci" juce ste poceli da gledate tenis i vec ste strucnjaci, Federer je najbolji igrac u istoriji tenisa i verujem da ce se vratiti na stari put, a sto ne i na prvo mesto...

Antilopije

pre 14 godina

kakvo samo lajanje na fedex-a ovdje... pa slicno je bilo i prije US-opena, OZI-opena, pa on osvoji jedan, a drugi udje u finale... uostalom, kad je rijec o nekom foliranju, zar ga isti njegovi protivnici 6 puta zaredom nijesu proglasili za Fair play tenisera... ne vidim da ce to djokovic ikada uspjeti... uzalud mu i to izigravanje klovna po teniskim terenima... svakom normalnom je to ogavno, ipak je tenis gospodski sport... uostalom, i ovaj nadal, igra kao navijen, ali sjetite se soderlinga i vimbldona i izvlacenja gaca iz zadnjice... ipak to vise dolici fudbalerima... kako god, mozete olajavati fedex-a, ali covjek ima 13 GS... a vidjecemo kad ce to osvojiti neki od vasih favorita... zivi bili pa vidjeli...

Konfucije

pre 14 godina

Nadji ti resenje za Novaka, Mareja, Vavrinku... pa tek onda za Nadala trazi!!
Ali kako mi se cini, uskoro ces da trazis resenje i za Kubota, Troickog, Bozoljca...

Vlada

pre 14 godina

E upravo mi se to svidja kod Federera,sto je nepopravljivi optimista.Njegov problem je na psihickoj bazi,i ukoliko to stanje popravi,eto nama starog Federera.

milan

pre 14 godina

Samo napred! Nadam se da si je dingospo napokon poceo da terenira, ili samo prica u prazno... Malo nervi, forhend, bekhend, i ponovo najbolji! Go for it!

tuzno

pre 14 godina

Niko ti ne brani da navijas za Federera, ali mogao bi da ostavis Novaka na miru.
Novak mozda nije bolji igrac od Federera (bar za sada), ali je 100 puta veci sportista i covek od Federera.
Ako je neko folirant i uobrazen onda je to upravo Federer. Kao sportista je nula. Niko ne moze da ospori njegove igracke kvalitete i uspehe koje je napravio, ali Novaka nazivati folirantom je poslednja stvar koju mozes da kazes.
Po iskrenosti, fer pleju i sportskom ponasanju Novak je 10 klasa iznad Federera.
Reci za Novaka da je folirant je isto kao da si rekao da je Majaka Tereza bila fasista, a da je Hitler bio borac za ljudka prava.
Normalnim ljudima to tako zvuci.
Ili ti sam ne verujes u to sto pricas ili su ti potpuno poremecene moralne vrednosti?
Verovatno su kriminalci i mafijasi tvoji idoli, a postene ljude smatras budalama.
U tom slucaju mogu samo da te zalim.

InSoFunny

pre 14 godina

Federer:"...Ali, i dalje verujem da mogu da ga pobedim(na Roland Garosu)."
Posle ove izjave postavlja se logicno pitanje. Ako je Gaske na kokainu, na cemu je Federer?

nikol dž. femija

pre 14 godina

Ako je to isti intervju koji je juče bio na "INDEXU",zašto i vi niste preveli deo u kojem,opet,spominje Novaka.Kaže da će,po njemu,Noletu biti teže baš zato što je već više puta ove godine igrao protiv Rafe i gubio.

Ima pravo da veruje,nada se i zašto da ne,kao i naša JJ,osvoji Garos.

Gogo

pre 14 godina

Ja bata Rafajel bi' necto da ka'em mome drugu Ro'eru u stikovima

Zdravko Colic : "Ne veruj mi nocas BICE SUZA SLIVOVI CE TECI."

Nada Obric : "NADAM SE NADAM SE a i srce vjeruje, da mi dooolaaaaze bolje godine..."

:::)))))

Pozdrav svim osporavateljima g. jaoj sto sam dzen tlmen (bolje da je dzena::))) jaoj sto sam fin u koje ubrajavam i mea parvitas....

Pindar

pre 14 godina

Srbende!
Fino ovo podsmevanje najvecem igracu u istoriji?
Prija vam, a?
Osecate se nekako vazni kada se podsmevate legendi?
OK, uzivajte u pakosti, ali ... nece vam od toga biti nista bolje.
Uzdravlje

Zheljko

pre 14 godina

ti uskoro padas sa .2 pozicije
ti u skorije vreme imas negativan skor protiv mareja i djokovica

i to ti mislis da ide laganicom da pobedis njih dvoje (ako prodju do polufinala s tobom)

bolje o tome razmisljaj pre nadala jer forma se ne dize tek tako od loseg igra sa vise od 45 lakih gresaka u mec sa najboljima preko dan-dva

zaki93

pre 14 godina

Izvini, koliko si Nadalu uzeo gemova u proslogodisnjem finalu??
Da te podsetim, samo 4!!!
Nadal te pocistio sa terana sa 6:1 6:3 6:0 ...
Prihvati cinjenicu da, iako si drugi na svetu, na Roland Garros ulazis kao cetvrti favorit za osvajanje trofeja...
I ako se ne secas, poslednjih 11 duela sa Nadalom, Djokovicem i Murrayem si izgubio...
Tako da, budimo realni, ako uopste udjes u finale ( iako su mu sanse za to 1 : 100000000000000000 ), budi sretan ako Nadalu uzmes toliko gemova koliko si mu uzeo prosle godine ( podsecam 4!!!!!! )...

Rafaelica

pre 14 godina

Biće uspeh ako dospeš do finala. Ali, bez psihoterapeuta teško, jer si na terenu prilično izgubio samopouzdanje. Protiv Nadala na RG-u, nekoliko gemova, sem ako ti Rafa ne pokloni set zbog straha da ne kloneš psihički potpuno.

Slobo

pre 14 godina

Federer:"...Ali, i dalje verujem da mogu da ga pobedim(na Roland Garosu)."
Posle ove izjave postavlja se logicno pitanje. Ako je Gaske na kokainu, na cemu je Federer?
(InSoFunny, 11. maj 2009 19:51)

KOMENTAR SEZONE ....

Dely

pre 14 godina

Daj federer nemoj nas vise sve nasmijavati sa izjavama,nadal suti i delje li delje..Ti si postao kralj izjava,sve dok si manje pricao rezultati su bili tu..

me

pre 14 godina

U razlicitim polovinama zreba ste i susret je nemoguc pre finala a ti do finala nema teoretske sanse da stignes tako da nema ni potrebe da trazis to resenje.

boombar

pre 14 godina

Ja mislim da će Federer, ukoliko preživi prvu nedelju na RG, sigurno igrati u finalu.
Što bi rek'o Valter :"živi bili pa videli".
Idemo dalje

Goran

pre 14 godina

Smešno! Ako je Federer zadovoljan kako sad igra onda je zreo za penziju, a ne za Nadala.
Prvo treba da nauči kako da pobedi Novaka Đokovića, Marreya, Vavrinku, a čini mi se da će se lista na sledećim turnirima povećati.
Bolje bi mu bilo da se dobro pripremi za prvo kolo Roland Garosa nego što se razmeće.

cika toma

pre 14 godina

opaaa. nesto mi se cini da je cika ex-fed potpuno izgubio kompas ;)

ps: kvota na njegovu pobedu protiv nadala na RG je 21:1 !!!! i on misli da ga pobedi muahahahahahaha

ja

pre 14 godina

S jedne strane ga razumem. On je jednostavno tip igraca koji pre svega razmislja o gren slemovima. Iako je u poslednjih godinu i po dana u najvecoj krizi, iako nije osvojio ni jedan masters - ipak je uspeo da osvoji 1 GS i igra 3 GS finala.

Medjutim postoji ovde drugi problem, a to je cinenica koju je neko ovde pomenuo da je Federer u poslednjih 11 mecheva protiv Mareja, Djokovica i Nadala imao 11 poraza i 0 pobeda.
Znaci nema vise samo Nadal samopouzdanje u mechevima protiv njega , vec i Djokovic i Marej.
Mislim da ce se to samopouzdanje osetiti vec na narednim GS, jer ako mozete da pobedite Federera na najvecim mastersima, zasto ne bi mogli i na gren slemu.
Marej je svoju seriju pobeda protiv Federera (5 pobeda u nizu) zapoceo upravo posle US Opena (poslednje Federerove tirule), a Novak tek nedavno u Majamiju (mada se 2 uzastopne pobede i ne mogu nazvati pravom serijom).

Tacno je da se na GS igra na 3 dobijena seta i da mozda tu Federer vidi svoju prednost u odnosu na Mareja i Djokovica.
Medjutim izgleda da ne shvata koliko su i ova dvojica psihcki ojacala i da njima mozda jos vise odgovara igranje u 3 seta.
Marej bi bez problema mogao da igra i u 6 dobijenih setova, a i Djokovicu nije lako uzeti 3 seta na sljaci.
Uostalom Federer nikad nije ni pobedio Djokovica na sljaci. Ima onu jednu pobedu iz proslogdisnjeg Monte Karla kada mu je Novak predao zbog zdravstvenih problema u mechu u kome je bilo prilicno izjednaceno.
Razumljivo je i to sto uglavnom prica o Nadalu, jer je ipak Nadal taj koji mu je zadao najteze udarce.
Protiv njega je igrao 7 gren slem finala od kojih je 5 izgubio. To je ono sto Federera najvise boli.
Bez obzira na ove njegove izjave ne bi smeo niko da ga podcenjuje na narednim gren slemovima.
Jednostavno neko ko je na poslednjih 15 gren slemova osvojio 9 GS titula, igrao 5 finala i samo jedno polufinale - nikako nije za podcenjivanje.
Mozda je na naredna 2 GS najbolja prilika da se "srusi" Federer.
Dok god ga Novak i Marej ne budu pobedjiivali na GS turnirima - on ih nece smatrati boljim igracima od sebe, a ako se to desi 2-3 puta u nizu, verovatno ce Federer poceti ozbiljnije da razmislja i o povlacenju iz tenisa.

Bilo bi dobro da na RG Novak ide na Federera u polufinalu, jer ipak Novak na sljaci ima mnogo vece sanse protiv Federera; u odnosu na Mareja, koji najvece sanse protiv Federera ima na betonu to jest na US Openu.

djole_bg

pre 14 godina

Tesko ce jos dugo neko da pobedi (spremnog) Nadala na RG (u tri dobijena seta, na sljaci). Ako ce na nekom turniru da izgubi to je u Madridu, iz nekoliko razloga.
1.Nije preveliki ljubitelj turnira u Madridu ko uvertiru za RG (nije voleo ni njegovu predhodnicu- Stutgart)
2.Sljaka u Madridu je jedna od brzih
3.Nadal ima najtezi moguci zreb na sljaci od kad igra tenis (Montanjes- Almagro- Verdasko/Ferer- Djokovic- Federer/Marej)

Naravno to ne znaci da Rafa nije apsolutni favorit protiv bilo koga od njih, ali jednostavno svako od ovih protivnika u najboljoj formi bi mogo Nadala da namuci i natera na maksimum ako nista drugo, sto mu nikako ne treba pred RG, al sa druge stane da Nadal nije Nadal i da ne ide maksimumom na svaku lopticu a ne u svaki mec, ne bi bio to sto jeste.. U svakom slucaju teze nije moglo za Nadala sto znaci da ce bar biti zanimljivo.. :)

K2S6RJ

pre 14 godina

Ispravili ste, stavili ste ,,predsednik'', nije fora! :)
Joj bate ti koji si zaduzen da citas ovo, da sam na tvom mjestu pobudalio bih, matere mi, kakvih se ti sve gluposti nacitas. :) Bila bi fora da skupljas i onda jednom objavis ,,Najvece odvale''. :)
Mada kontam, sigurno zaradis neku kintu ali opet, zivote... :)
Puno pozdrava. :P
p.s. Ja sam onaj koji stavlja kao svoje ime ove simbole, pusti mi nekad komentar svega ti. :)