Partizanov put do Lige šampiona

Promenom sistema kvalifikacija, fudbalerima Partizana značajno je olakšan put ka plasmanu u Ligu šampiona.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Četvrtak, 30.04.2009.

02:04

Default images

„Crno-beli“ bi mogli da izbegnu najbolje evropske ekipe koje se nalaze u odvojenom delu žreba. Najveći problem za ekipu Slaviše Jokanovića je prekratak odmor (sezona se završava 30. maja, a pripreme počinju 15. juna) i odlazak nekolicine prvotimaca na Evropsko prvenstvo sa mladom reprezentacijom (od 15. do 25. juna).

Nova sezona za fudbalere Partizana počinje 14. jula kada je na programu meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, revanš je sedam dana kasnije. Ekipe koje u trećoj rundi takmičenja budu eliminisane, igraće u poslednjem kolu kvalifikacija Kupa Evrope (Kup UEFA).

Poslednja prepreka ka Ligi šampiona je četvrto kolo, a u kom delu žreba će se Partizan nalaziti zavisi od ishoda u ligama Danske, Švajcarske i Bugarske. Ukoliko ostane sadašnji poredak na tabeli, „crno-beli“ će biti nosioci, a mogući rivali bi im bili Dinamo Zagreb, CSKA Sofija, Cirih, Salcburg i jesenji učesnik Lige šampiona Bate Borisov.

Ukoliko bi se sve okrenulo protiv Partizana, onda bi već put bio teži, pogotovo što bi šampiona Srbije tada u žrebu čekao pre svih Olimpijakos, najkvalitetniji tim ovog dela kvalifikacija za Ligu šampiona. Tu su i FK Kopenhagen, Slavija iz Praga i Hapoel Tel Aviv. Poraženi u četvrtom kolu sele se u grupnu fazu takmičenja u Kupu Evropa.

Drugo kolo:
Mogući protivnici Partizana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona su: Bohemijan (Irska), Levadija (Estonija), Aktobe (Kazahstan), Ararat (Jermenija), Ril (Vels), EB Strejmur (Farska Ostrva), kao i prvaci BiH, Mađarske, Moldavije, Gruzije, Makedonije, Azerbejdžana, Albanije, Severne Irske, Luksemburga i Crne Gore, kojima su prvenstva još u toku.

Treće kolo:
Mogući protivnici Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona su: Kalmar (Švedska), Stabek (Norveška), Ventspils (Letonija), Hafnarfjerdur (Island), Inter Turku (Finska), Ekranas (Litvanija), kao i prvaci Kipra, Poljske, Slovačke i Slovenije, kojima su prvenstva još u toku.

Četvrto kolo:
Mogući protivnici Partizana u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona su: Bate Borisov (Belorusija), Dinamo Zagreb ako bude prvak Hrvatske, CSKA Sofija ako bude prvak Bugarske, Cirih ako bude prvak Švajcarske i Salcburg ako bude prvak Austrije. Međutim, pogotovo u ovom delu žreba situacija je vrlo promenljiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: