SAF: "Petostruka kruna nerealna"

Menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson smatra da njegova ekipa nema velike izglede da izbori petostruku krunu ove sezone.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

15:07

Default images

Junajted je već osvojio Karling kup i Svetski klupski kup, ima solidnu prednost u Premijer ligi pred završnu četvrtinu sezone, u polufinalu FA kupa igraće sa Evertonom, a u petak će saznati ime protivnika u četvrtfinalu Lige šampiona. Ferguson kaže da nikada nije vodio bolji tim od trenutnog, ali smatra da nije realno da neka ekipa osvoji trofej u svim takmičenjima tokom sezone.

"Kada igrate u kup takmičenja, pored znanja, iskustva i samopouzdanja, veoma je bitno da imate i sreću. Zato bi bilo previše očekivati da vam u svim utakmicama stvari idu na ruku", kaže menadžer šampiona Engleske, Evrope i sveta u intervjuu za magazin Nju Stejtsmen.

"Reći ću vam samo jednu stvar – ovo je najbolja ekipa koju sam ikad imao. U svakoj utakmici verujem u njih. Svaki napad boji se naše odbrane, a svaka odbrana boji se našeg napada i veznog reda. To vas čini samouverenim, ali bi bilo previše tražiti od njih petostruku krunu".

Intervju sa Fergusonom vodio je Alister Kembel, svojevremeno savetnik Tonija Blera, dok je ovaj bio na mestu premijera Ujedinjenog Kraljevstva. U njemu se Škot osvrnuo i na detalje iz svoje 22 i po godine duge karijere u Mančester Junajtedu.

On je najvećim razočaranjem nazvao neuspeh u pokušaju da krajem 80-ih dovede Pola Gaskojna.

"Gaza je bio fantastičan fudbaler i odlično bi se uklopio u našu ekipu", rekao je Ferguson i dodao da je njegova najveća greška bila odluka da proda Japa Stama 2001. godine. Ferguson se razbesneo na Stama i prodao ga Laciju pošto je Holanđanin objavio autobiografiju, u kojoj je izneo podatke vezane za tranfer iz PSV-a u Mančester. Godinama posle toga Junajted je imao probleme sa odbranom, koju je sredio tek posle 2006. godine, spajanjem Ferdinanda i Vidića u zadnjoj liniji. U međuvremenu se Ferguson pomirio sa Holanđaninom i angažovaoga kao skauta za Južnu Ameriku.

"Imam 67 godina, zdrav sam, još uvek imam energiju i motivisan sam. Ovde sam već 22 godine, ali tokom svakog treninga i dalje osećam uzbuđenje. I dalje se potpuno uzbudim kada se naš timski autobus približi protivničkom stadionu pred veliku utakmicu", rekao je ser Aleks, koji je kao najveći uspeh očekivano istakao triplu krunu 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: