Inter pobedio u Rimu, Palermo vodi

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Sreda, 20.09.2006.

22:41

Default images

Fudbaleri Intera pobedili su kao gosti ekipu Rome rezultatom 1:0, u derbiju trećeg kola Serije A.

„Nerazuri“ su na Olimpiku potvrdili superiornost u odnosu na ekipu, koja bi trebalo da im bude najveći rival u borbi za titulu (s obzirom na kaznu Milana), i pravo je čudo kako se samo jedna lopta našla u mreži iza Donijevih leđa.

Jedini strelac bio je Argentinac Ernan Krespo u 44. minutu. Krespo je nesumnjivo bio igrač utakmice, ali su brojne prilike koje je stvorio saigračima propuštene. Lošu formu Zlatan Ibrahimović potvrdio je promašivši penal u 54. minutu. U poslednja tri minuta nadonknade vremena Patrik Vijera je dobio drugi crveni karton sezone.

Milan je protiv Askolija imao mnogo problema, ali je ostvario dovoljnih 1:0, pogotkom Čeha Mareka Jankulovskog. „Rosoneri“ su tako ušli u plus, prvi put u sezoni.

U derbiju Sicilije Palermo je u drugom poluvremenu „isprašio“ Kataniju – iako je ekipa iz grada pod Etnom vodila i imala 2:2, „rozaneri“ su na kraju pobedili rezultatom 5:3, a pet različitih igrača treslo je mrežu Katanije. Palermo je jedini klub u ligi sa svih devet bodova (Milan je sa tri pobede od minus 8 stigao do plus 1).

Dva gola Frika donela su Sijeni pobedu u Torinu, za koji je jedini gol dao veteran Muci. Treću pobedu gostujućih ekipa izborio je Lacio, koji je u Veroni slavio jednim pogotkom. Strelac iz penala bio je Masimo Odo.

Kaljari je sa Livornom odigrao nerešeno – 2:2, a pobednika nije bilo ni u Đenovi. Udineze je na Marasiju vodio 3:0 u 43. minutu, ali je domaćin uspeo da izjednači. Treći remi viđen je u Bergamu, gde je gostovao Empoli.

U derbiju Scile i Haribde pobeda je ostala na sicilijanskoj strani, pošto je oba gola za Mesinu dao Rigano. Adrijan Mutu bio je jedini strelac u pobedi Fjorentine nad Parmom, a crveni karton u nadoknadi vremena dobio je Luka Toni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: