Četvrtak, 24.03.2011.

15:08

UCI se žalila zbog Kontadora

Međunarodna biciklistička unija (UCI) uložila je žalbu na odluku Španske biciklističke federacije da Alberta Kontadora oslobodi optužbi za doping.

Izvor: B92, Reuters

Default images

“UCI je odlučila da u predviđenom roku koji je dat uloži žalbu pred Sudom za arbitražu u sportu (CAS) u Lozani protiv odluke Španske biciklističke federacije u slučaju Alberta Kontadora”, kaže se u saopštenju UCI.

Kontador je bio oslobođen pošto je bio pozitivan na klenbuterol na testu obavljenom tokom takmičenja 21. jula 2010. godine. Odluka o žalbi dolazi posle dugog razmatranja spisa koje smo dobili od Španske biciklističke federacije”, dodaje se u saopštenju.

Kontador je bio pozitivan na malu količinu klenbuterola tokom trke “Tur d’Frans” na kojoj je trijumfovao. Biciklista Sakso Banka, koji je bio suspendovan od avgusta, žalio se na prvobitnu odluku Federacije koja je želela da ga kazni jednogodišnjom suspenzijom, posle čega je oslobođen optužbi.

Svetska anti-doping federacija (WADA) sada ima 21 dan da odluči da li će se priključiti UCI u žalbi pred CAS:
Beta
Menadžer Sakso Banka Bjarne Ris istakao je da se nada da će se ceo slučaj brzo rešiti.

UCI je donela takvu odluku u slučaju Alberta Kontadora i, naravno, mi poštujemo to. Nadam se da ćemo dobiti konačnu presudu što je ranije moguže. Voleo bih da podsetim sve da je ovo još uvek slučaj Alberta Kontadora. Kao tim mi ne možemo ništa drugo da uradimo osim da sačekamo CAS da donese odluku”, rekao je Ris, “Ali, želeo bih da podsetim sve da je Alberto Kontador prvobitno oslobođen optužbi i nije kriv po tom pitanju dok se ne dokaže suprotno. Sve dok je ovio slučaj slučajne upotrebe zabranjene supstance, nastavićemo da podržavamo Alberta Kontadora. Po našem mišljenju, ne bi bilo fer da postupimo drugačije”.

28-godišnji Kontador se trenutno takmiči na “Trci oko Katalonije” na kojoj se nalazi u vođstvu. Španac je delovao veoma opušteno u četvrtak ujutru, iako je znao da će UCI tokom dana objaviti svoju odluku i ignorisao je novinare, fotoreportere i kamermane.

Dok CAS ne objavi konačnu odluku, koja se očekuje pre starta “Tura” 2. jula, Kontador će moći da se takmiči. Ukoliko bude proglašen krivim, Kontadoru bi bila oduzeta titula sa prošlogodišnjeg izdanja najprestižnije trke na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

19 h

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

1 d

Podeli: