Sportisti i humor protiv raka

Ko kaže da sportisti nemaju smisao za humor?

Izvor: AY

Utorak, 28.10.2014.

20:39

Default images

Osmi teniser sveta Endi Mari priključio se kampanji britanskog Kanala 4 u borbi protiv raka... I pritom okupio mnogobrojne zvezde sporta i zabavne industrije.

Učešćem u dva urnebesna skeča, čuveni škotski teniser postao je deo kampanje „Stand Up to Cancer“, koju britanski Kanal 4 sprovodi u cilju skupljanja novca za borbu protiv raka.

Dugo najavljivani spotovi su prošle nedelje osvanuli na Jutjubu, a za svega nekoliko dana obišli su svet kao pravo osveženje u moru jednoličnih kampanja za pomoć obolelima.

Koncept oba spota je isti – čuveni britanski komičar i režiser Ričard Ajoade odlučio je da snimi biografski film o Endiju Mariju, uz jedan problem – ne zna ko bi poznatog tenisera mogao da glumi na velikom platnu. Sâm Mari odlučuje da mu pomogne pri snimanju filma, te njih dvojica zajedno sprovode kasting za ’filmskog’ Marija. Sve to možda i ne bi bilo toliko smešno da ne saznajemo ko su, zapravo, ’glumci’ koji se prijavljuju za željenu ulogu, ali i čemu će sve pribeći ne bi li ’impresionirali’ režisera i Marija.

Tokom dva petominutna spota vidimo 13 najpoznatijih lica svetskog sporta, i industrije zabave, među njima i očajnog Seska Fabregasa koji misli da je došao na kasting za ulogu Rafe Nadala („rekli ste mi da treba da glumim najvećeg tenisera generacije, to je Rafa!“), flegmatičnog Tima Henmana čije je bezizražajno lice opisano kao „idealno za ulogu Marija“, ali i histeričnu Britni Spirs koja iz prve dobija ulogu Marijeve devojke.

Uz sve to, Ajoade neprestano pravi šale na račun kandidata, ali i sportskih (ne)uspeha samog Marija, koji je ranije na lokalnoj i svetskoj scen bio prozivan kao „mladić bez smisla za humor“. Nadamo se da ovi klipovi nedvosmisleno pokazuju suprotno.

Kampanja Kanala 4 za borbu protiv raka se sastoji od serije zabavnih televizijskih programa i spotova u režiji i izvedbi najpoznatijih britanskih komičara i svetskih zvezda šou biznisa. Dosad je direktnim donacijama građana sakupljeno 14.520.756 funti u cilju pronalaženja leka protiv ove bolesti.

Spisak ’kandidata’ za ulogu Endija Marija:
- Majkl Šin, glumac
- Farel Vilijams, muzičar
- Dara O'Brajen, komičar
- Dinamo, mađioničar
- Ed Širan, muzičar
- Tim Henman, bivši teniser
- Gordon Remzi, kuvar
- Džimi Kar, komičar
- Teri Vogan, voditelj
- Endi Serkis, glumac
- Rori Mekilroj, golfer
- Noel Filding, komičar
- Britni Spirs, pevačica

Kako je izgledao ’kasting’ možete da vidite i sami, a možete i da ostavite komentar šta vi mislite o kampanji Kanala 4 i učešću Marija i ostalih sportista?



Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: