Pirlo otvorio dušu u autobiografiji

Jedan od najboljih veznih fudbalera sveta Andrea Pirlo otkrio je da je 2009. godine bio na korak od prelaska u Čelsi.

Izvor: SV

Utorak, 15.04.2014.

18:43

Default images

U intervjuu za Daily mail povodom objavljivanja autobiografije Italijan je naveo da je bio blizu odluke da završi karijeru 2006. godine posle poraza u finalu Lige šampiona od Liverpula, te da mu je bilo najteže igrati protiv Park Đi Sunga, tadašnjeg fudbalera Mančester Junajteda.

Takođe, Pirlo je objasnio kako je došao na ideju da lobuje Džoa Harta prilikom izvođenja jedanaesterca na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

Doneo sam odluku u poslednjoj sekundi kada sam video šta Hart radi na gol liniji. Zaleteo sam se, ali nisam znao šta ću da uradim, on se tada pomerio i u trenutku mi je sinula ideja. Moralo je tako, to je bio jedini način da imam stoprocentne šanse za postizanje gola, nisam hteo da se „šmekerišem“, to nije moj stil“, objasnio je Pirlo.



Fudbaler Juventusa odlučio je da se oprosti od dresa nacionalne selekcije posle Mundijala u Brazilu.

Biti deo reprezentacije je nešto najlepše što igraču može da se dogodi. To je bolje od seksa, uzmite za primer Antonija Kasana, on kaže da je spavao sa 700 žena, ali trenutno nije u reprezentaciji. Da li je on srećan čovek? Verujem da nije“, slikovito je dočarao Pirlo.

Nekadašnji igrač milanskih klubova govorio je i o aktuelnom selektoru reprezentacije Engleske Roju Hodžsonu sa kojim je sarađivao u Interu.

Điđi Simoni mi je dao veliku šansu u Interu, dok je Mirčea Lučesku voleo da u timu ima starije fudbalera, Lučano Kastelini je mislio da sam dobar igrač, a Roj Hodžson nikako nije mogao da pravilno izgovori moje ime. Zvao me je „Pirla“, što ima malo vulgarno značenje na milanskom dijalektu“, istakao je Pirlo.

Kao najteži trenutak u karijeri Italijan je naveo finale Lige šampiona 2005. godine kada je njegov Milan poražen od Liverpula posle izvođenja jedanaesteraca.

Ništa nije imalo smisla posle toga, mnogi su govorili da je uzrok poraza Dudekovo ponašanje na gol liniji, ali je ključno da smo mi bili najveći krivci. Želeli smo da počinimo kolektivno samoubistvo, da skočimo sa mosta u Istanbulu... Nismo mogli da govorimo, da hodamo, mentalno smo bili uništeni. Oboleli smo od Istanbulskog sindroma, samo to može da bude objašnjenje za onakvo psihičko stanje“, rekao je Pirlo.



Kreativni vezni fudbaler istakao je da je ser Aleks Ferguson poptuno uništio njegove sposobnosti stavljajući Parka Đi Sunga na poziciju njegovog čuvara u duelu Milana i Mančester Junajteda.

On me je jurio brzinom elektrona, njegove ruke su stalno bile oko mojih leđa, nije gledao u loptu uopšte. Programirali su ga da me zaustavi, bez obzira na to što je u to vreme bio veoma cenjen igrač, Ferguson ga je koristio kao psa čuvara“, objasnio je Pirlo.

Veliko interesovanje za Pirla je 2009. godine imala ekipa Čelsija, međutim njegov transfer sprečio je lično tadašnji predsednik kluba Silvio Berluskoni.

Imao sam dogovor sa Čelsijem 2009. godine, u trenutku kada je Karlo Ančeloti stigao u klub. On mi je bio kao otac, proveo sam najbolje godine karijere sa njim kao trenerom. Sve je bilo spremno za moj dolazak u London, ali je Berluskoni sve stopirao. Milan je želeo mnogo para, a uz to želeli su da u transfer uključe i Branislava Ivanovića“, dodao je Pirlo.

Italijan je istakao da ne planira da po završetku karijere postane trener, uz najavu da će se potpuno povući iz sveta fudbala nakon odluke da okači kopačke o klin. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Brešu, Inter, Ređinu, Brešu, Milan i Juventus, a član nacionalne selekcije Italije je od 2002. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: