Leon Gorecka, novi nemački biser

Nakon desetak godina velike stagnacije, nemački fudbal u poslednjoj deceniji doživljava veliku renesansu, predvođeno sa nekoliko izuzetnih talenata.

Izvor: AK

Subota, 30.03.2013.

12:22

Default images

Posle Mesuta Ozila, Tomasa Milera, Marka Marina, Marija Gecera, Marka Rojsa, novo ime koje privlači pažnju je Leon Gorecka.

Ovaj 18-godišnji vezni igrač drugoligaša Bohuma je privukao pažnju i velikog ser Aleksa Fergusona i Mančester Junajteda.

Ono što Gorecka odvaja od drugih talentivanih veznih igrača jeste njegova visina. Sa 189 centimetara ima građu štopera, pa je igra glavom jedan od njegovih velikih aduta.

Za njega se naravno već raspitivao Arsenal, znamo koliko Arsen Venger voli da dovodi mlade, neafirmisane igrače u svoj tim, a potom su se javili Juventus i ko drugi do Real Madrid.

Međutim, sada je u igri i Mančester Junajted, koji je i dalje u potražnji za pravim naslednikom Pola Skolsa.

Prema pisanju engleskih medija, Junajted će na leto navodno da potroši 70 miliona evra na transfere, pa 4 miliona evra za Goreckog ne bi trebalo da budu prepreka za Fergusona.

Gorecko je u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni odigrao 28 utakmica, 24 u Cvajti i postigao četiri gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: