Mađarska kajakašica vesla za Srbiju

Sedmostruka svetska šampionka u kajaku Dalma Benedek iz Mađarske ubuduće će na nastupati pod zastavopm Srbiju, prenosi „Mađar so“.

Izvor: JT

Subota, 22.09.2012.

12:31

Default images

30-godišnja Benedekova je otkrila da su na takvu njenu odluku uticalo to što se u avgustu udala za srpskog državljanina Dušana Ružičića, i to što u Mađarskoj po treći put nije uspela da se plasira na Olimpijske igre.

Olimpijske igre u Londonu su bile treće na koje nisam uspela da odem, a budući da mi je partner srpski državljanin, samo po sebi se nametnulo da karijeru nastavim u Srbiji”, rekla je Benedekova za „Mađar so“, dodavši da bračni par sportista još nije konačno odlučio da li će im stalno prebivalište ubuduće biti u Mađarskoj ili u Srbiji.

Benedekova, koja je od 2003. do 2011. godine sedam puta bila svetska šampionka, je navela i da je od Kajakaškog saveza Srbije već dobila pismo kojim je prihvaćeno da se ubuduće takmiči u srpskim bojama.

Savezni kapiten ženske kajakaške reprezentacije Srbije Janoš Panda rekao je da nije iznenađen tim informacijama, i da Kajakaški savez u Srbiji Dalmu Benedek očekuje raširenih ruku, ali da je još rano govoriti o konkretnijim informacijama u odnosu na budućnost.

Dalmu, inače, razumem, budući da je tri puta bila svetska šampionka, a na kraju nije stigla ni do Atine, Pekinga, ili Londona, što je za nju sigurno neprijatno, budući da bi svoju budućnost u Mađarskoj mogla da zasnuje samo kao dobitnica olimpijske medalje, dok je ovde dovoljna i titula svetskog ili evropskog šampiona”, rekao je Panda za „Mađar so“.

Nedavno se spekulisalo da bi Nataša Janić mogla ponovo da se vrati pod zastavu Srbije, ali je njen menadžer demantovao takve najave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: