CDU na korak od Kopa Sudamerikana

Ekipa Univerzidad de Čilea (CDU) napravila je značajan korak ka osvajanju prvog međunarodnog trofeja, južnoameričkog Kopa Sudamerikana.

Izvor: AK

Petak, 09.12.2011.

17:45

Default images

Čileanci su slavili u Ekvadoru, pobedili su LDU Kito golom Eduarda Vargasa, a prednost će braniti pred svojim navijačima 15. decembra na stadionu Nasional u Santijago de Čileu.

Početak meča na de Liga Deportiva Univeristaria nagovestio je veliku borbu i vatru na terenu i tribinama. Gosti iz Čilea u ranoj fazi meča ostali su uskraćeni za penal.

Gustava Kanalesa obrorio je u kaznenom prostoru LDU-a domaći igrač Norberto Arauho, ali se glavni sudija nije oglasio. Sredinom prvog poluvremena Argentinac Ernan Barkos propušta najbolju priliku za LDU.

Do poluvremena je ipak viđen gol. I to u mreži domaćeg tima. Najbolji strelac takmičenja Eduardo Vargas prvo se oslobodio protivničkog igrača, da bi u nastavku akcije savladao golmana LDU Kita Aleksandera Domingesa.



Minimalnu prednost Univerzidad je uspeo da sačuva uprkos šansama domaćina. Opet je Barkos bio u centur pažnje i opet nije bio precizan. Poslednja šansa viđena je u samoj završnici. Fernando Maldonado sjajno je šutirao, ali Hose Rohas sačuvao prednost Universidadu.

Revanš meč igra se 15. decembra u Čileu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: