Rosi jedva čeka povratak u akciju

Posle operacije ramena Valentino Rosi je u potpunosti svestan da mora da miruje, ali ističe da jedva čeka povratak u akciju.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 18.11.2010.

22:51

Default images

’Doktor’ je operisan u nedelju i naređeno mu je da bude miran i strpljiv jer proces rehabilitacije za takvu vrstu povreda treba da traje oko 90 dana.

Ipak, Rosi ne bi bio Rosi da ne želi da što pre sedne na motor i isproba granice do kojih njegovo rame može da podnese opterećenja, ali je realan po pitanju kada će to moći.

Gotovo je sigurno da će ’Doktor’ biti spreman za prva naredna testiranja pred start naredne sezone, koja će biti održana početkom februara na stazi „Sepang“ u Maleziji. To je potvrdio i doktor koji ga je operisao Alesandro Kastanja, uz napomenu, ako ne bude komplikacija u njegovom oporavku.
Beta
Osećam se loše i u velikim sam bolovima, ali je to normalno za dane koji slede posle operacije. Posebno mi je teško da spavam“, rekao je Rosi, „Operacija je protekla dobro, sve je sada u redu. Ruma mi je imobilisana, a rame će se u potpunosti oporaviti, samo je pitanje vremena, a ja moram da budem miran, strpljiv i da čekam“.

Rosi je pre desetak dana vozio svoju poslednju trku za Jamahu, a već posle dva dana je prvi out vozio Dukati Dezmosediči, koji će voziti u naredne dve sezone.

Rame je bilo u mnogo lošijem stanju nego što smo mislili i operacija je trajala dvostruko duže nego planirano. Ali, sada imam rame koje je skoro kao novo i jedva čekam da ga isprobam. nadam se da ću biti spreman do 1. februara, za prvi test u 2011. godini“, naglasio je Rosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: